Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 03

Ant karštos kėdės sėdintis R.Kurtinaitis: „Turime dirbti, kentėti, laukti ir tikėti“

Dviejų asistentų ir fizinio pasirengimo trenerio prieš dvi dienas netekęs Rimas Kurtinaitis sėdi ant karštos kėdės, o penktadienį Maskvos srities „Chimki“ komanda Miunchene susikaus su puikiai šį sezoną atrodančia „Bayern“.

Du skaudūs Stambulo „Anadolu Efes“ ir Berlyno ALBA dūriai bendru 48 taškų skirtumu atnešė permainų vėją Pamaskvėje. Darbo neteko trys lietuviai – asistentai Robertas Kuncaitis ir Giedrius Kurtinaitis bei fizinio pasirengimo specialistas Evaldas Kandratavičius.

Rimo Kurtinaičio treniruojama „Chimki“ išgyvena siaubingą sezono startą, apraizgytą traumomis, COVID-19 virusu, biurokratiniais sunkumais bei prastais rezultatais, atsispindinčiais paskutine vieta Eurolygoje.

Priešingomis nuotaikomis gyvena Andrea Trinchieri ir Miuncheno „Bayern“.

Daugelio prieš sezoną nurašyta Bavarijos komanda su 7 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais žengia ketvirtoje pozicijoje, į priekį užleisdama tik „Barcelona“, Maskvos CSKA ir „Valencia“ krepšininkus.

„Kai kurie žaidėjai grįžo po traumų, tad pastaruoju metu turėjome geras treniruotes. Mes vėl turime normalią rotaciją. Man patiko, kaip mes treniravomės prieš išvyką į Miuncheną. Turime dirbti, kentėti, laukti ir tikėti tuo, ką mes darome. Laukia rungtynės prieš „Bayern“, o tai puikiai organizuota bei gerai treniruota komanda. Andrea Trinchieri išlaiko gerą discipliną, žaidėjai demonstruoja gerą energiją, tad ir rezultatai Eurolygoje yra puikūs. Visada sunku žaisti Miunchene, bet mes esame pasiruošę. Aš esu labiau susirūpinęs savo, o ne varžovų komanda“, – sakė Rimas Kurtinaitis.

Treneriui pritarė gynėjas Errickas McCollumas, šį sezoną renkantis po 11,2 taško.

„Manau, kad mes turime toliau kautis. Tai ilgas sezonas, o pergalė Miunchene duotų postūmį pasitikėjimo klausimu bei padėtų mums sugrįžti į pergalingą kelią, – teigė amerikietis. – Mes turime toliau kautis. Žaisime prieš stiprią komandą, kuri puikiai atrodo Eurolygoje. Bus sunku, nes mūsų laukia disciplinuota bei gerai treniruota komanda. Jie pasižymi gera gynyba, žinome, kad bus puikiai pasirengę rungtynėms. Tai viską apsunkina. Jie grumiasi, žaidžia kietai ir aktyviai savoje aikštelės pusėje. Turime išlikti disciplinuoti, žaisti gerai gynyboje bei išlikti komanda. Dvikovoje bus momentų, kai mes pirmausime ar atsiliksime, bet turime išlikti kartu.“

Mačo pradžia – penktadienį 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas