Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 18

ASVEL treneris teisindamasis dėl paskutinės vietos paminėjo ir „Žalgirį“

Vilerbano ASVEL klubas užėmė paskutinę vietą Eurolygoje, o reguliarųjį sezoną užbaigė pralaimėdamas net 13 kartų iš eilės. Teisindamasis dėl košmariško pasirodymo komandos strategas TJ Parkeris bedė pirštu į Kauno „Žalgirio“ ir Belgrado „Partizan“ komandas.

Su 8 pergalėmis ir 26 pralaimėjimais sezoną užbaigęs ASVEL šį sezoną rėmėsi retai pasitaikančiu jaunystės ir patirties mišiniu.

Vilerbano ekipoje net septyni žaidėjai buvo vyresni nei 30 metų, o penki iš jų – 34-erių ir vyresni.

Šalia jų žaidė ir keletas jaunų krepšininkų, bet toks mišinys pergalių prancūzams neatnešė, o TJ Parkeris, nepaisant komandos amžiaus vidurkio, pabrėžė patirties trūkumą kaip vieną pagrindinių pralaimėjimų priežasčių.

„Didelė dalis mūsų žaidėjų neturi šio lygio patirties. Žinoma, mes turėjome Nando De Colo ir Joffrey Lauvergne'ą, bet pastarasis anksti patyrė traumą. Galiausiai, nefinišavome ten, kur norėjome“, – sakė prancūzas.

Liono priemiesčio komanda šiam sezonui surinko 15,768 mln. eurų biudžetą, kuris yra didesnis nei atkrintamąsias pasiekusių „Žalgirio“ ir „Partizan“ ekipų, pabrėžė su TJ Parkeriu kalbėjęs žurnalistas Lucas Paganonas iš „Le Progress“.

Bet prancūzų specialistas rado paaiškinimą tokiems rezultatams.

„Tvarkaraštis mūsų labiausiai patyrusiems žaidėjams buvo labai sudėtingas. Jie mums reikalingi ir tam, kad dalintųsi patirtimi su jaunais žaidėjais, – aiškino TJ Parkeris. – Bet suprantu, kad su tokia sudėtimi atsiranda papildomų rizikų.

O kalbant apie kitas komandas, jos turi žaidėjų, kurie yra pripratę prie tokio turnyro lygio. Be to, „Žalgiris“ ir „Partizan“ žaidžia lengvesniuose ir ne tokiuose įtemptuose nacionaliniuose čempionatuose kaip mūsų.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka. Nando de Colo
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka. Nando de Colo

Vilerbano klubas šį sezoną Prancūzijos „Pro A“ pirmenybėse su 16 pergalių ir 10 pralaimėjimų žengia trečioje vietoje.

Praėjusį rudenį „Eurohoops“ skelbtame Europos lygų reitinge Prancūzijos lyga buvo ketvirta, Adrijos lyga, kurioje žaidžia „Partizan“, – šešta, o LKL – devinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas