Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 13

Atėnuose – ištirpusios M.Grigonio minutės ir į pergalių kelią sugrįžusi „Panathinaikos“

Dviejų lietuvių atstovaujama Atėnų „Panathinaikos“ (7-12) nutraukė ilgiausią Eurolygoje buvusį šešių pralaimėjimų ruožą. Graikijos klubas įtemptame trileryje namuose 88:86 (24:17, 21:20, 20:21, 23:28) įveikė Tel Avivo „Maccabi“ (10-9), kurios neišgelbėjo net ir fantastiškai Bonzie Colsonas.

Prieš ilgąją pertrauką Artūro Gudaičio taiklių baudų metimų stumtelėta OAKA aikštelės šeimininkai spurtavo 9:2 ir po dviejų kėlinių pirmavo 45:37.

Ketvirtojo kėlinio viduryje „Maccabi“ puolėjas Jarellas Martižnas įmetė tritaškį, kuris po ilgo laiko tarpo išvedė svečius į priekį 72:71, bet tuomet – įspūdinga Dwayne'o Bacono atkarpa.

„Panathinaikos“ lyderis iš JAV per mažiau nei 3 minutes pelnė 10 taškų ir Dejano Radonjičiaus komanda savo rankose laikė 83:74 pranašumą.

Vis dėlto „Maccabi“ nepasidavė – fantastiškai žaidęs Bonzie Colsonas įmetė porą metimų, Wade'as Baldwinas pridėjo prasiveržimą, o po Josho Nebo blokuoto metimo ir vėliau sekusio dėjimo Tel Avivo krepšininkai vėl buvo priekyje 84:83.

Likus 8 sekundėms „Panathinaikos“ į priekį išvedė tritaškį pataikęs Derrickas Williamsas, o pratęsimą galėjęs išplėšti W.Baldwino metimas iš vidutinio nuotolio tikslo nepasiekė.

„Maccabi“ neišgelbėjo ir B.Colsono karjeros rungtynės. Amerikis įmetė 29 taškus (7/7 dvit., 5/6 trit.), atkovojo 14 kamuolių ir 41 naudingumo balas.

Marius Grigonis praleido mačą su prieš Stambulo „Fenerbahče“, susitikime su „Maccabi“ į aikštelę žengė 16-ąją rungtynių minutę ir iki ilgosios pertraukos neatliko nė vieno metimo. Lietuvis į aikštelę vėliau buvo mestas sulig ketvirtojo kėlinio startu, bet po dviejų minučių buvo pakeistas.

Iš viso Lietuvos rinktinės gynėjas per mažiau nei šešias minutes pasižymėjo vos vienu rezultatyviu perdavimu ir pražanga.

Tuo metu kitas lietuvis krepšininkas Artūras Gudaitis per 13 minučių pelnė 4 taškus, atkovojo 2 kamuolius ir surinko 4 naudingumo balus.

„Panathinaikos“: Parisas Lee 21, Dwayne'as Baconas 19, Derrickas Williamsas 17, Georgios Papagiannis 16, Nate'as Woltersas 9.

„Maccabi“: Bonzie Colsonas 29 (14 atk. kam., 41 naud. bal.), Wade'as Baldwinas 21, Lorenzo Brownas 11.

VIDEO: „Eurolygos diena“: žalia mada Italijoje ir „Žalgirio“ naujokų krikštas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas