Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 24

Iki galo kovojęs „Žalgiris“ taip ir nepavijo „Fenerbahče“ ekipos

Buvęs žalgirietis Nigelas Hayesas-Davisas žaidė beveik be keitimų, o jo vedama Stambulo „Fenerbahče“ (18-12) pirmavo beveik visų rungtynių metu.

Tačiau Kauno „Žalgiris“ (15-15) nepasidavė ir pabaigoje buvo priartėjęs iki 4 taškų, kol galiausiai turėjo pripažinti varžovų pranašumą – 79:87 (16:22, 19:24, 20:19, 24:22).

Košmariškai rungtynių pabaiga susiklostė „Žalgirio“ italui Achille Polonarai. Jis dukart prasižengė varžovui metant tritaškį.

Po vieno iš šių epizodų Kazys Maksvytis vos nesprogo iš pykčio. Jis ranka pasiuntė italą į suolo galą ir demonstratyviai užsikimšo ausis, kai šis bandė teisintis.

VIDEO: K.Maksvytis po dvikovos Stambule: „Pritrūkome kokybės sprendimuose“

Kauno klubą Stambule labiausiai skriaudė buvęs žalgirietis N.Hayesas-Davisas, per 39 minutes ir 19 sekundžių aikštėje pelnęs 19 taškų (5/8 dvit., 1/2 trit., 6/9 baud.), sugriebęs 6 kamuolius ir surinkęs 26 naudingumo balus.

Tuo metu „Žalgirio“ ekipoje išsiskyrė Rolandas Šmitas, pataikęs net 4 tritaškius iš 5 ir surinkęs 18 taškų (2/3 dvit., 4/5 trit., 2/2 baud.).

zalgiris.lt nuotr./Rolandas Šmitas
zalgiris.lt nuotr./Rolandas Šmitas

Narsiai po traumos sugrįžo ir Isaiah Tayloras, pelnęs 11 taškų (4/9 dvit., 1/2 trit., 0/2 baud.) ir išdalinęs 9 rezultatyvius perdavimus.

Ketvirtajame kėlinyje jis vienu metu susiėmė už tos pačios šlaunies ir šlubčiodamas grįžo į gynybą, bet baigė rungtynes ir buvo vienas aštriausių „Žalgirio“ ginklų.

VIDEO: Fenerbahce - Zalgiris | Game Highlights | 2023.03.24

„Fenerbahče“: Nigelas Hayesas-Davisas 19 (6 atk. kam.), Tyleris Dorsey 15, Marko Guduričius 14 (3/4 trit.), Tonye Jekiri (5 atk. kam.) ir Johnathanas Motley – po 13, Tarikas Biberovičius 8.

„Žalgiris“: Rolandas Šmitas 18 (4/5 trit.), Kevariusas Hayesas 12 (9 atk. kam.), Isaiah Tayloras 11 (9 rez. per.), Ignas Brazdeikis 10, Edgaras Ulanovas, Lukas Lekavičius ir Laurynas Birutis – po 7.

Pralaimėjęs Stambule „Žalgiris“ šansų patekti į Eurolygos atkrintamąsias neprarado. Kauniečių laukia dar 4 rungtynės ir net 3 iš jų vyks namų arenoje. Artimiausias mūšis – kitą savaitę namie su Donato Motiejūno atstovaujama „Monaco“.

Ketvirtas kėlinys

40 min. „Fenerbahče“ atsilaiko ir švenčia pergalę – 87:79.

40 min. Į aikštę grąžintas A.Polonara vėl prasižengia varžovui metant tritaškį... N.Hayesas-Davisas įmeta dvi (85:79). Lieka 36 sek.

40 min. K.Hayesas pelno du su pražanga! (83:79)

39 min. I.Tayloras perima lyderio vaidmenį (82:76), bet penktąją pražangą užsidirba ir I.Brazdeikis, o N.Hayesas-Davisas įmeta baudą (83:76).

39 min. I.Tayloro tritaškis (80:74). Lieka šiek tiek mažiau nei dvi minutės.

38 min. „Žalgirio“ lyderis šiose rungtynėse R.Šmitas prasižengia penktąjį kartą... (80:71)

37 min. Puikus R.Šmito perdavimas ir galingas L.Biručio dėjimas (77:69). „Aš kalbu, kalbu ir kalbu... Padarykit pražangą“, – per minutės pertraukėlę rėkia piktas D.Itoudis. „Žalgiris“ nepasiduoda.

36 min. Bėda po vieną nevaikšto... Už kojos susiima I.Tayloras, kuris šlubčiodamas grįžta į gynybą. Laimei, dar vieną tritaškį pataiko R.Šmitas ir D.Itoudis iš karto prašo minutės pertraukėlės (77:67).

35 min. A.Polonara prasižengia prieš tritaškį metantį T.Dorsey ir K.Maksvytis tiesiog užverda iš pykčio. Jis ranka siunčia italą į suolo galą ir demonstratyviai užsikemša ausis, kai šis bando teisintis. Galimybės dar pakovoti dėl pergalės traukiasi iki minimumo (77:62).

33 min. Ketvirtąjį kėlinį K.Maksvytis pradeda žemu penketu. Pirmą kartą nuo suolo kyla K.Lukošiūnas, vidurio puolėjo poziciją užima R.Šmitas, kurio 5 taškai neleidžia pabėgti „Fenerbahče“ ekipai (71:62).

Trečias kėlinys

30 min. „Žalgiriui“ ir toliau nepavyksta apsiginti. „Fenerbahče“ renka taškus ir prieš lemiamą atkarpą turi 10-ies persvarą (65:55).

26 min. R.Šmitas pataiko svarbų tritaškį, I.Brazdeikis sumeta baudas ir deficitas dar šiek tiek sumažėja (55:48), tačiau blogiausia, kad gynyboje Iggy baudžiamas jau 4-ąja asmenine pražanga.

23 min. I.Tayloras drąsiai neria po krepšiu ir „Žalgiris“ mažina atsilikimą iki vienženklio skirtumo (49:41).

Antras kėlinys

20 min. Antrasis kėlinys baigiasi taip pat, kaip ir pirmasis – šeimininkų spurtu. „Fenerbahče“ ilsėtis išeina laimėjusi atkarpą 11:0 (46:35).

18 min. L.Lekavičius tolimu metimu rezultatą išlygina (35:35), tačiau „Fenerbahče“ atsako trimis tritaškiais iš eilės... Du iš jų pataiko T.Biberovičius, kuris tiek pat jų buvo įmetęs per visą sezoną iki šiol (44:35).

16 min. Dar vienas A.Polonaros tritaškis ir skirtumas jau tik minimalus (31:30).

15 min. „Žalgirio“ puolimą išjudina I.Brazdeikis, pelnantis 6 taškus, o po A.Polonaros tritaškio pasitarimo prašo ir D.Itoudis (31:27).

Įdomu, kad po varžovų krepšiu žalgiriečiai jau yra sugriebę net 5 kamuolius (po savuoju netgi mažiau – 3). „Fenerbahče“ dar neturėjo nė vieno antrojo šanso.

11 min. Penktas iš penkių šeimininkų tritaškis... Vėl pataiko T.Dorsey, o „Fenerbahče“ spurtas didėja iki 11:0 (25:16).

VIDEO: „Žalgirio“ sirgaliai negali patekti į areną Stambule

Pirmas kėlinys

10 min. Kėlinio pabaigoje M.Guduričius įmeta jau trečią savo tritaškį, prie tobulo šeimininkų pataikymo iš toli (4/4) prisideda ir T.Dorsey, o po traumos sugrįžęs I.Tayloras atrodo dar nepasiruošęs kautis (22:16).

8 min. Drąsiai į žaidimą įsijungia L.Lekavičius, surenkantis 4 taškus iš eilės ir svečiai pirmą kartą priekyje (14:16).

7 min. L.Birutis! Nuo suolo pakilęs aukštaūgis klaidina J.Motley ir deda iš viršaus su pražanga! Praėjusiose tarpusavio rungtynėse būtent L.Birutis varė į neviltį „Fenerbahče“ ekipą, tada surinkęs net 27 naudingumo balus. Tritaškį prideda E.Ulanovas ir vėl lygu (12:12).

6 min. Kol kas visus „Žalgirio“ taškus kuria vidurio puolėjas K.Hayesas – kritikos po paskutinių kauniečių rungtynių nuo K.Maksvyčio gavęs amerikietis yra pelnęs 4 taškus ir atlikęs rezultatyvų perdavimą (6:6).

4 min. Abi ekipos, suprasdamos rungtynių svarbą, kol kas itin didelį dėmesį skiria gynybai. Šeimininkai pirmauja 4:2.

1 min. „Žalgiris“ startuoja tokiu penketu – T.Dimša, I.Brazdeikis, E.Ulanovas, R.Šmitas ir K.Hayesas.

Prieš rungtynes

Nors rungtynės vyks Stambule, „Žalgiris“ turės poilsio pranašumą – „Fenerbahče“ šią savaitę jau žaidė atidėtas Eurolygos rungtynes ir pralaimėjo 75:82 Milano „Olimpia“ komandai.

Apskritai, Dimitrio Itoudžio auklėtiniai iš paskutinių 4-erių Eurolygos rungtynių laimėjo tik vienerias, o nesėkmės ir penktadienį atveju – „Žalgirį“ lenktų tik viena pergale.

„Liko penki turai, o laukia svarbios rungtynės tiek mums, tiek varžovui, kuris nėra tikras dėl vietos atkrintamosiose, – išvakarėse sakė Kazys Maksvytis. – „Fenerbahče“ namuose yra gausiai palaikoma sirgalių. Galvoju, kad tai yra labiau gynybinė komanda, o ne puolimo. Bus nelengva, bet kito kelio neturime. Važiuosime kautis dėl pergalės.“

Pirmąsias tarpusavio rungtynes „Žalgiris“ Kaune laimėjo net 86:66. Tiesa, tame susitikime prarado lyderį Keenaną Evansą, kuriam plyšo Achilo sausgyslė.

Penktadienį Stambule „Žalgiriui“ jau turėtų padėti ir Isaiah Tayloras, pasveikęs po traumos. Tuo metu „Fenerbahče“ turės versti be vieno iš lyderių Scottie Wilbekino ir Dyshawno Pierre'o.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas