Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 15

Atsigavusio „Žalgirio“ prisibijantis „Baskonia“ italas: „Turėsime žaisti idealiai“

Pergalę Atėnuose nuskynęs ir šešių pralaimėjimų atkarpą nutraukęs Kauno „Žalgiris“ pasitinka dvigubą savaitę Eurolygoje. Pirmasis testas – dviejų lietuvių atstovaujama Vitorijos „Baskonia“, kurios gretose šį sezoną žiba kovingasis italas Achille Polonara.

Nors praėjusią savaitę Vitorijos „Baskonia“ namuose 63:67 nusileido Tel Avivo „Maccabi“, tačiau su 6 pergalėmis ir 6 pralaimėjimais žygiuoja arti pirmojo aštuoneto.

Dviejų lietuvių Roko Giedraičio ir Tado Sedekerskio atstovaujamai komandai įkandin seka Kauno „Žalgiris“, turintis vienu pralaimėjimu daugiau.

Šios komandos antradienio vakarą surems ginklus, o vienu „Baskonia“ lyderiu tapęs italas Achille Polonara pasidalijo mintimis apie artėjantį mačą.

„Esame geroje situacijoje, tačiau turime tai išlaikyti, stipriai dirbti bei žaisti komandiškai. „Žalgiris“ irgi yra atsigavęs, nes iš sudėtingos OAKA arenos Atėnuose grįžo su pergale prieš „Panathinaikos“. Žaisti išvykoje visada yra sudėtinga, turėsime susikoncentruoti ir žaisti idealiai. Reikės ieškoti lengvų taškų greitose atakose. Tai mums gali tapti raktu į pergalę“, – sakė A.Polonara.

Karjeros sezoną žaidžiantis 29-erių italas Eurolygoje rungtyniauja po 28 minutes, pelno po 9,7 taško (58 proc. dvit., 42,9 proc. trit., 44,8 proc. baud.), atkovoja po 5,8 ir perima po 1,3 kamuolio, atlieka po 1,4 rezultatyvaus perdavimo, blokuoja po 1,4 kamuolio, klysta vos po 0,7 karto ir fiksuoja po 14,5 naudingumo balo.

Nesėkme pasibaigęs mačas su „Maccabi“ A.Polonarai buvo įspūdingas ir apkarstytas rekordais – 15 taškų, 8 atkovoti ir 2 perimti kamuoliai, 6 rezultatyvūs perdavimai, 5 blokuoti metimai ir 28 naudingumo balai.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Achile Polonara
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Achile Polonara

„Baskonia“ pirmauja Eurolygoje pagal perimtus kamuolius (vid. 8), pagal atkovotus kamuolius (vid. 11,8) žengia antroje vietoje, kaip ir pagal gynybos reitingą – vidutiniškai 104 praleidžiamo taško per 100 atakų.

„Ši statistika parodo, jog „Baskonia“ yra kieta ir labai fizišką krepšinį žaidžianti komanda. Turėsime atsakyti jų pačių ginklu. Kitas dalykas – mūsų koncentracija visas 40 minučių. Praėjusiame susitikime atrodėme geriau, bet bet vis tiek leidome varžovams trečiame kėlinyje atlikti spurtą. Turime būti nuoseklesni, rodyti stabilumą nuo mačo pradžios iki pabaigos“, – sakė Lukas Lekavičius.

Bangavimų neišvengiantis 26-erių metų „Žalgirio“ įžaidėjas šį sezoną rungtyniauja po beveik 19 minučių, pelno po 8,2 taško (60,4 proc. dvit., 47,1 proc. trit., 90,5 proc. baud.), atlieka po 2,4 rezultatyvaus perdavimo ir fiksuoja po 10,4 naudingumo balo.

Rungtynių tarp „Žalgirio“ ir „Baskonia“ pradžia – antradienį 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas