Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 04

A.Gudaitis – apie persirgtą koronavirusą ir pagrindinę priežastį, kodėl išvyko į Rusiją

Artūras Gudaitis su Sankt Peterburgo „Zenit“ puikiai pradėjo naują Eurolygos sezoną, kai staiga COVID-19 sustingdė Rusijos kultūros sostinės klubą. Koronavirusas pričiupo ir galingąjį vidurio puolėją Artūrą Gudaitį. Tačiau 27 metų 208 cm ūgio centras nebijo nei savo oponentų Eurolygoje, nei klastingo viruso, ir žingsnis po žingsnio bando sugrįžti į savo geriausią formą.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Getty via Euroleague

„Pirmosiomis dienomis nesijaučia gerai, bet vėliau viskas buvo tvarkoj, – graikų portalui SDNA koronaviruso pojūčiais dalijosi A.Gudaitis. – Tiesą pasakius, buvo nuobodu sėdėti namuose ir nežaisti. Dvi savaites negalėjome nei treniruotis, nei žaisti.

Virusas manęs neišgąsdino. Tik man neramiau dėl mylimų žmonių, kuriems mano tėvynėje dabar nėra lengva.“

Iki COVID-19 protrūkio Sankt Peterburge A.Gudaičio „Zenit“ Eurolygoje laimėjo abejas rungtynes, iš viso turi visas penkias pergales ir VTB lygoje.

„Kiekviena pergalė suteikia mums pasitikėjimo, – apie sėkmingą sezono startą SDNA pasakojo A.Gudaitis. – Tai tik parodo, kad esame teisingame kelyje. Turime ir toliau kautis dėl savo tikslų ir bandyti pasiekti kiek tik įmanoma daugiau.“

Eurolygoje debiutavęs su „Zenit“ apranga A.Gudaitis prie pergalės prieš Stambulo „Anadolu Efes“ prisidėjo 7 taškais, 5 atkovotais kamuoliais ir 3 blokais per 20 minučių. Lietuvio vidurkis VTB lygoje kol kas siekia 7,7 taško, 4,3 atkovoto kamuolio ir 8,3 naudingumo balo per 17 minučių.

Praėjo beveik metai, kai po sunkios kryžminių kelio raiščių traumos A.Gudaitis grįžo ant parketo.

„Tokios traumos nėra lengvas iššūkis bet kuriam sportininkui. Bet visada gali įžvelgti pozityvių dalykų. Svarbiausia gyvenime tai, kaip reaguoji į įvykius. Manau, kad man pavyko atlikti gerą reabilitaciją. Galvoju, padariau viską, kad kuo tvirčiau atsistočiau ant kojų, – pasidžiaugė aukštaūgis. – Po truputį bandau grįžti į savo formą.“

Nepaisant sunkios traumos, A.Gudaičiu vasarą patikėjo „Zenit“ treneris Xavi Pascualis. Katalonas ištraukė lietuvį iš Milano „Olimpia“ ekipos, su kuria centrą siejo dar vienerių metų kontraktas.

„Xavi yra pagrindinė priežastis, kodėl pasirinkau šią komandą, – SDNA patikino A.Gudaitis, pasirašęs su rusais sutartį 1+1. – Manau, priėmiau gerą sprendimą. Vaisius skinsime ateityje, bet aš džiaugiuosi, jog esu čia, dirbu su Pascualiu ir galiu būti šios puikios organizacijos dalimi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas