Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 13

Ar stebuklas pasikartos? „Žalgiriui“ lendant pro rakto skylutę – kapitono žvilgsnis atgal

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai kraunasi lagaminus į svarbiausią sezono išvyką. Vietoje, kurioje prieš 24 metus Lietuvos komanda vienintelį kartą iškovojo Eurolygos čempionės titulą, žalgiriečiai sieks įšokti į nuvažiuojantį atkrintamųjų traukinį. Įkvėpimo prieš lemiamas rungtynes kauniečiai semiasi ir iš ketverių metų senumo istorijos, kai reguliariojo sezono pabaigoje kūrė dar įspūdingesnę pasaką.

Mažai kas prieš sezoną galėjo tikėtis, kad likus vienam turui iki reguliariojo sezono pabaigos „Žalgiris“ dar galės svajoti apie atkrintamąsias varžybas.

Kovinga Kazio Maksvyčio komanda atlaikė sunkią lyderio Keenano Evanso traumą sezono pusiaukelėje, atsitiesė po kelių tamsesnių pralaimėjimais paženklintų ruožų bei Eurolygos finišo tiesiąją pasitinka su viltimi, kad į reisą Miunchenas-Kaunas patrauks ne tik su lėktuvo, bet ir su Eurolygos atkrintamųjų varžybų bilietais.

Nors dar prieš kelias savaites tikinčiųjų laiminga pabaiga buvo mažai.

Po pralaimėjimų prieš Pirėjo „Olympiakos“ ir Stambulo „Fenerbahče“ komandas „Žalgiris“ su 15-15 balansu atsidūrė už atkrintamųjų varžybų aštuoneto borto.

Tuo metu tapo aišku, kad išsigelbėjimo scenarijus veikiausiai yra tik vienas – laimėti visas ketverias likusias rungtynes.

Kažką primena?

Prieš ketverius metus „Žalgiris“ buvo atsidūręs panašioje, tik dar sudėtingesnėje situacijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas