Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 09

Apie artėjantį derbį nežinojęs I.Tayloras: „Žinau tiek, kad negalime vilkėti raudonos spalvos“

Vis geriau Nemuno saloje besijaučiantis Isaiah Tayloras timptelėjo Kauno „Žalgirį“ per žūtbūtinę dvigubą Eurolygos savaitę.

Sezono viduryje Achilo sausgyslės traumą patyrusį absoliutų komandos lyderį Keenaną Evansą pakeitęs Isaiah Tayloras stipriai prisidėjo prie gyvybiškai svarbių dvigubos savaitės Kauno „Žalgirio“ pergalių Eurolygoje.

Antradienį jis lemiamu metu skandino Berlyno ALBA ekipą, o jau po dviejų parų Nemuno saloje skalpavo Vilerbano ASVEL komandą, inicijavęs „Žalgirio“ spurtą antrajame ketvirtyje.

Įsismaginęs „Žalgirio“ įžaidėjas iš JAV dar iki ilgosios pertraukos į Prancūzijos klubo krepšį įmetė 15 taškų ir pagerino asmeninį šio sezono rezultatyvumo rekordą.

Praveržimais į abi puses draskęs varžovų gynybą 191 cm ūgio krepšininkas momentais priminė Nemuno salos dievuku spėjusį tapti savo pirmtaką K.Evansą.

Antroje susitikimo pusėje I.Tayloras nepelnė nė taško, tačiau tvirtai pasijutęs „Žalgiris“ iškovojo įtikinamą pergalę 85:67 ir tęsia kovą dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose varžybose.

„Savaitė buvo pakankamai gera. Aš buvau patyręs šlaunies traumą, o kiekvieną kartą sugrįžęs po traumos, nemeluosiu jums, žaidžiu prastai. Toks jau esu. Lėtai pradedu, bet įgaunu ritmą. Tai buvo puiki savaitė man, kad galėčiau įgauti ritmą ir parodyčiau visiems, koks esu žaidėjas iš tikrųjų, – po pergalės kalbėjo „Žalgirio“ įžaidėjas Isaiah Tayloras. – Mano žaidimas yra greitas, mėgstu lėkti į greitas atakas. Aš gyvenu greitu puolimu. Pastarosiose rungtynėse treneris reikalavo pagreitinti žaidimą.“

– Visus taškus surinkote iki ilgosios pertraukos. Kas pasikeitė antroje mačo pusėje, ar ASVEL pakeitė kažką gynyboje prieš jus?

– Nežinau. Velnias, galvojau, kad tai bus 30 taškų rungtynės (šypteli). Antroji mačo pusė buvo sunki. Jei neklystu, pramečiau visus tris metimus. Taip jau nutinka. Kitose rungtynėse pasistengsiu, kad tai nepasikartotų.

– Kuriuose momentuose savąjį žaidimą pagerinti norėtumėte labiausiai?

– Norėčiau būti agresyvesnis. Aš esu greito žaidimo žaidėjas, mėgstantis žaisti daug vienas prieš vieną. Treneris pastaruosius du mačus leido tai daryti. Smagu įveikti varžovą bei įtraukti komandos draugus į žaidimą.

– Po sėkmingų epizodų užvedinėjote publiką. Ar mėgstate bendrauti su sirgaliais?

– Tai smagu. Aikštelėje būdamas aš mėgaujuosi, juokiuosi ir bandau užkurti sirgalius. Toks yra mano stilius. Be šito būčiau kitoks žaidėjas. Aš pasitikiu savimi, o man to reikėjo sugrįžus po traumos.

– Ar esate patenkintas, kaip komanda sureagavo į du skaudžius pralaimėjimus prieš Madrido „Real“ ir „Barcelona“?

– Visi turėjome pažvelgti į veidrodį. Žinome, kad patyrėme du skaudžius pralaimėjimus Ispanijoje iš eilės, bet žinome ir tai, kad turime gerus šansus patekti į atkrintamąsias varžybas. Visos Eurolygos rungtynės mums dabar yra tarsi atkrintamosios.

– Jau kitą savaitę Kaune lankysis Eurolygos lyderė Pirėjo „Olympiakos“.

– Jaučiame pasitikėjimą savimi, nors „Olympiakos“ yra viena geriausių Eurolygos komandų. Eisime ir varžysimės. Žinome, kad laukia stipri komanda, bet stiprūs esame ir mes. Turėsime išlaikyti tą patį intensyvumą gynyboje.

– Tai buvo antrasis jūsų Eurolygos namų mačas „Žalgirio“ arenoje. Koks jausmas žaisti prieš šią sausakimšą areną?

– Labai smagu žaisti tokioje atmosferoje. Energija juntama dar prieš rungtynes ir po jų. Stengiuosi po gerų epizodų atsisukti į žiūrovus ir rodyti savo emocijas. Toks sirgalių palaikymas yra nuostabus. Net kai žaidžiame išvykose, jaučiamės, lyg žaistume namuose. O tai yra neįtikėtinas jausmas.

– Atrodo, kad suradote gerą ryšį su Ignu Brazdeikiu, susimušdami krūtinėmis po gerų epizodų. Gal galite papasakoti daugiau apie tai?

– Jis yra mano vyrukas! Jis turi panašų laisvą stilių, kaip ir aš. Jis spinduliuoja pasitikėjimu, kokio mums ir reikia, ypač puolime. Ignas yra mano vyrukas!

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Isaiah Taylor
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Isaiah Taylor

– Ką derėtų „Žalgiriui“ pagerinti prieš šią lemiamą šešerių rungtynių atkarpą?

– Gynybą ir plano išpildymą. Rungtynių pabaigoje ėmėme keistis ginamaisiais, o varžovai surinko keletą taškų. Mums tikrai reikia pagerinti asmeninę gynybą.

– Sekmadienį jūsų laukia pirmasis šalies derbis. Kokios jūsų mintys apie tai?

– Su kuo mes žaidžiame? (Žurnalistai atsako, kad „Rytu“ – aut. past.). Matysime, kai pasimatysime.

Girdėjau, negalime vilkėtis raudonos spalvos (juokiasi). Visi tai man kartoja. Žinau, kad tai pagrindinis mūsų varžovas lygoje, bet nežinau daug apie šių komandų tarpusavio istoriją.

VIDEO: „Eurolygos diena“: drama Berlyne, kosminis tritaškis ir prancūzų viražai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas