Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 26

A.Milaknį užmiršę katalonai „Žalgiriui“ daug šansų nemato: „Žaisime prieš apačios komandą“

„O, „Žalgiris“, Šaro komanda“, – sureagavo spaudos pardavėjas Barselonoje, kai sužinojo, kad pas jį atklydęs žurnalistas yra iš Lietuvos ir atvyko į jo miestą dėl Eurolygos rungtynių tarp „Barcelona“ ir Kauno „Žalgirio“. Bet katalonai mačo dieną turi ir svarbesnių krepšinio, ne tik sporto, aktualijų.
Katalonų spauda laukia emocingų „Barcos“ ir „Žalgirio“ rungtynių
Katalonų spauda laukia emocingų „Barcos“ ir „Žalgirio“ rungtynių / 15min nuotr.

Kaip įprasta, sporto laikraščiai Barselonoje dėmesį pirmiausia kreipia į futbolą.

Pagrindinė „Sport“ laikraščio penktadienio numerio tema – „Barcelona“ klubo jaunieji talentai Yusufas Demiras, Abde Ezzalzouli ir Iliasas Akhomachas, o „Mundo Deportivo“ prožektorių šviesas nukreipė į „Barcos“ puolėjų paieškas bei pirmąjį puslapį iliustravo futbolo žvaigždžių Timo Wernerio bei Edinsono Cavani iliustracijomis.

Krepšiniui sporto laikraščiuose skirta po 2-3 puslapius, bet net ir šio sporto rubrikoje svarbiausia buvo ne Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barca“ ir jos laukianti akistata su „Žalgiriu“.

Ketvirtadienio vakarą už 100 km nuo Barselonos nutolusioje Žironoje vyko neeilinis įvykis – šio miesto klubas, rungtyniaujantis antrame šalies divizione, oficialiai pristatė skambų naujoką: po 13 metų iš NBA sugrįžusį Marcą Gasolį.

Būtent šis 36-erių krepšininkas 2014-aisiais ir įkūrė dabartinį Žironos klubą, kai dėl finansinių priežasčių išnyko ankstesnė miesto ekipa, labiausiai sirgaliams įsiminusi „Akasvayu“ pavadinimu.

„Paskui širdį: Marcas Gasolis patvirtino savo sprendimą tapti Žironos žaidėju, kurį jis priėmė dėl sentimentų“, – penktadienio rytą trimituoja „Mundo Deportivo“.

„Barca“ nebuvo pasirinkimas“, – teigia „Sport“, tekste pabrėžęs, jog su „Barcelona“ krepšinio sekcijos vadovu Juanu Carlosu Navarro pasikalbėjęs M.Gasolis geram bičiuliui paaiškino motyvus, kodėl nenori prisijungti prie vienų iš Eurolygos favoritų.

Apie emocijas ir sentimentus katalonai rašė ir apžvelgdami būsimąją „Barcelona“ ir „Žalgirio“ akistatą.

„Akistata prieš apačios komandą su daugybe emocinių ryšių“, – savo rungtynių apžvalgą pavadino „Mundo Deportivo“.

„Žalgirio“ apsilankymas ne vienam „Barcos“ nariui sukels papildomas emocijas. Jasikevičius Kaune yra dievaitis po to, kai ir žaidė, ir treniravo komandą, o taip pat pro šią komandą praėjo ir Brandonas Daviesas bei, visai neseniai, ir Nigelas Hayesas bei Rokas Jokubaitis“, – rašoma įžangoje.

nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Rokas Jokubaitis
nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Rokas Jokubaitis

„Barca“ priims „Žalgirį“, o tai sugrąžins gražius prisiminimus trims žaidėjams ir treneriui Šarui. Rokas Jokubaitis ir Nigelas Hayesas pirmą kartą žais prieš savo buvusią komandą“, – išskyrė „Sport“.

Tiesa, padėję sentimentus į šalį, katalonų žurnalistai pabrėžė, jog penktadienio vakarą „Palau Blaugrana“ arenoje susidurs skirtingo kalibro oponentai.

„Šaro komanda bus didžiulė favoritė prieš lietuvius, kurie yra paskutiniai Eurolygoje, – teigia „Sport“. – Tai bus ypatingas mačas buvusiems žalgiriečiams, bet svarbiausias tikslas bus pergalė, kuri leistų išlaikyti lygybę lenktynėse su Madridu.“

Emocinį užtaisą kiek prigesino ir pats Š.Jasikevičius, ispanų žurnalistams spaudos konferencijoje pareiškęs, kad didesnį jaudulį jaus, kai jo komanda prieš „Žalgirį“ žais Kaune.

„Visada ypatinga žaisti prieš šią komandą, bet šį kartą tai nebus taip, kaip būtų Kaune. Žaisime savo namuose ir prie savos aplinkos“, – teigė Šaras.

nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Šarūnas Jasikevičius
nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Šarūnas Jasikevičius

Aprašydami „Žalgirį“, katalonai pabrėžė kauniečių sudėtingą sezono startą, bet atkreipė dėmesį ir į praėjusią savaitę iškovotas pirmąsias pergales.

„Lietuviai atvyksta į Barseloną bandydami pamiršti duobėtą startą, kuris jau kainavo kėdę treneriui Martinui Schilleriui, pakeistam Jure Zdovcu. Jis ir atnaujinta sudėtis jau rodo tobulėjimo ženklus, kurie atsispindėjo dviem pergalėmis praėjusią savaitę prieš „Panathinaikos“ ir „Fenerbahče“, – teigiama „Mundo Deportivo“.

Populiariausias sporto dienraštis Barselonoje prisiminė ir tai, jog į tiesioginę akistatą stosiantys Š.Jasikevičius ir J.Zdovcas yra žaidę kartu.

„Zdovcas, buvęs Jasikevičiaus komandos draugas Liublianos „Olimpija“ komandoje, veda į priekį komandą be didelių žvaigždžių, bet pastaruoju metu išsiskiria Tyleris Cavanaugh, per ketverias pastarąsias rungtynes pelnęs po 13,3 taško“, – rašo „Mundo Deportivo“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tyleris Cavanaugh
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tyleris Cavanaugh

Tiesa, pristatydami „Žalgirio“ sudėtį, „Mundo Deportivo“ padarė klaidą ir užmiršo Artūrą Milaknį.

Kauniečių snaiperio nėra pateiktame dvyliktuke, o vietoje jo prie 21-ojo numerio įrašytas kitas metikas Karolis Lukošiūnas.

15min nuotr./„Mundo Deportivo“ pamiršo į sudėtį įtraukti Artūrą Milaknį
15min nuotr./„Mundo Deportivo“ pamiršo į sudėtį įtraukti Artūrą Milaknį

Suklydo katalonai į sudėtį įtraukdami ir Paulių Jankūną, nes kapitonas dar kurį laiką negalės rungtyniauti po jam atliktos operacijos. Be jo, Barselonoje nežais ir Joffrey Lauvergne'as bei COVID-19 praėjusią savaitę užsikrėtęs Nielsas Giffey.

Savo ruožtu „Sport“ išskyrė ilgą pasiruošimo laiką, kurį turėjo katalonai, ir pateikė rungtynių prognozę.

„Laisvą savaitę dėl rinktinių lango, kai nereikės žaisti ACB rungtynių, „Barca“ į rungtynes ateina pailsėjusi ir turėjusi pakankamai laiko pasiruošti. Bet kuris rezultatas, išskyrus „Barcos“ pergalę, būtų didelis siurprizas“, – teigia „Sport“.

„Bet po dviejų pergalių lietuviai atvyks su pasitikėjimu ir tikslu nustebinti lyderius“, – priduriama Katalonijos dienraštyje.

„Barcelona“ ir „Žalgirio“ akistata prasidės 22 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas