Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Trinchieri po „Žalgirio“ nesėkmės Prancūzijoje: „Per daug energijos palikome antradienį“

Dešimties iš eilės pralaimėjimų Eurolygoje atkarpą absoliuti turnyro autsaiderė Vilerbano ASVEL užbaigė 93:79 sudorodama Kauno „Žalgirį“.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / zalgiris.lt nuotr.

Rungtynių pradžioje – Andrea Trinchieri paruoštas siurprizas, kai pirmą kartą karjeroje Eurolygos mačą nuo pirmųjų minučių pradėjo Danielius Lavrinovičius, pakeitęs dvikovoje su Berlyno ALBA sudegusį Rolandą Šmitą.

Lietuvos čempionai atsiliekančiųjų vaidmenyje „Astroballe“ arenoje buvo visos dvikovos metu, o vienu metu emocingojo italo Gianmarco Pozzecco vadovaujamos komandos pranašumas siekė 18 taškų.

Galiausiai ASVEL krepšininkai triumfavo 93:79.

„Labai džiaugiuosi dėl žaidėjų, kurie nusipelnė šios pergalės. Mes daug kartų buvome labai arti pergalės. Manau, kad jie nusipelnė bent šio laimėjimo. Dėkoju savo asistentams, o ypač Eduardui, kuris yra su manimi daugybę metų. Jis kentėjo daug. Smagu buvo šiandien patirti pergalingas emocijas. Mes esame laimingi, – po rungtynių kalbėjo G.Pozzecco. – Aš šiame sporte esu beveik visą savo gyvenimą. Man nepatinka, kai aplink mane esantys kenčia, tad bandau situaciją ištaisyti. Kartais tai pavyksta, o kartais ne. Toks yra gyvenimas. Aš kentėjau ne dėl savęs, o dėl jų. Jie nusipelnė šios pergalės. Matysime, kas bus toliau.“

Staigiai į dviženklę duobę kritusią Kauno ekipą timptelėjo nuo suolo pakilęs Lukas Lekavičius, tačiau pirmuosius septynis tritaškius prametę „Žalgirio“ žaidėjai po pirmųjų 10 minučių atsiliko 17:23.

Iki ilgosios pertraukos „Žalgirį“ žudė fantastiškai žaidęs Timothe Luwawu-Cabarrot (5/5 dvit., 2/3 trit.) ir Youssupha Fallo (8/8 dvit.) duetas, kurie pelnė po 18 taškų ir ASVEL pirmavo 51:43.

Trečiojo kėlinio viduryje – itin retas atvejis, kai L.Lekavičius nesportine pražanga sustabdė Parisą Lee, kuris pražangos metu dar realizavo tritaškį metimą. Po kelių akimirkų – techninė A.Trinchieri pražanga ir „Žalgirį“ ėmė triuškinti 72:54.

Trys Rolando Šmito, Keenano Evanso ir Brady Maneko tritaškiai ketvirtojo kėlinio pusiaukelėje po ilgo laiko tarpo sumažino Kauno komandos deficitą iki vienženklio – 73:82.

Vis dėlto per likusį laiką A.Trinchieri auklėtiniams sukurti stebuklo nepavyko.

Pergalę ASVEL komandai nukalė neįtikėtinai žaidęs trejetas – T.Luwawu Cabarrot, Y.Fallas ir P.Lee kartu surinko 71 tašką ir 96 naudingumo balus.

„Visada stengiuosi žaisti iš visų jėgų, kai dėviu šiuos marškinėlius, – sakė prieš Kauno ekipą dominavęs Y.Fallas. – Visi supratome, kad situacija nėra gera. Kasdien dirbome sunkiai. Pagaliau einame pirmyn. Ši pergalė yra gera psichologiškai. Smagu matyti laimingus sirgalius. Kaip ir sakiau, tai labai gerai mūsų psichologijai, nes labai sunku pralaimėti tiek įtemptų rungtynių. Sudėtinga situacija buvo visiems, bet nesustosime ir bandysime laimėti kuo daugiau mačų.“

„Gerai jaučiausi, o komandos draugai mane surasdavo. Jaučiau, kad gerai krenta metimai iš vidutinio nuotolio, – kalbėjo T.Luwawu-Cabarrot. – Buvo praėję daug laiko nuo paskutinės pergalės. Manau, kad šiandien atlikome puikų darbą nuo pat dvikovos pradžios. Smagu iškovoti pergalę savų sirgalių akivaizdoje. „Žalgiris“ niekada nepasidavė, o rungtynės buvo sunkios. Jie žaidė agresyviai, bet mes išlikome vieningi ir susikoncentravę, žinojome, ką darome gynyboje, tad radome atsakymus. Manau, kad šiandien puikiai atidirbome gynyboje.“

zalgiris.lt nuotr./Andrea Trinchieri
zalgiris.lt nuotr./Andrea Trinchieri

Tuo metu mažiau nei prieš savaitę „Žalgirio“ strategu tapęs A.Trinchieri akcentavo nuovargį ir fiziškumo trūkumą.

„Būčiau laimingas, jei mūsų žaidimas būtų buvęs banguotas, – karštajame interviu iškart po dvikovos sakė italas. – Manau, kad neatlaikėme varžovų fiziškumo. Jie mus sudorojo savo fiziškumu – Fallas, Lauvergne‘as, Kahudi, Luwawu-Cabarrot. Jei norime žaisti šį žaidimą, krepšinį, turime pastatyti prieš varžovus savo kūnus. Išeikvojome daug energijos antradienį, tad nebuvome pasirengę šiam mačui. Dirbame, turėjome tik vieną bendrą treniruotę, bet esmė šiandien buvo fiziškume.“

Kita savaitė vėl bus dviguba – ispaniškoje „Žalgirio“ išvykoje lauks „Valencia“ ir „Barcelona“ ekipų egzaminai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas