Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 30

A.G.Renesesas – apie „Žalgirio“ tritaškius: „Galbūt taip gerai jie gyvenime nebuvo pataikę“

Berlyno ALBA (11-21) ir toliau lieka nelaimėjusi Kaune. Antroje mačo pusėje subyrėjusi Vokietijos ekipa prieš Kauno „Žalgirį“ (16-16) nusileido 81:96 (21:23, 28:20, 10:27, 25:28). Tai ketvirtasis ALBA pralaimėjimas Lietuvos čempionų aikštelėje istorijoje per tiek pat žaistų mačų.
Aito Garcia Reneses
Aito Garcia Reneses / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antradienio rungtynes Kaune galime skelti į dvi dalis – prieš ilgąją pertrauką ir po jos.

Nemalonia staigmena žalgiriečiams dvikovos pradžioje tapo vos antrąjį mačą Eurolygoje žaidęs 224 cm ūgio ALBA milžinas Christas Koumadje. Vidurio puolėjas iš Čado kovojo kamuolius, rinko taškus bei blokavo Joffrey Lauvergne'o metimus.

Berlyno klubo lyderio vaidmenį perėmė Marcusas Erikssonas, kuris dar prieš tris savaites Mytiščiuose suleido dešimt tritaškių ir pakartojo visų laikų Eurolygos rekordą.

Karštas šis 27-erių švedas buvo ir „Žalgirio“ arenos parketo, tačiau trumpai. Snaiperis jau 12-ąją mačo minutę smeigė trečiąjį tolimą metimą bei savo sąskaitoje turėjo net 17 taškų, tačiau kitą metimą pataikė jau įpusėjus lemiamam kėliniui, kai ALBA atsiliko triuškinamu skirtumu.

Pakylėta Aito Garcia Reneseso kariauna per du kėlinius surinko 51 tašką ir į ilgąją pertrauką nusinešė 10 taškų pranašumą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aito Garcia Reneses
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aito Garcia Reneses

Kardinaliai kitokį užsivedimą ir intensyvumą abejose aikštelės pusėse šeimininkai ėmė rodyti trečiajame kėlinyje, kurį inicijavo „Žalgirio“ gynėjų trejetas – Thomasas Walkupas, Lukas Lekavičius ir Rokas Jokubaitis.

Trečiojo kėlinio viduryje Nigelas Hayesas pataikė dvitaškį su pražanga legendinio Hakeemo Olajuwono stiliumi, dvitaškį kitoje atakoje pridėjo ir Martinas Gebenas, o „Žalgiris“ pirmą kartą išsiveržė į priekį 59:58.

„Noriu pasveikinti „Žalgirį“, kuris žaidė su puikia energija gynyboje bei puikiai pataikė tritaškius. Galbūt taip gerai tritaškių žalgiriečiai šį sezoną, o gal net ir gyvenime, dar nebuvo pataikę. Mes pradėjome rungtynes neblogai, bet vėliau neprisitaikėme prie varžovų gynybos“, – po dvikovos kalbėjo Aito Garcia Renesesas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

Šį ketvirtį, kurį papuošė du Karolio Lukošiūno tritaškiai, Martino Schillerio auklėtiniai laimėjo net 27:10. „Žalgiris“ nebesigręžiojo atgal, per paskutines 10 rungtynių minučių tik didinęs persvarą.

Pergalingame mače „Žalgiris“ realizavo net 16 tritaškių iš 24 (66,7 proc.), o aikštelėje spėjo pasirodyti visi kauniečiai, įskaitant Mareką Blaževičių ir Steve'ą Vasturią.

„Rezultatyviausi buvo geri žaidėjai, kuriuos puikiai žinome, kaip Lukas Lekavičius. Jis vidutiniškai išmesdavo po du tritaškius per mačą, o šiandien pataikė visus penkis. Visos situacijos mums buvo netikėtos“, – sakė ALBA treneris.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Grigonis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Grigonis

Berlyno klubui pavyko uždaryti „Žalgirio“ lyderį Marių Grigonį, kuris per 19 minučių pelnė 6 taškus (1/1 trit., 3/4 baud.), atliko rezultayvų perdavimą ir penkiskart prasižengė.

Legendinis Ispanijos treneris Aito Garcia Renesesas lietuvio žaidimą sekė nuo antrojo Ispanijos diviziono iki Berlyno ALBA komandos, kurioje jį treniravo.

„Žinojau jį, kai žaidė Hueskoje, Tenerifėje, o vėliau jis atvyko į ALBA. Marius per šį laiką patobulėjo labai stipriai. Jis protingas žaidėjas, aš labai džiaugiuosi jo patobulėjimu. Esu labai laimingas, nes jis to nusipelnė“, – sakė 74-erių ispanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas