Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Trinchieri – apie brutalią Eurolygą ir tabletes, kurių paprašė gydytojo

Andrea Trinchieri leidžiasi į antrąją Eurolygos dvigubą savaitę su Kauno „Žalgiriu“. Šį kartą, Ispanijoje.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Prie Lietuvos čempionų vairo pergale prieš Berlyno ALBA ir pralaimėjimu prieš Vilerbano ASVEL debiutavęs italas šią savaitę „Žalgirį“ vairuos sudėtingose išvykose Valensijoje ir Barselonoje.

Pirmoji kliūtis kauniečiams – „Valencia“ komanda antradienio vakarą.

Žalia ir oranžinė komandos jau susidūrė spalio pabaigoje, kai beveik visas rungtynes dominavusi „Valencia“ turėjo net ir didesnę nei 20 taškų persvarą Nemuno saloje ir išsivežė pergalę prieš tuo metu Kazio Maksvyčio treniruotą komandą 87:72.

Labai sėkmingai sezoną pradėjusi Ispanijos komanda buvo tarp Eurolygos lyderių, vėliau krito į penkių pralaimėjimų duobę, bet pastaruoju metu vėl demonstruoja solidžią formą – Alexo Mumbru auklėtiniai laimėjo 5 iš 8 pastarųjų rungtynių.

Iš viso „Valencia“ turi 10 pergalių ir 9 pralaimėjimus bei su kitomis trimis komandomis dalinasi 8–11 vietas.

Ispanijos klubas savo sėkmę grindžia gynyba. Pagal gynybinį reitingą (106,9 praleisto taško per 100 atakų) ispanai Eurolygoje nusileidžia tik Madrido „Real“, bet puolimo reitingu (108 taško per 100 atakų) lenkia tik autsaiderę Berlyno ALBA.

„Valencia Basket Club“ nuotr./„Valencia“ krepšininkai
„Valencia Basket Club“ nuotr./„Valencia“ krepšininkai

Į priekį Valensijos ekipą veda po 13,3 taško renkantis Semi Ojeleye, 12,6 taško prideda Chrisas Jonesas, o po 11,6 taško priduria buvęs žalgirietis Brandonas Daviesas.

Visai neseniai „Valencia“ papildė ir dar vienas puikiai „Žalgirio“ sirgaliams pažįstamas veidas – Kevinas Pangosas, jau debiutavęs ACB lygoje ir per 14 minučių pelnęs 5 taškus.

„Gerai prisimenu pirmąsias rungtynes, nes jas stebėjau ir tai buvo sunkios rungtynės „Žalgiriui“. „Valencia“ žaidė gerai, labai agresyviai, – prieš skrydį į Valensiją prisiminimais į spalį nusikėlė naujasis „Žalgirio“ treneris A.Trinchieri. – Tai komanda, gali pelnyti taškus, galinti pataikyti. „La Fonteta“ arenoje visada sunku žaisti – kad ir kurią komandą treniruodavau, ten turėdavau sudėtingas rungtynes.

Tai bus rungtynės, kuriose bus svarbūs daugybė dalykų. Mūsų laukia sudėtinga užduotis. Turime būti labai stabilūs, pamažu tobulinti savo žaidimą ir sužaisti kuo geresnes rungtynes tiek puolime, tiek gynyboje.“

– „Valencia“ pradėjo sezoną labai gerai, vėliau turėjo penkių pralaimėjimų atkarpą, bet dabar jie vėl pakilime...

– (Nutraukia klausimą) Taip, dabar jie vėl geri, tad ten žaisti dar sunkiau.

– Kaip paaiškintumėte jų pagerėjusią formą?

– Tai galioja visoms komandoms. Eurolyga – brutaliausias komandinis turnyras sporte. Beveik neįmanoma išlaikyti geros formos visą sezoną. Laimėjome prieš ALBA, bet stipriai pralaimėjome prieš ASVEL. Ši savaitė bus labai specifinė, nes pirmą kartą Eurolygos istorijoje turėsime dvi dvigubas savaites iš eilės. Dviguba savaitė, vietinės rungtynės ir vėl dviguba savaitė – noriu pažiūrėti, kas nutiks ne tik „Žalgiriui“, bet ir kitoms komandoms, nes tai labai keista situacija.

– Kevinas Pangosas debiutavo „Valencia“ gretose. Kokie jūsų įspūdžiai apie jo debiutą ir pritapimą naujoje komandoje?

– Taip, jis žaidė 13–14 minučių. Nelabai galiu to įvertinti, nes Kevinas nežaidė praktiškai pusantro sezono, o tai buvo jo pirmosios rungtynės Valensijoje. Jis žaidė, tačiau „Valencia“ rungtyniavo be Jaredo Harperio, tad nežinau, ko tikėtis. Pamatysime aikštėje. Jeigu Harperis prieš mus žais, rotacijoje jis turbūt bus pirmas įžaidėjas, o tuomet į aikštę eis Pangosas. Bet esu 100 proc. tikras, kad jam seksis gerai.

– Po rungtynių prieš ASVEL minėjote, kad žaidėjai kartais prisibijo klaidų. Kaip bandote pagerinti žaidėjų pasitikėjimą savimi?

– Mūsų gydytojo, kuris yra puikus, prašiau tablečių pasitikėjimui, o jis šiuo metu jų ieško.

Betsafe-LKL nuotr./Andrea Trinchieri
Betsafe-LKL nuotr./Andrea Trinchieri

– Kaip klostosi Arno Butkevičiaus reabilitacija?

– Nesu tas žmogus, kurio reikėtų klausti, bet matau jį arti komandos. Jo buvimas šalia komandos yra labai svarbus. Negaliu sulaukti dienos, kai jis grįš į rikiuotę. Jo kietumas, komandiškumas, gynyba – tai bus labai svarbi mūsų dėlionės detalė.

– Gianmarco Pozzecco buvo atleistas iš ASVEL vyr. trenerio pareigų, o klubo vadovas Tony Parkeris sukritikavo jo praleistą laiką komandoje. Kaip žvelgiate į tą situaciją ir ar manote, kad toks elgesys su G.Pozzecco yra teisingas?

– Norite mane įvaryti į bėdą, taip? (šypsosi) Treneris dažniausiai sumoka kainą už prastą rezultatą, tai įprasta. Taip jau yra, tai vienas pokytis. Kartais vieną trenerį pakeisti lengviau negu taisyti kažką keičiant žaidėjus. Tikiu, kad klubas gali priimti sprendimą pakeisti trenerį, jei jie tiki, kad tai teisinga. Bet tuo pačiu manau, kad tokioje situacijoje padėtų buvimas džentelmenu ir nėjimas į žiniasklaidą iš karto priėmus sprendimą. Tai, kaip Gianmarco Pozzecco treniruoja, gali sulaukti dvilypių atsiliepimų. Jis labai emocingas. Bet jis toks treneris – jis gali duoti komandai daug iš emocinės pusės. Žaidžiant kas 48 valandas, kartais emocijos nėra vienintelis dalykas, kuriuo turi pasirūpinti. Bet treneriams niekada nėra į naudą, kai kas nors apie juos pasisako žiniasklaidoje. Aš taip nedaryčiau, bet aš nesu komandos savininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas