Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 24

A.Polonaros vargai ir Šiauliuose likęs MVP: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Kauno „Žalgiris“ išvykoje prieš Madrido „Real“ atsilaikė vos pirmąjį kėlinį ir patyrė didžiausią nesėkmę šį sezoną – 69:96. 15min portale – pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui Kaziui Maksvyčiui.

Ketvirtadienio vakarą Ispanijos sostinėje – dviejų skirtingomis nuotaikomis gyvenusių komandų akistata, kurioje jau nuo antrojo kėlinio buvo matyti ryškus Madrido „Real“ pranašumas.

Karališkasis klubas praėjusį savaitgalį patyrė skaudžią nesėkmę Ispanijos taurės pusfinalyje, tad spinduliavo noru reabilituotis ir prasklaidyti aplink klubą susikaupusį galimų permainų debesį.

Esminis kėlinys – antrasis, kuriame dar neseniai nuo čempioniško stalo nulipęs Kauno „Žalgiris“ suklydo septynis kartus, o ne viena šių klaidų įvyko lygioje vietoje, tiesiog duodant atvirą kelią „Real“ krepšininkams skrieti į greitas atakas.

Pajutus kraujo skonį, užaugo ir Chuso Mateo komandos sparnai – per antrąjį ketvirtį šeimininkai realizavo net 11 dvitaškių iš 12, o sirgalius džiugino „Real“ tritaškiai bei dėjimai po kombinacijų „žemė-oras“.

Kazys Maksvytis netaupė ir degino minutės pertraukėles vieną po kitos, bet auklėtinių tai nepažadino.

Vienintelis pozityvas „Žalgirio“ ekipoje – ketvirtą iš eilės rezultatyvų mačą sužaidęs Ignas Brazdeikis, tačiau visi 16 krepšininko taškų buvo surinkti dar iki ilgosios pertraukos.

O kas vyko antroje susitikimo dalyje, turbūt nė vienas nenorime prisiminti. Pamiršti turėtų ir žalgiriečiai, kadangi jau po savaitės teks grįžti į Ispaniją ir bandyti atsilaikyti prieš dar vieną grandą – Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamą „Barcelona“ komandą.

#1 Isaiah Tayloras – 3,5

zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras
zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras
8 tšk. (2/2 trit.), 1 rez. perd., 2 kld., 4 naud. bal., 19 min.

Rungtynes pradėjo starto penkete ir iškart atsidarė tritaškiu. Geras ženklas, bet po traumos grįžusiam „Žalgirio“ įžaidėjui nepavyko parodyti savo individualių privalumų, taip pat nesisekė tinkamai vadovauti komandos atakoms.

Isaiah Tayloras pasižymi įspūdingu greičiu ir prasiveržimu, tačiau šis amerikiečio ginklas Madride visiškai neveikė. Visi surinkti taškai – arba tritaškiai iš statinių padėčių, arba dvitaškis po atkovoto kamuolio puolime.

Akivaizdu, kad I.Tayloras dar nejaučia ritmo ir komandos, o prie jo pavardės vis dar lieka tie patys klaustukai, kuriuos kėlėme vos „Žalgiriui“ jį įsigijus prieš porą mėnesių.

#3 Dovydas Giedraitis – 3

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
2 tšk., 2 naud. bal., 12 min.

Dovydas Giedraitis į aikštelę buvo mestas antrojo kėlinio pabaigoje, kai įsibėgėjęs „Real“ sparčiai bėgo nuo svečių iš Kauno.

Antrojo kėlinio pabaigoje – prasileistas skaudus Gabrielio Decko prasiveržimas į dešinę pusę ir dvitaškis su pražanga, virtęs 4 taškais per 7 sekundes.

Krepšininko užduotys – gynybinės, bet pristabdyti „Real“ gynėjų jam nepavyko. Prieš dvikovą Madride D.Giedraitis džiaugėsi kylančia sportine forma, bet rungtynių pabaigoje jis vėl patyrė traumą.

#4 Lukas Lekavičius – 4

zalgiris.lt nuotr./Lukas Lekavičius
zalgiris.lt nuotr./Lukas Lekavičius
8 tšk. (2/5 trit.), 1 rez. perd., 8 naud. bal., 16 min.

Lukas Lekavičius buvo pirmasis įžaidėjas, kuris kilo nuo suolo ir keitė Isaiah Taylorą, bet gaisro aikštelėje „Žalgirio“ vijurkui prigesinti ir komandos suvaldyti nepavyko.

Antroje mačo pusėje jam pavyko porą kartų atakuoti „Real“ centrą Walterį Tavaresą – įmetė tritaškį, vėliau – ir metimą iš vidutinio nuotolio. Vis dėlto šie taškai krito, kai varžovai jau buvo stipriai pabėgę į priekį.

„Real“ ne kartą atakavo žemiausią „Žalgirio“ krepšininką, bet L.Lekavičius nebuvo didžiausia skylė Kazio Maksvyčio komandos gynyboje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas