Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 29

Apie arbitrus kalbėti nenorėjęs K.Maksvytis: „Jeigu taip žaisime Kaune, laimėsime“

Praėjus dviem dienoms po triuškinančios nesėkmės Eurolygos atkrintamųjų starte, Kauno „Žalgiris“ pademonstravo kitokį savo veidą, tačiau įkąsti „Barcelona“ ekipai nepavyko. „Jeigu taip žaisime Kaune, pasieksime pergalę“, – užtikrintai sakė Kazys Maksvytis, kurio komanda atsidūrė ties prarajos riba.

Nuo dvikovos starto Kazys Maksvytis sugrįžo prie žemo penketo filosofijos, kuri taip sėkmingai veikė reguliariojo sezono pabaigoje, o Kauno „Žalgirį“ gelbėjo ir šįkart.

Igno Brazdeikio ir Edgaro Ulanovo puolime traukiamas Lietuvos flagmanas iki paskutinių akimirkų tampė „Barcelona“ nervus, tačiau galiausiai krito 81:89.

Trečiasis serijos mačas – jau artėjantį trečiadienį „Žalgirio“ arenoje, kurioje praėjusį spalį Kazio Maksvyčio komanda laimėjo 73:72.

Dar nė vienai komandai Eurolygos atkrintamųjų istorijoje nėra pavykę išlipti iš 0-2 ir laimėti seriją.

„Nieko nepritrūko. Gerai kovėmės, buvome verti pergalės, bet jos nepasiekėme. Neturiu didelių priekaištų savo komandai. Nebuvo tobula. Kartais neišpildėme savo plano, o dėl to įsižaidė Janas Vesely ir gana lengvai priiminėjo kamuolį, kur neturėjo priiminėti. Neturiu priekaištų dėl to, kaip kovėmės ir kaip buvome rungtynėse. Jeigu taip žaisime Kaune, pasieksime pergalę“, – po mačo kalbėjo Kazys Maksvytis.

– Kodėl nepavyko sustabdyti J.Vesely?

– Darėme klaidas. Rungtynių pradžioje žaidėjai darė gana vaikiškas klaidas gynyboje, o vėliau jis įsibėgėjo ir sumetė gana sunkius metimus, kuriuos kartais prameta. Manau, kad tokia gera mačo pradžia jam atrišo rankas.

– Kodėl I.Brazdeikis ir E.Ulanovas žaidė daug geriau nei pirmajame mače?

– Visų pirma, tai matėte, kad sureagavome ir pakeitėme savo penketuką. Žaidėme žemu penketu. Kažkiek dar gyvumo pridėjo ir Isaiah Tayloras, kuris įsijungė. Žinoma, Iggy buvo vienas karštesnių žaidėjų, ant kurio laikėmės. Patys matėte, kad šiandien buvo žymiai geresnės rungtynės.

– Ar galime sakyti, kad pirmajame mače buvo padaryta klaida su aukštu penketu?

– Žiūrint į rezultatą, galima sakyti taip, bet tam ir yra atkrintamosios – bandėme nuspėti ir projektuoti savo žaidimą, bet nepavyko. Pirmose rungtynėse neveikė ir kiti penketai. Buvo prasta energija ir niekas neveikė.

– Ar nemanote, kad „Barcelona“ gavo nemažai pagarbos švilpukų?

– Turiu labai kritišką savo nuomonę, bet ją pasilaikysiu sau. Prašysiu komandos, kad ir toliau viską darytų taip, kaip darėme šiandien.

– Už ką suolas gavo techninę pražangą?

– Vienas iš asistentų parodė paprastą gestą. Jis nebuvo necenzūrinis. Manau, kad teisėjai reagavo per daug emocingai.

VIDEO: Kazys Maksvytis: „Buvome verti pergalės“

– Kyle'as Kuričius tris atakas iš eilės metė panašius tritaškius. Kur buvo klaidos?

– Ignas Brazdeikis buvo tobulas puolime, bet gynyboje kelias klaidas įvėlė. Bet apskritai jis buvo karštas ir buvo vienas komandos lyderių.

– Ar sutinkate, jog šitos rungtynės buvo labiau apie puolimą nei gynybą?

– Šiose rungtynėse labiau pavyko įgyvendinti savo planus. „Barca“ turi savo taikinių, žaidėjų, kurie yra labai geri puolime, bet pažeidžiami gynyboje. Pirmose rungtynėse to padaryti nepavyko, o šiose rungtynėse tai išpildyti pavyko geriau.

– Kas taip užrūstino sirgalius už jūsų suolelio?

– Man atrodo, kad tai buvo reakcija į Achille Polonarą. Nemačiau, kas įvyko, bet jiems labai kažkas nepatiko. Gal jis kėlė rankas? Nemačiau, bet tai buvo nukreipta prieš Achille.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius po antrosios pergalės: „Labai gerai, kad žaidėjai manimi patikėjo“

– Kaip vertinate įvykius Madride?

– Krepšinis yra emocijos. Jeigu ne perteklinis Guerschono Yabusele veiksmas, tai būtų normali atkrintamųjų situacija, apsistumdymas. Gal vienas veiksmas buvo agresyvesnis. Viena komanda laimėjo, kita pralaimėjo ir nenorėjo su tuo susitaikyti. Toks jau yra sportas.

– Ar galėjote pagalvoti, jog atkrintamosios taps savotiškomis amerikietiškomis imtynėmis?

– Įtampą patiria du stiprūs klubai. Spaudimą gauna tiek „Real“ žaidėjai, tiek treneriai. Jie nėra patenkinti situacija, tik bloga forma tai išreiškė.

– Ar Eurolygos skirtos baudos jums atrodo adekvačios?

– Ne man spręsti. Gal šiek tiek švelnios, o gal atsižvelgė, kad atkrintamosios. Sakyčiau, kad daugiau nukentėjo „Partizan“, kuris labiau atsakė į situaciją.

VIDEO: Lauryno Biručio mintys po pralaimėjimo Barselonoje

– Kokios kibirkštys minutės pertraukėlės metu buvo tarp jūsų ir E.Ulanovo?

– Žaidybiniai santykiai. Aš bandau iš žaidėjų išspausti maksimumą, kartais gal ne tais metodais, kurie patiktų žaidėjams. Nesureikšminu to. Ne pirmas ir ne paskutinis kartas. Abu norime laimėti, svarbu, kad nuo to nenukentėtų komanda.

– Kaip vertinate I.Tayloro progresą?

– Pirma pusė buvo labai gera. Jis buvo labai aštrus. Jis buvo toks, koks ir yra. Vėliau pavargo, o to aštrumo pritrūko. Tai dėl prarasto ritmo. Kaip ir planavau, kadangi serija yra ilga, kitose rungtynėse jis bus dar geresnis. Kai jis aikštelėje, esame greitesni, šiek tiek geriau judiname kamuolį ir turime daugiau variantų.

– Eurolygoje dar niekas nelaimėjo serijos atsilikdamas 0:2. Su kokiomis mintimis grįšite į Kauną?

– Paprastomis. Norime laimėti kitas rungtynes Kaune. Turime būti tokie, kaip antrose rungtynėse ir laimėti.

VIDEO: Igno Brazdeikio komentaras po rungtynių Barselonoje
VIDEO: „Eurolygos diena“: Šaro pamoka „Žalgiriui“, ketvirtfinalio siurprizai ir koks bus penktadienis?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas