Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 30

A.Gudaitis sutiko susimažinti atlyginimą, o E.Messina gailisi neįvertinęs koronaviruso

Koronaviruso židinio epicentre atsidūrę Milano „Olimpia“ krepšininkai, tarp kurių yra ir Artūras Gudaitis, sutiko su klubo vadovų pasiūlymu susimažinti savo atlyginimus.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / „Scanpix“ nuotr.

Šią žinią pranešė „Sportando“, o ją patvirtino pats Italijos klubo strategas ir krepšinio operacijų prezidentas Ettore Messina, padėkojęs supratingiems žaidėjams.

„Žaidėjai sakė, kad jie yra nusiteikę sutikti su klubo pasiūlymais. Jie yra protingi ir atsakingi žmonės. Be to, turime savininką, kuris jau išleido daugybę pinigų, stengdamasis padėti Italijai šiuo sudėtingu momentu“, – kalbėjo italas.

Kiek anksčiau Italijoje nuvilnijo žinia, kad „Olimpia“ komandos savininkas ir žymių mados namų įkūrėjas Giorgio Armani kovai prieš koronaviruso skirs net 2 mln. eurų.

E.Messina kalbėjo ne tik apie atlyginimų sumažinimą, bet ir apie pasikeitusį savo požiūrį į koronaviruso pandemiją.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ettore Messina
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ettore Messina

Dar vasario 27-ąją atvykęs į Kauną prieš Eurolygos rungtynes „krepšinio profesoriumi“ vadinamas strategas teigė, kad tuo metu jau išplitusio ir ne vieną gyvybę Italijoje nusinešusio koronaviruso reikšmė yra pervertinta.

„Manau, kad bendrai tai šiek tiek perdėta – ir mano šalyje, ir čia. Padėtis yra rimta, bet manau, kad viskas kontroliuojama. Manau, kad mano šalyje žmonės pernelyg reaguoja.

Manote, kad mano šalyje dabar yra epidemija, kokią išgyvenome, pavyzdžiui, XV-ajame amžiuje?

Ar suprantate apie ką kalbate? Ar žinote, kad tikri žmonės kovoja su tikromis ligomis, kaip vėžys ir kitos sunkios ligos? Ar gerbiate šiuos žmones?

Žmonės eina iš proto. Bet tai virusas ir skaičiai yra tokie, kaip kitų normaliai sergančių žmonių. Tik ji plinta, o plinta todėl, kad kontaktas leidžia jai plisti. Bet skaičiai yra normalūs. Jei perskaitytumėte Pasaulio sveikatos organizacijos pranešimus, tai patvirtintų tai, ką aš jums sakau“, – tuomet kalbėjo strategas, po rungtynių su „Žalgiriu“ nepraleidęs progos pajuokauti koronaviruso tema su Šarūnu Jasikevičiumi.

Vis dėlto per mėnesį trenerio nuomonė pakito. E.Messina atsiprašė už neįvertintą COVID-19 grėsmę.

„Maniau, kad tai tik kiek prastesnis gripas. Tačiau buvau neteisus ir atsiprašau, jei prikalbėjau nesąmonių“, – atgailavo italas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas