Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 05

Auklėtinių energija treniruotėse pasidžiaugęs M.Schilleris išskyrė pagrindinį „Real“ ginklą

Jaunojo įžaidėjo Roko Jokubaičio COVID-19 testas buvo teigiamas, tad „Žalgirio“ žaidėjai tris dienas praleido saviizoliacijoje, kol sulaukę neigiamų pakartotinio testo atsakymų jie galėjo grįžti į treniruotes. Prieš artėjantį mūšį su Madrido „Real“ vyriausiasis komandos treneris Martinas Schilleris džiaugėsi energija, kuria auklėtiniai spinduliavo pirmoje treniruotėje po sugrįžimo.

Dėl viruso komandoje „Žalgiris“ nežaidė rungtynių su Klaipėdos „Neptūnu“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“, tad turėjo daugiau laiko pasiruošti penktadienį laukiančiam karališkajam iššūkiui.

„Kol laukėme testų atsakymų, savaitgalį praleidome saviizoliacijoje. Žaidėjai sportavo individualiai. Su fizinio pasirengimo treneriais stengėmės palaikyti formą namuose. Žaidėjai atliko tam tikrus pratimus. Žaidėjai labai džiaugėsi sugrįžę į salę, kad vėl gali sportuoti.

Visi laukėme neigiamų rezultatų. Tikėjausi, kad jie bus neigiami. Mes dėl to džiaugiamės. Tai pagrindinis dalykas, apie kurį galvojau“, – sakė M.Schilleris, kurio vadovaujamas „Žalgiris“ Eurolygos starte iškovojo penkias pergales per šešerias rungtynes bei užima pirmąją vietą turnyre.

VIDEO: „urBONUSas“: gaisrelis „Ryte“ ir „Žalgirio“ ateities galvosūkiai

Praėjo kiek daugiau nei metai nuo pastarosios „Žalgirio“ pergalės prieš Madrido „Real“, kai 2019-ųjų spalio 17-ąją žaliai balti iškovojo pirmąją Eurolygos sezono pergalę.

Situacija Kaune ir apskritai krepšinyje per šiuos metus ženkliai pasikeitė – Nemuno salos šonines aikštelės linijas mindo nebe Šarūnas Jasikevičius, kurį pakeitė austras Martinas Schilleris, o karališkasis Ispanijos klubas ant „Žalgirio“ arenos parketo žengs ne prieš 15 tūkstančių, bet vos prieš 300 COVID-19 pandemijos nepabūgusių sirgalių.

Tarpsezonio metu „Real“ pasikeitė nežymiai – į Pamaskvę sugrįžo Jordanas Mickey, kontraktai baigėsi su Klemenu Prepeličiumi ir Salah Mejri, kuriuos pakeitė ispanai Alberto Abalde bei Carlosas Alocenas.

Išlaikytas branduolys Pablo Laso kariaunai gerų rezultatų Eurolygoje negarantuoja. Sezono starte per šešerias rungtynes „Real“ triumfavo vos dukart – trečiajame ture prieš tuomet merdėjusią „Chimki“ bei šeštajame ture prieš Miuncheno „Bayern“.

Jei Eurolygoje „Real“ stringa, tai vietiniame fronte žygiuoja karališkai neklupdama – 9 pergalės iš 9.

„Juk tai Madrido „Real“, kas reiškia labai aukštą kokybę ir patirtį, – žvilgsnį į varžovus nukreipė M.Schilleris. – Tai susižaidusi komanda, daug metų žaidžianti kartu. „Real“ įsibėgėja, Ispanijoje laimėjo visas 9 žaistas rungtynes. Suprantame varžovų pajėgumą bei potencialą. Visi tai žino. Tai daugiausiai tritaškių Eurolygoje metanti komanda, kurioje yra daug snaiperių – 6 žaidėjai meta daugiau tritaškių nei dvitaškių.“

Penktadienio rungtynėse Kaune Pablo Laso turės verstis be Gabrielio Decko ir Fabieno Causeur. Pirmasis gydosi čiurnos traumą, o antrasis dar sveiksta nuo koronaviruso infekcijos.

„Būtų nepagarbu išskirti vieną žaidėją. Tai gilią rotaciją turinti komanda. Trey Thompkinsas yra labai įdomus žaidėjas, sudėtingas varžovas mums, nes gali judėti tarp ketvirtos ir penktos pozicijų bei puikiai atakuoti krepšį. Tai nieko naujo. Jis puikus žaidėjas, kuris pastaruoju metu „Real“ komandai labai padeda“, – teigė M.Schilleris.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Trey Thompkinsas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Trey Thompkinsas

Praėjusią savaitę Prancūzijoje „Žalgiriui“ daug problemų pridarė 218 cm ūgio Moustapha Fallas, o dabar kauniečių laukia kitas gigantas – brangiausiai apmokamas Eurolygos centras 221 cm ūgio monstras Walteris Tavaresas.

28-erių bokštas iš Žaliojo Kyšulio salos šį sezoną per 22 minutes ant parketo fiksuoja po 9 taškus, 4,7 atkovoto kamuolio, bloką bei 11,8 naudingumo balo.

„Sutinku, kad jų dydis panašus, bet žaidimo stilius skiriasi. Moustapha daugiau žaidžia baudos aikštelėje, tuo metu Tavaresas yra „du prieš du“ žaidėjas. Tikimės, kad jis mūsų žaidimu nugara problemų daug nepridarys. Tai skirtingas iššūkis“, – teigė „Žalgirio“ vairininkas.

Euroleague.net nuotr./Walteris Tavaresas
Euroleague.net nuotr./Walteris Tavaresas

Penktadienio vakarą „Žalgiriui“ padėti vis dar negalės su koronavirusu kovojantis 19-metis Rokas Jokubaitis, šį sezoną per pirmuosius penkis mačus žaidęs po beveik 20 minučių, pelnęs po 7,4 taško, atkovojęs po 2 kamuolius, atlikęs po 3 rezultatyvius perdavimus ir fiksavęs po 9,4 naudingumo balo.

„Mums jo trūks, – sakė M.Schilleris. – Pirmiausia, tai netenkame vieno žmogaus šešių gynėjų rotacijoje. Kitas dalykas – mes prarandame kokybės ir atletiškumo. Mums jo trūksta, bet su tuo susiduria daugybė komandų. Mums taip jau buvo nutikę su Joffrey Lauvergne‘u. Kažkuriuo metu visiems teks su tuo susidurti.“

„Žalgirio“ ir „Real“ rungtynės – penktadienį 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas