Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Trinchieri – apie sugrįžimą į tėvynę, „Virtus“ sirgalių simpatijas ir paskutinius italų metimus

Antradienio vakarą Kauno „Žalgiris“ įsirašė antrąją pergalę šio sezono Eurolygoje, 71:68 svečiuose pranokdamas Bolonijos „Virtus“ komandą. Nurimus aistroms žalgiriečių strategas Andrea Trinchieri neslėpė, kad tai buvo labai laukta ir pelnyta pergalė.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / zalgiris.lt nuotr.

„Puiki komandinė pergalė išvykoje. Padarėme daug šiurkščių klaidų, bet vis tiek manau, kad pergalės nusipelnėme. Laimėti Eurolygoje išvykos rungtynes yra labai sudėtinga. Esame labai laimingi dėl Sabonio, kuris galėjo netekti savo darbo. Mes kalbėjome, kad jis neteks darbo, jei pralaimėsime. Esame laimingi tiek dėl pergalės, tiek dėl jo“, – po mačo bendraudamas su žurnalistais juokavo A.Trinchieri.

VIDEO: Andrea Trichieri mintys po rungtynių

Pačioje mačo pabaigoje italai galėjo išsigelbėti, kai kauniečiai neatkovojo kamuolių po savo krepšiu ir Isaia Cordinier bei Marco Belinelli metė tritaškius laisvi, tačiau abu jie skriejo pro šalį.

Paklaustas, ką galvojo tomis akimirkomis, A.Trinchieri traukė pečiais.

„Nieko negalvojau, buvau paralyžiuotas. Neturėjau laiko galvoti apie tokius dalykus. Iškart matėsi, kad Belinelli metimas neįkris“, – kalbėjo strategas.

Ketvirtajame kėlinyje šeimininkai surengė spurtą 11:2 ir grįžo į rungtynes, bet „Žalgiris“ savojo šanso nepaleido.

„Vis dar stengiamės rasti chemiją tarp žaidėjų. Žinoma, nesitikime padaryti tokių klaidų, kaip, tarkim, padarė mūsų veteranas Ulanovas, bet iš kitos pusės neturiu laiko galvoti apie tokius momentus. Po 48 valandų vėl turėsime rungtynes“, – pažymėjo strategas.

A.Trinchieri taip pat pasidžiaugė dėl pagaliau sužibėjusio Aleno Smailagičiaus.

„Jam labai reikėjo tokių rungtynių, esu labai patenkintas, bet manau, kad čia matėme tik 50–60 proc. jo potencialo. Jis pratinasi, eksperimentuoja, bando atrasti save. Manau, kad prireiks 2–3 mėnesių“, – svarstė italas.

Paklaustas apie sugrįžimą į tėvynę ir „Virtus“ sirgalius, kurie mielai priimtų A.Trinchieri treniruoti jų mylimos komandos, „Žalgirio“ strategas tik juokėsi.

„Esu čia ir nė kiek negalvoju apie ateitį. Norite, kad palikčiau „Žalgirį“? Eikite pas Paulių Jankūną ir pasakykite tai. Aš tikrai turiu daug darbo čia, tad apie Boloniją negalvoju“, – geros nuotaikos nestokojo A.Trinchieri.

VIDEO: Dovydo Giedraičio mintys po rungtynių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito