Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 11

Atgyjantys žalgiriečiai: krūva rekordų ir dvi nutrūkusios įspūdingos „Žalgirio“ serijos

Kauno „Žalgiris“ Barselonoje pademonstravo stiprius gyvybės ženklus, tačiau jų vis tiek neužteko pergalei prieš „Barcelona“. Šaras po rungtynių atvirai kaltino teisėjus, o 24sek žvalgėsi į statistiką ir pristato įdomiausius faktus. Katalonijos sostinėje išvydome rekordų fiestą, bet taip pat dvi nutrūkusias įspūdingas žalgiriečių serijas.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | „Barcelona“ – „Žalgiris“ 92:86 | Barselona

Tai buvo rezultatyviausios (26 tšk.) ir naudingiausios (26 naud. bal.) Brocko Motumo karjeros rungtynės Eurolygoje. Po jų australas tapo rezultatyviausiu „Žalgirio“ krepšininku Eurolygoje (vid. 15 tšk.), o pagal naudingumą (14,5 naud. bal.) nusileidžia tik Pauliui Jankūnui (14,8 naud. bal.).

Palyginimui, praėjusį sezoną Eurolygoje B.Motumas rinko vid. 6,7 taško ir 5,1 naudingumo balo.

Beje, B.Motumas yra stabiliausias žalgirietis šį sezoną. Per 6 susitikimus Eurolygoje jis rinko mažiausiai po 10 naudingumo balų ir pelnė mažiausiai po 9 taškus.

Artūras Milaknis Barselonoje prametė vienintelį mestą tritaškį. Taip nutrūko įspūdinga jo tritaškių serija Eurolygoje. Bent vieną A.Milaknis buvo pataikęs net 22-ose Eurolygos rungtynėse iš eilės, bent du – 13-oje paeiliui.

Nors Barselonoje susitiko dvi iš trijų prasčiausiai puolančių Eurolygos komandų, „Palau Blaugrana“ arenoje abi jos sužaidė rezultatyviausią savo mačą šį sezoną. „Barcelona“ savo rezultatyvumo vidurkį pranoko 21 tašku, „Žalgiris“ – 13,4 taško.

Beje, praėjusį sezoną Barselonoje Š.Jasikevičiaus treniruojami žalgiriečiai suklupo analogišku rezultatu – 86:92.

Augusto Lima sužaidė naudingiausias karjeros rungtynes Eurolygoje (22 naud. bal.). „Žalgiryje“ jis taip pat sužaidė rezultatyviausią savo mačą šį sezoną (7 tšk.) ir taip pat pasiekė karjeros rezultatyvių perdavimų rekordą (6 rez. perd.).

Per 5 Eurolygos rungtynes A.Lima buvo atkovojęs 10 atšokusių kamuolių. Vien Barselonoje jis jų sugriebė 8-is per 23 minutes, taip užfiksuodamas karjeros rekordą.

VIDEO: Dramatiškas „Žalgirio“ pralaimėjimas Barselonoje

Antanas Kavaliauskas sužaidė rezultatyviausias savo rungtynes Eurolygoje. Vienintelis pirmąsias 5 rungtynių minutes taškus rinkęs žalgirietis pelnė 10 taškų per 12,5 min.

Nutrūko įspūdinga Edgaro Ulanovo serija. Puolėjas 29 Eurolygos rungtynes iš eilės žaidė starto penkete. Barselonoje jis kilo nuo suolo. Pastarąjį kartą taip buvo 2015-ųjų balandį.

Kita vertus, E.Ulanovas pratęsė pataikytų baudų seriją. Eurolygoje dabar jis jau yra įmetęs 33 baudų metimus iš eilės.

Penkis pirmuosius dvitaškius prametęs Kevinas Pangosas sužaidė antras rezultatyviausias rungtynes Eurolygoje (9 tšk.), tačiau pataikė tik 1 dvitaškį iš 6, tesurinko 2 naudingumo balus ir savo dvitaškių pataikymo procentą Eurolygoje nusmukdino iki 12,5 (2/16).

Rezultatyviausias žalgirietis Leo Westermannas Barselonoje prametė visus 5 metimus „iš žaidimo“ ir pelnė tik du taškus per 29 minutes. Tai buvo nerezultatyviausios jo Eurolygos rungtynės šį sezoną.

Renaldas Seibutis sužaidė rezultatyviausias (4 tšk.) ir naudingiausias (4 naud. bal.) rungtynes šį sezoną ir pirmą kartą žaidė ilgiau nei 16 minučių (25 min. 51 sek.).

VIDEO: Š.Jasikevičiaus komentaras po rungtynių Barselonoje

Iki dvikovos ketvirtadienį „Barcelona“ įžaidėjas Tyrese'as Rice'as Eurolygoje per ketverias akistatas su „Žalgiriu“ pelnydavo vid. po 19 taškų. Nepaisant kibios Renaldo Seibučio gynybos amerikietis vis tiek įmetė 20 taškų ir sužaidė naudingiausias rungtynes šį sezoną (23 naud. bal.).

Beje, iki pertraukos T.Rice'as buvo pelnęs tik 4 taškus, antroje rungtynių pusėje – 16.

23-ejų „Barcelona“ puolėjas iš Švedijos Marcusas Erikksonas iki dvikovos su „Žalgiriu“ per 5 Eurolygos rungtynes iš viso buvo pelnęs 3 taškus. Į „Žalgirio“ krepšį krito 11-a jo taškų. Tai buvo rezultatyviausios ir naudingiausios (12 naud. bal.) jo rungtynės per karjerą Eurolygoje.

Taškais pasižymėjo visi 11 Barselonoje rungtyniavusių žalgiriečių. Nuo suolo nepakilo tik 18-metis vokietis Isaiah Hartensteinas.

Tai buvo jau ketvirtasis „Žalgirio“ pralaimėjimas Eurolygoje iš eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas