Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 09

Aukštas balas aukštaūgiui ir naujoko įvertinimas – pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams bei treneriui

Kauno „Žalgiris“ iki paskutinių sekundžių kovojo prieš „Monaco“ žvaigždyną, kol turėjo pripažinti Mike'o Jameso ir Co pranašumą Eurolygos rungtynėse Kaune 79:83. Komentatorius Rytis Vyšniauskas tradiciškai įvertino „Žalgirio“ pasirodymą bei skyrė pažymius krepšininkams ir treneriui Kaziui Maksvyčiui.

Pagal bendrą kontekstą „Žalgiris“ neblogai sukovojo. Negali sakyti, kad tai siaubingas pralaimėjimas ar kad dega Kazio Maksvyčio kėdė. Vis dėlto šią savaitę pagrindinis pralaimėjimas buvo patirtas Berlyne. O tai, kad „Žalgiris“ pralaimėjo Monako klubui, – gana normalus reiškinys, žinant žalgiriečių traumas ir tai, kad nusileista po atkaklios kovos iki paskutinių sekundžių.

Reikia nepamiršti, kad klubai dabar gyvena skirtingose paralelinėse visatose. Pas vienus atsarginis 11-as žaidėjas yra Nedas Montvila, o pas kitus – Kemba Walkeris. Tai gal nereikia tikėtis, kad pavyks šokti aukščiau bambos. Praėjusį sezoną tokių netikėtų pergalių prieš stipresnes komandas matėme, bet šį sezoną yra daugiau realistinių variantų.

Priekaištauti dėl penktadienio rungtynių sunku. Teko vytis varžovus, bet „Žalgiris“ įžengė į ketvirtojo kėlinio pabaigą lygiai su varžovais. Tik skirtumas, kad viena komanda turi Mike'ą Jamesą, o kita – neturi. To reiktų nepamiršti.

Varžovai turėjo gerą planą prieš Keenaną Evansą ir pavertė jį iš taškų pelnytojo į perdavimų skirstytoją, kas jam yra mažiau įprasta. Galiausiai, „Žalgiriui“ grįžus po slogių rungtynių Berlyne, sukovoti su „Monaco" nebuvo blogai. Nesu labai nusivylęs bendru rezultatu, nes viskas logiška – pralaimėta stipresnei komandai.

#Keenanas Evansas – 4,5

27 min. – 10 taškų (2/5 dvit., 1/6 trit.), 7 rez. perd., 4 klaidos, 11 naud. balų.

Nors rungtynes pradėjo žaisdamas prieš Matthew Strazelį ir atrodė, kad gavo lengvą grobį, „Monaco“ buvo pasirengęs spaustis, gintis komandinėmis pastangomis prieš „Žalgirio“ lyderį, kad taškus pelnytų bet kas, tik ne jis. Saša Obradovičiaus sprendimas buvo protingas, nes K.Evansas yra toks žaidėjas, kuris padeda „Žalgiriui“ laimėti taškais, o ne išskirtine kūryba ar žaidimo skaitymu. Todėl K.Evansas turėjo žaisti kitaip, ieškoti komandos draugų, dalyti perdavimus, bet ir klysti. Užtruko, kol pataikė pirmą metimą.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans

Nors K.Evansas pakartojo didžiausią rezultatyvių perdavimų skaičių šį sezoną, jam buvo sunku. Visa savaitė buvo jam sunki. Nekelsiu dramų, nesakysiu, kad po Achilo traumos jis kitoks, bet akivaizdu, kad varžovai prieš jį pasirengia žaisti kaip prieš „Žalgirio“ puolimo žvaigždę.

#Kevariusas Hayesas – 4

15 min., 6 taškai (3/5 dvit.), 5 atk. kam., 8 naud. balai.

Buvo „Žalgirio“ klaidų, kai bandyta sužaisti vadinamus šortrolus – kamuoliai nepasiekė Hayeso, galbūt kažkur ir jis pats priėmė prastus sprendimus. Bet jo menkesnį žaidimo laiką gal lėmė ir geras Lauryno Biručio žaidimas. „Monaco“ žino Hayeso stiprybes ir silpnybes, buvo pasirengę gintis du prieš du.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kevarrius Hayes
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kevarrius Hayes

Be to, praėjusiais metais Donatas Motiejūnas labai galingai startavo prieš K.Hayesą, tad šįkart buvo kitaip – „Žalgirio“ centras buvo pastatytas prie Johno Browno, o prie Donato Motiejūno stojo Rolandas Šmitas. Keitėsi užduotys gynyboje, K.Hayesas tapo baudos aikštelės sargu. Galiausiai šįkart buvo geresnių žaidėjų už Kevariusą.

#Dovydas Giedraitis – 6,5

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas