Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Trinchieri – apie papildymą trenerių štabe ir sunkiausiai stabdomą Eurolygos žaidėją

Kauno „Žalgirio“ strategas Andrea Trinchieri apžvelgė būsimą varžovą Eurolygos turnyre Belgrado „Partizan“, sunkiausiai stabdomą lygos žaidėją Keviną Punterį bei iš Italijos atvykusį papildymą trenerių štabe.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos čempionų vairininko Andrea Trinchieri laukia akistata prieš savo buvusį klubą Belgrado „Partizan“, kuriame dvejus metus trukęs etapas baigėsi nuoskaudomis.

Nenadą Čanaką prie Serbijos superklubo vairo 2018-ųjų lapkritį pakeitęs italas tuomet sudarė trejų metų sutartį, bet komandą paliko po dvejų metų, kai sulaukė Miuncheno „Bayern“ kvietimo.

Dar po dvejų metų FIBA arbitražo teisme A.Trinchieri iš „Partizan“ prisiteisė beveik 100 tūkstančių eurų dėl neišmokėto atlyginimo, neišmokėtų kontrakte numatytų priedų, būsto nuomos ir komunalinių mokesčių.

Per beveik dvejus metus strategas su „Partizan“ dukart triumfavo Serbijos taurėje bei kartą iškovojo Adrijos supertaurę.

Šį sezoną Belgrado klubas spinduliuoja talentu, bet dar ieško savojo žaidimo – po 22 turų Eurolygoje žygiuoja 11-oje vietoje (11 pergalių ir 11 pralaimėjimų).

Pirmąjį tarpusavio mačą Kaune „Žalgiris“ pralaimėjo rezultatu 85:93.

„Tai – puiki komanda, o Željko – geriausias treneris, – dvikovos Belgrade išvakarėse kalbėjo A.Trinchieri. – Mūsų lauks pilna „Štark“ arena. Man patinka ten žaisti, visada malonu ten būti. Pažįstu daugybę „Partizan“ organizacijos žmonių, žaidėjų. Žaisti „Štark“ arenoje yra tas pats, kas žaisti „Žalgirio“ arenoje. Tokių dalykų niekada nepamiršti. Žinome, kad laukia labai sunkios rungtynės prieš labai gerą komandą. Turėsime būti labai susikoncentravę ir demonstruoti geriausią savo krepšinį. Mums reikės kentėti. Jei nekentėsime, šansų tokioje dvikovoje neturėsime. „Partizan“ turės gerų momentų, gerų atkarpų. Šioje komandoje yra daug aukštų, atletiškų ir patyrusių žaidėjų. Laukia sunki užduotis, bet ir atlygis didžiulis.“

Karštoje „Štark“ arenoje A.Trinchieri turės ir naują pagalbininką, pirmadienį prie komandos prisijungusį puikiai jam pažįstamą 50-metį italą Massimiliano Menetti.

„Nustokite jį vadinti Massimiliano. Jis – Maksas. Man atrodo, kad net jo mama nevadina Massimiliano. Aš beveik nepažįstu jo, Maksą tiesiog radome gatvėje (šypteli), – sakė A.Trinchieri. – Mes pažįstami daugybę metų, esame tos pačios kartos žmonės. Daugybę kartų varžėmės vienas prieš kitą, gyvenome netoliese, vos per valandą kelio su automobiliu. Aš pažįstu jo šeimą, o jis mano. Mes – artimi kolegos ir draugai. Bet Maksas čia yra ne dėl to, kad yra mano draugas, o dėl to, kad jis – puikus treneris.

Pirmiausia, žaidėjams noriu duoti geriausią įmanomą paketą. Darbų yra daug – varžovų skautinimas, ruošimasis rungtynėms, tačiau reikia dirbti su žaidėjais ir individualiai. Supratau, kad štabe dar turime vietos naujam žmogui. Jis 15 metų dirbo asistentu, o dabar virš 10 metų dirbo vyriausiuoju treneriu. Jis sustiprins mūsų štabą. Kiekvienas gali dirbti su grupėmis žaidėjų, kiekvienas gali skautinti ir būrį varžovų. Šiuo ėjimu mes sustiprinome savo trenerių štabą.“

FIBA nuotr./Massimiliano Menetti
FIBA nuotr./Massimiliano Menetti

– „Partizan“ yra viena geriausių Eurolygos komandų pagal puolimą. Kaip Belgrado ekipa sukuria tokius gerus skaičius?

– Pirmiausia, tai „Partizan“ keletą metų turi tą patį žaidėjų branduolį ir tą patį trenerį. Jie žaidžia gerą, protingą krepšinį. Tai – Željko Obradovičiaus stilius. „Partizan“ žaidėjai aikštelėje visada priima teisingus sprendimus. Tai atsispindi skaičiuose – „Partizan“ fiksuoja geriausią dvitaškį pataikymą. Jie turi aukštus gynėjus, gali žaisti ir aukštu, ir žemu penketu. Kevinas Punteris tikriausiai yra sunkiausiai stabdomas žaidėjas visoje lygoje.

– Ką pirmiausia reikės aikštelėje atimti iš Kevino Punterio?

– Norėčiau turėti atsakymą. Jis toks žaidėjas, iš kurio sunku kažką atimti. Tai – stipri krepšinio asmenybė. Jie žino, ką Kevinas gali padaryti. Tai žino ir K.Punterio komandos draugai. Treneris jam sukuria tokį rėmą aikštelėje, kuriame jis gali sėkmingai demonstruoti savo stiprybes. Kevinas puolime gali duoti daugybę dalykų. Jis – modernaus šių laikų gynėjo prototipas. Shane‘as Larkinas, Vasilije Micičius, Kevinas Punteris... Tai žaidėjai, kurie kasmet atveda savo komandas į finalo ketvertą. Galbūt Kevinas yra kiek vyresnis, bet patirtis Eurolygoje visada yra svarbus dalykas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Punteris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Punteris

– Ar šį lygį gali pasiekti ir Keenanas Evansas?

– Nemėgstu kalbėti apie savo žaidėjus. Visi žinome, ką Keenanas sugeba. Mane kiek nustebino Keenano treniravimas. Kartais jis būna labai tylus, bet už jį kalba veiksmai. Man tai labai patinka.

– Kokio pasitikimo laukiate iš „Partizan“ sirgalių?

– Nieko nesitikiu. Žengsiu į areną ir mėgausiuosi atmosfera.

– Ar visi „Žalgirio“ žaidėjai bus pasiruošę rytojaus rungtynėms?

– Dar nežinau. Mes turėsime treniruotę, kurioje gali nutikti daugybę dalykų. Turime mažų problemų. Edmondas Sumneris nežaidė, žiūrėsime, kaip jis jausis šiandien. Tai – įprasti dalykai, bet jis nėra 100 proc. formoje.

VIDEO: A.Trinchieri: apie „Partizan“, K.Punterį ir prie komandos prisijungusį asistentą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi