Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 07

„Atkrintamųjų“ mačą Berlyne laimėjęs Kazys Maksvytis: „Imame šį tašką“

Dukart iš eilės Ispanijoje pridegęs Kauno „Žalgiris“ grįžo ant pergalingų bėgių Berlyne prieš vietos ALBA ir tęsia kovą dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose varžybose.

Kauno „Žalgiris“ fantastiškai išsigelbėjo pirmose tarpusavio rungtynėse Nemuno saloje, kurioje prireikė neįtikėtinos tritaškių krušos, o Vokietijos sostinėje Kazio Maksvyčio auklėtiniai išgyveno tikroje gynybinio pobūdžio klampynėje.

Pirmajame kėlinyje „Žalgiris“ vargo puolime, tolimi metimai tikslo nepasiekė, bet buvo priekyje 15:14 dėka kelių įstabių Kevarriuso Hayeso gynybinių epizodų.

Tomo Dimšos penki taškai kiek išjudino Kauno komandos puolimą, kurį po dar vienos sunkios atkarpos gaivinti apsiėmė Lukas Lekavičius. Žemiausias „Žalgirio“ žaidėjas pasižymėjo iki ilgosios pertraukos ir trimis perimtais kamuoliais.

Per pirmuosius du ketvirčius žalgiriečius realizavo 2 tritaškius iš 12, tačiau geras darbas gynyboje leido rankose laikyti 33:27 persvarą.

Gimdymo skausmus „Žalgirio“ puolimas jautė ir antroje mačo pusėje. Klysti ėmę K.Maksvyčio auklėtiniai per šešias minutes sukrapštė vos 2 taškus. Iš toli neprisišaudęs „Žalgiris“ lemiamą kėlinį pasitiko atsilikdamas minimaliu skirtumu.

Trapų pranašumą „Mercedes-Benz“ arenos svečiai susikrovė po sėkmingų lyderio apsiaustą užsivilkusio Isaiah Tayloro epizodų. Pranašumą „Žalgiris“ išlaikė ir trileriu virtusioje mačo pabaigoje.

„Džiaugiuosi šia sunkiai iškovota pergale. Šis mačas mums tarsi atkrintamųjų varžybų. Džiaugiuosi tuo, kaip mums pavyko kontroliuoti žaidimą su savo gynyba. Žinoma, puolime turėtume žaisti laisviau ir pelnyti daugiau taškų. Paimsime šią pergalę. Žaidėjai galbūt jautė jaudulį, nes prametė daug baudų metimų, bet mes imame šį tašką“, – po pergalės kalbėjo Kazys Maksvytis.

Naudingiausiu mačo žaidėju tapo italas Achille Polonara, jis per 26 minutes pelnė 9 taškus, atkovojo 9 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius ir surinko 16 naudingumo balų.

„Tikimės, kad jis pasieks geriausią savo formą, – apie auklėtinį po mačo kalbėjo K.Maksvytis. – Achille grįžta. Toks patyręs žaidėjas mums padeda, ypač svarbiausioje sezono atkarpoje.“

VIDEO: K.Maksvytis Berlyne: „Susikaustymas trukdė puolime“

„Išgyvenome sunkų laiką, nes patyrėme dvi skaudžias nesėkmes iš eilės. Dabar laimėjome išvykoje prieš tikrai stiprų varžovą. Manau, kad nusipelnėme pergalės. Sirgaliai mus palaiko visur – žaistume namie ar kažkur Europoje. Jie mums labai padeda“, – sakė pats A.Polonara.

zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis ir Achille Polonara
zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis ir Achille Polonara

Puikias rungtynes sužaidė ir kitas sezono viduryje atvykęs „Žalgirio“ naujokas Isaiah Tayloras, taškus rinkęs svarbiausiu dvikovos metu.

Įžaidėjas per 19 minučių pelnė 14 taškų ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

„Mums patinka Isaiah greitis ir agresyvumas. Jis buvo labai svarbus mačo pabaigoje. Tai buvo sunkios rungtynės, tad mums labai reikėjo Isaiah pagalbos, o jis tai ir davė“, – apie I.Taylorą kalbėjo „Žalgirio“ centras Kevarriusas Hayesas.

Jau ketvirtadienį žūtbūtiniame mūšyje Nemuno saloje „Žalgiris“ priims Vilerbano ASVEL krepšininkus.

VIDEO: „Eurolygos diena“: kertinė savaitė Kauno „Žalgiriui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas