Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 11

5 klausimai Eurolygos žvaigždei: „Warriors“ didybė ir skaudžiausia netektis Europoje

Šis serbas Eurolygoje debiutavo vilkėdamas Vilniaus „Lietuvos ryto“ marškinėlius bei po metų iš arti galėjo stebėti bręstantį „Golden State Warriors“ superprojektą. Nemanja Nedovičiaus karjeros kelyje Milane ir Malagoje pasitaikė lietuvių, o penktadienio vakarą tuščioje OAKA arenoje jis priims Kauno „Žalgirį“. Eurolyga.lt rubrikoje „5 klausimai Eurolygos žvaigždei“ – sprogstamas Atėnų „Panathinaikos“ lyderis Nemanja Nedovičius.

Suprasti akimirksniu

  • Kauno „Žalgirio“ ir „Panathinaikos“ rungtynių pradžia Atėnuose – penktadienį 21 val.
  • Nemanja Nedovičius šį sezoną renka po 14,1 taško bei atlieka 3,6 rezultatyvaus perdavimo.
  • Būdamas 21-erių metų amžiaus, serbas iš Belgrado „Crvena Zvezda“ atvyko į Vilniaus „Lietuvos rytą“. Vėliau karjeros kelias vingiavo per „Golden State Warriors“, „Valencia“, Malagos „Unicaja“, Milano „Olimpia“ ir Atėnų „Panathinaikos“.

– Kokią patirtį įgijote per laikotarpį Vilniaus „Lietuvos ryte“, kuriame žaidėte 20122013 metų sezone, o debiutiniame sezone Eurolygoje rinkote po 9,8 taško?

– Vilniuje įgavau geros patirties. Tai buvo pirmasis mano klubas už Serbijos ribų. Didelis iššūkis, bet viskas buvo puiku. Mane priėmė šiltai, komandos draugai buvo nuostabūs. Smagu buvo su jais tiek žaidžiant krepšinį, tiek bendraujant už aikštelės ribų. Tuo metu „Rytas“ buvo puiki organizacija, tikiu, kad tokia ji yra ir dabar.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Nemanja Nedovičius ir Oliveris Lafayette'as
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Nemanja Nedovičius ir Oliveris Lafayette'as

– „Golden State Warriors“ klube žaidėte šalia tokių krepšininkų kaip Stephenas Curry, Klay Thompsonas, Andre Iguodala. Ar tuo metu būtumėte galėjęs patikėti, jog ši trijulė žais penkiuose finaluose iš eilės bei iškovos tris NBA titulus?

– Man malonu, kad turėjau galimybę iš arti matyti šių vyrukų didybę. Mačiau jų potencialą ir supratau, kad jie gali pasiekti įspūdingų rezultatų. Žinoma, niekas netikėjo, kad jie bus tokie geri, bet buvimas šalia ir sportavimas kartu man leido suprasti, kokie yra puikūs šie krepšininkai. Greitai jie tai parodė visiems.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nemanja Nedovičius ir Julyanas Stone'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nemanja Nedovičius ir Julyanas Stone'as

– Milane žaidėte kartu su lietuviais Mindaugu Kuzminsku ir Artūru Gudaičiu. Kokie ryškiausi prisiminimai apie šiuos krepšininkus?

– Dvejus metus Milane žaidžiau su Guda, o metus – su Kuzia. Mindaugas mano komandos draugu buvo ir vieną sezoną Malagoje.

Apie juos galiu atsiliepti tik teigiamai. Pozityvūs ir šilti vyrukai. Visada plačiai šypsodavosi. Jie darbštūs, darbą visada atlieka 100 proc. Man buvo garbė žaisti kartu su jais. Lietuva yra krepšinio šalis, tad jų krepšinio suvokimas buvo labai aukšto lygio, o charakteriai – puikūs.

Euroleague.net nuotr./Nemanja Nedovičius, Artūras Gudaitis ir Mindaugas Kuzminskas
Euroleague.net nuotr./Nemanja Nedovičius, Artūras Gudaitis ir Mindaugas Kuzminskas

– Kas jus labiausiai džiugina Atėnų mieste ir „Panathinaikos“ klube?

– Laisvė. Svarbiausias dalykas, kurį dabar turiu Atėnuose, yra žaidimo laisvė. Galiu būti savimi. Niekas nestato manęs į rėmus, galiu būti pozicijose, kuriose esu sėkmingas. Visi sakė, kad „Panathinaikos“ klube yra šeimyninė atmosfera. Vos atvykęs, tuo įsitikinau. Tai puiki vieta žaisti ir gyventi.

Žinoma, šiuo metu yra kvaila situacija dėl viruso. Negaliu džiaugtis ir geriau susipažinti su Atėnais. Taip, kaip norėčiau. Didžiausias praradimas – sirgaliai. Manau, kad sirgalių netektis mums yra skaudžiausia visoje Europoje.

Euroleague.net nuotr./Atėnų „Panathinaikos“
Euroleague.net nuotr./Atėnų „Panathinaikos“

– Ryškiausias jūsų karjeros momentas, susijęs su lietuvišku krepšiniu?

– Sirgaliai. Tai krepšinio šalis, visi ten žino ir gerai supranta krepšinį. Jie adekvatūs. Jie priėmė mane išskėstomis rankomis, davė progą demonstruoti savo talentą, o vėliau – būti pakviestam NBA naujokų biržoje. Tai buvo nuostabu. Vilniuje praleidau puikų laiką, džiaugiausi, jog praėjusią vasarą galėjau grįžti ir išvysti ten keletą pažįstamų veidų.

VIDEO: „urBONUSas“: vidinis „Žalgirio“ susirinkimas, nemeilė D.Sirvydžiui ir avarinis „Rytas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas