Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 28

Arti katastrofos buvusi „Anadolu Efes“ atsiduso: „Pergalę lėmė ir sėkmė“

Stambulo „Anadolu Efes“ suvedė sąskaitas su Maskvos CSKA už 2019-aisiais Eurolygos finale patirtą pralaimėjimą bei atsidūrė per žingsnį nuo pirmosios klubo istorijoje Senojo žemyno karūnos. Nors Turkijos klubas pirmavo nuo pirmos iki paskutinės minutės, bet buvo arti katastrofos.

Uraganinį puolimą užsukę Ergino Atamano auklėtiniai pusfinalyje diktavo savo sąlygas nuo pirmųjų minučių ir vienu metu turėjo net 21 taško pranašumą, po trijų ketvirčių savo rankose dar laikė 16 persvarą, bet vos nepatyrė ypatingai skaudaus varžovų dūrio.

Willo Clyburno vedami Maskvos krepšininkai ginklų anksčiau nesudėjo, ėmė tirpdyti deficitą, kol galiausiai priartėjo per vieną metimą bei turėjo išplėšti pergalę.

Pirmiausia skubotą tritaškį išmetė Darrunas Hilliardas, privertęs užgalvos susiimti Dimitrį Itoudį, o panašiu metimu paskutinę ataką prisidėjo ir lyderis W.Clyburnas.

„Anadolu Efes“ pergalę šventė 89:86.

„Tobulą krepšinį žaidėme tris kėlinius, bet lemiamame sustojome. Neįtikėtinai klydome. Pagarba Clyburnui, nesugebėjome jo sustabdyti. Kaip ir sakiau, mūsų žaidimas priklausys nu gynybos. Clyburnui leidome rinktis taškus žaidžiant vienas prieš vieną. Nesustabdėme jo, o puolime darėme sunkiai suvokiamas klaidas. Pergalę mačo pabaigoje lėmė ir sėkmė. Nusipelnėme laimėti lengviau. Bet mes finale“, – po mačo sakė Erginas Atamanas.

CSKA komandoje fantastišku žaidimu išsiskyrė Willas Clyburnas, surinkęs 26 taškus, 7 atkovotus kamuolius ir 34 naudingumo balus.

Tai jau ne pirmas kartas, kai „Anadolu Efes“ iššvaistė didžiulį pranašumą, taip dukart nutiko ir ketvirtfinalio serijoje su Madrido „Real“.

„Ne kasdien žaidžiame finale. Daug ką lems ir psichologija. Tris kėlinius gerai gynėmės prieš Clyburną, bet jis laužė mūsų gynybą ketvirtajame kėlinyje. Jie negalėjo pelnyti taškų iš baudos aikštelės – nei Šengelija, nei Voigtmannas, bet Clyburnas ir Hackettas rinko lengvus taškus. Po penktos Micičiaus pražangos sustojome. Tikiuosi, kad finale klaidų nebekartosime“, – sakė E.Atamanas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vasilije Micičius rezultatyvus Eurolygos pusfinalyje.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vasilije Micičius rezultatyvus Eurolygos pusfinalyje.

Turkiškui Kelne paradui penktadienio vakarą vadovavo buvęs žalgirietis Vasilije Micičius.

Eurolygos sezono MVP dvikovoje su CSKA klubu pelnė 25 taškus, atkovojo 3 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 26 naudingumo balus.

Vasia buvo puikus, bet jo penktoji pražanga, kuri užfiksuota puolime prieš Danielį Hackettą, Stambulo ekipai vos nekainavo pralaimėjimo. Paskutines tris minutes serbas stebėjo nuo atsarginių suolo.

„Buvo labai sunku stebėti rungtynių pabaigą nuo suolelio, – sakė V.Micičius. – Nenoriu teisintis, bet buvau pavargęs ir pridariau kvailų klaidų. Džiaugiuosi, kad turime tokią šaunią komandą. Žinoma, kad nebuvo lengva stebėti mačą nuo suolo, bet svarbiausia, jog iškovojome pergalę. Turime ją pamiršti ir ruoštis finalui.“

Įspūdingu tempu rungtynes pradėjęs V.Micičius jau pirmajame kėlinyje buvo sukratęs dviženklį taškų skaičių ir atlikęs 5 perdavimus, kurie baigėsi komandos draugų taškais, bet lemiamu metu kirto nuovargis.

„Sudėtinga, bet turime mokytis iš kiekvieno mačo. Nuo rungtynių starto stengiausi palaikyti tempą, galvojau, kad dar turiu jėgų, bet pasirodė, kad nebe. Mes išlikome komanda. Labai sunkios rungtynės. Sveikinimai CSKA, kadangi rungtynės buvo puikios“, – sakė V.Micičius.

Kovoje dėl 2021-ųjų metų Eurolygos čempionų titulo „Anadolu Efes“ sekmadienio pavakarę Vokietijoje susitiks su Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos „Barcelonos“ ir italų profesoriaus diriguojamos Milano „Olimpia“ poros nugalėtoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas