Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 29

Apie nelaimingą R.Šiškausko metimą primintas E.Messina: „Ačiū, pone negatyve“

Pralaimėjimas Eurolygos pusfinalyje Milano „Olimpia“ trenerį Ettore Messiną nugramzdino ne tik į kovą dėl trečiosios vietos. Spaudos konferencijoje Kelne italas išgirdo klausimą apie prisiminimus, kurių jis tikrai nesitikėjo atgaivinti šiame finalo ketverte.

2009-ųjų Eurolygos finale Berlyne būtent R.Šiškausko metimas su sirena vos neišstūmė Atėnų „Panathinaikos“ iš čempionų sosto. Lietuvio tritaškis galėjo atnešti Maskvos CSKA įspūdingą pergalę, bet Šiška buvo netaiklus, o Ettore Messinos auklėtiniai pralaimėjo kovą Šarūno Jasikevičiaus kompanijai 71:73.

Per vieną metimą nuo didžiulės pergalės E.Messina atsidūrė ir po 12 metų, tik jau Eurolygos pusfinalyje.

Fantastiškai rungtyniavęs 23 taškus pelnęs Kevinas Punteris galėjo tapti vakaro didvyriu, tačiau jo tolimas metimas tikslo nepasiekė. „Olimpia“ suklupo prieš „Barcą“ 82:84 ir užleido į finalą.

VIDEO: Neįtikėtina: paskutinėmis sekundėmis Šarą į Eurolygos finalą atvedęs metimas

Tokia mačo atomazga vienam Eurolygos žurnalistų priminė būtent netaiklų R.Šiškausko tritaškį Vokietijoje. Apie analogišką situaciją primintas „Olimpia“ treneris neslėpė nuostabos.

„Ačiū, pone negatyve, – žurnalistus prajuokino E.Messina. – Kad atėjote su tokiais prisiminimais. Aš labai dėkingas – tai tikrai įkvepia.

Bet ne – nesižudysiu, kaip ir nesižudžiau tada, kai Šiška prametė tą metimą. Nes Šiška mums prieš tai laimėjo Eurolygą (šypsosi.). Kartais laimi, kartais pralaimi.

Bet tai buvo geros rungtynės. Manau, kovėmės su visais. Prieš komandą, kuriai šį sezoną pralaimėjome du kartus, šiandien sau parodėme, kad turėjome šansą. Einame į priekį ir bandysime grįžti į finalo ketvertą kitais metais.“

VIDEO: Jasikevičiaus nugalėtam profesoriui buvo primintas nesėkmingas Šiškausko metimas: žurnalistas susilaukė atkirčio

Milano krepšininkai trečiojo kėlinio pabaigoje pirmavo 69:61, bet neišlaikė persvaros.

Tačiau E.Messina didžiavosi iššūkiu, kurį jo komanda metė „Barcelona“ krepšininkams. Būtent Š.Jasikevičiaus treniruojama Katalonijos ekipa buvo laikoma viso Eurolygos finalo ketverto favorite.

„Manau, kad mūsų komanda viršijo mūsų lūkesčius, – neslėpė E.Messina. – Tai buvo labai kovingos rungtynės. Varžovai puikiai puolė pirmoje pusėje, o mes buvome gerokai geresni po pertraukos. Jie pataikė pergalingą metimą – sveikinimai jiems.

Tokie mačai niekad nebūna lengvi. Bet turime daug dalykų, kuriais galime didžiuotis. Taip pat ir dalykų, kuriuos galėjome padaryti geriau. Bet toks jau krepšinis.“

VIDEO: Finalo intrigos: ironiška Šaro reakcija į varžovų trenerio pasiskelbimą čempionais

Tai buvo antrasis E.Messinos sezonas su Milano „Olimpia“. 61-erių specialistas patenkintas savo komandos pamatu ateičiai.

„Laukia įdomi vasara. Galime būti dar geresni – ar tai įsigyjant naujus žaidėjus, ar tobulinant turimus krepšininkus. Darysime viską, ką galime, kad patobulėtume. Turime tam tikrų ribotuvų, bet aš neabejoju, kad mes tęsime šį augimą ir vėl bandysime patekti į finalo ketvertą, – vylėsi E.Messina. – Lengva nebus, nes kasmet darosi vis sunkiau. Tačiau yra daug dalykų, kurie yra svarbesni už visas taktikas ir kitus dalykus. Užtat yra organizacijos vertybės ir vizija. Manau, su šitais dalykais mes tvarkomės sėkmingai.“

VIDEO: urBONUSas: Ramūno Šiškausko krepšinio sensacijos iš medinės Kaišiadorių aikštelės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas