Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Balsas iš Ispanijos: Eurolygą jau kitame sezone papildys Dubajaus komanda

Nors Eurolygos vadovai pastaruoju metu kalbėjo priešingai, pajėgiausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre nuo 2024-2025 m. sezono jau žais komanda iš Dubajaus, trimituoja „Mundo Deportivo“ dienraštis iš Ispanijos.
Eurolygos vadovų susitikimas Dubajuje
Eurolygos vadovų susitikimas Dubajuje / twitter nuotr.
Temos: 2 Eurolyga Dubajus

Žurnalistas Jose Ignacio Huguetas pranešė, kad tokį planą yra numatę link susitarimo artėjantys Dubajaus projekto vadovai ir Eurolygos derybų komisija, kurią sudaro atstovai iš Atėnų „Panathinaikos“, Miuncheno „Bayern“, „Barcelona“ ir Stambulo „Fenerbahče“ klubų.

Galutinis patvirtinimas dėl Dubajaus klubo gali būti gautas jau vasarį, kai susitiks visų 13 ilgalaikes licencijas turinčių komandų vadovai.

„Mundo Deportivo“ beda pirštu ir į Eurolygos vadovo Pauliaus Motiejūno duotą interviu „BasketNews“ portalui, kuriame lietuvis teigė, jog tikimybė, kad Dubajaus klubas papildys Eurolygą, siekia 50 proc.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulius Motiejūnas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulius Motiejūnas

Dėl ekonominių Dubajaus projekto prisijungimo principų buvo susitarta dar 2023 m. lapkritį, o tam, anot pranešimų, paprieštaravo tik Tel Avivo „Maccabi“. „Mundo Deportivo“ dabar teigia, kad susitarimas yra pažengęs į priekį, o tam belieka išspręsti kelias teisines kliūtis.

Dubajus į Eurolygą atneštų 150 mln. eurų sumą per šešerius metus, kuri būtų svarbi trylikai lygos dalininkų klubų, tarp jų – ir Kauno „Žalgiriui“.

Anot „Mundo Deportivo“, kiekvienas iš klubų per artimiausius penkerius metus iš šio susitarimo gautų po 1 mln. eurų.

Mainais už tai Dubajus prašo vietos Eurolygos komandų šeimoje. Jungtinių Arabų Emyratų šeichai prašė ir mažiausiai dviejų finalo ketvertų Dubajuje, tačiau Eurolygos atstovai tokį pasiūlymą atmetė.

Tiesa, tikėtina, jog Dubajuje būtų surengtas Supertaurės turnyras, kuriame arabai labiausiai norėtų matyti „Barcelona“ ir Madrido „Real“ klubus.

Kaip teigiama Ispanijos spaudoje, šis susitarimas su Dubajaus atstovais Eurolygos klubams galėtų atnešti ir papildomą naudą dėl Eurolygos prekės ženklo įtvirtinimo Artimųjų Rytų rinkoje. Mąstoma ir apie regioninės lygos įkūrimą, kurioje žaistų arabų komandos, o jos laimėtojas galėtų tikėtis pakvietimo į Eurolygą.

Jau nuo 2025-ųjų generaliniu Eurolygos rėmėju greičiausiai taptų „Fly Emirates“, kuris pakeistų ilgametį lygos partnerį „Turkish Airlines“.

Teigiama, kad Dubajaus komandai būtų numatytos biudžeto lubos tam, jog šis neiškreiptų rinkos ir lygos paveikslo. Ši ekipa greičiausiai žaistų ir dar viename turnyre – greičiausiai Adrijos lygoje, – kad išlaikytų žaidybinį ritmą.

Tiesa, neužsimenama, ar Dubajaus komandos prisijungimas reikštų išaugsiantį komandų skaičių Eurolygoje, kuris nuo 2019-2020 m. sezono siekia 18 ekipų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas