„Maccabi“ be R.Jokubaičio parbloškęs „Žalgiris“ – Eurolygos viršūnėje!

Puikiai Eurolygos sezoną pradėjęs Kauno „Žalgiris“ nesiruošia sustoti. Ketvirtadienio vakarą sausakimšoje namų arenoje Nemuno saloje Andrea Trinchieri auklėtiniai 78:63 (26:7, 18:17, 15:22, 19:17) nupūtė ir Tel Avivo „Maccabi“ ekipą. Tai buvo jau ketvirta kauniečių pergalė per penkis pirmuosius mačus, po kurios „Žalgiris“ bent laikinai pakilo į pačią pirmąją Eurolygos turnyro lentelės vietą.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Taip gerai „Žalgiris“ Eurolygos sezoną yra pradėjęs vos keturis sykius. 2012/13 metų sezoną su Joanu Plaza Kauno klubas laimėjo visus penkis pirmus susitikimus, o keturias pergales buvo iškovoję ir Antanas Sireika (05/06), Aco Petrovičius (10/11) bei Martinas Schilleris (20/21).

Ketvirtadienį į šią garbingą kompaniją įsirašė ir A.Trinchieri.

Po pergalės kauniečiai pakilo į Eurolygos viršūnę, mat prieš šią savaitę pirmavo turnyre kartu su dar keturiomis po tris pergales turėjusiomis ekipomis – Stambulo „Fenerbahče“, „Monaco“, Belgrado „Crvena zvezda“ ir „Barcelona“.

Kauniečiai labai galingai pradėjo dvikovą, pelnydami dvylika taškų be atsako ir pasiuntė savo varžovus į nokdauną, iš kurio Odedo Kattasho komanda taip ir neatsikėlė. Pirmąjį metimą „Maccabi“ pataikė tik prasidėjus penktai pirmo kėlinio minutei, tačiau jau kitos atakos metu tritaškį smeigė Edgaras Ulanovas – 15:2.

Kauniečiai nesiruošė sustoti. Antrojo ketvirčio pradžioje po Sylvaino Francisco tritaškio „Žalgirio“ pranašumas pasiekė 25 taškus (32:7). Po pertraukos „Maccabi“ rodė atsigavimo ženklus, ketvirtajame kėlinyje buvo priartėjusi iki vienženklės žymos, tačiau tada tritaškius pataikė Edgaras Ulanovas bei Dovydas Geidraitis ir didesnė intriga neįsižiebė.

Nugalėtojams E.Ulanovas surinko 14 taškų, D.Giedraitis pridėjo 13, I.Brazdeikis – 9.

Per visas rungtynes Tel Avivo klubas taip nė karto ir nebuvo priekyje.

VIDEO: Taip švenčia Eurolygos lyderiai: žalgiriečių padėka banguojančiai arenai

Rokas Jokubaitis su „Maccabi“ atvyko į Kauną, prieš rungtynes darė apšilimą, tačiau prieš savo buvusią komandą nežaidė dėl neseniai patirto nykščio lūžio.

Šiuolaikinės Eurolygos istorijoje „Žalgiris“ ir „Maccabi“ susitiko 34-ąjį kartą. 23 mačus laimėjo žydai, 11 – kauniečiai. Tiesa, pastaruoju metu Tel Avivo komanda buvo ypač neparanki žalgiriečiais – šiam oponentui buvo pralaimėta septynis kartus per aštuonias pastarąsias akistatas.

Rungtynių didžiosios pertraukos metu buvo pagerbtas ilgametis „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Vladas Garastas.

Kitą savaitę kauniečių dar laukia dvi Eurolygos akistatos namuose – su Roko Giedraičio „Crvena zveda“ ir Donato Motiejūno „Monaco“.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 14, D.Giedraitis 13, I.Brazdeikis 9 (4 rez. perd.), M.Mitchellas 8 (5 atk. kam.), B.Dunstonas 8, L.Birutis 7, D.Sirvydis 6 (5 atk. kam.), S.Francisco 6 (5 rez. perd.), A.Smailagičius 5, A.Butkevičius 2, L.Lekavičius 0, B.Manekas 0.

„Maccabi“: S.Lee 17, J.Rivero 12, L.Randolphas 11.

Rungtynių eiga

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Maccabi“

38 min. Dovydo Giedraičio tritaškis nuo lentos. Panašu, kad viskas – 77:62.

37 min. Sunkiu metu kauniečius vėl timpteli lietuviai – iš pradžių Dovydas Giedraitis, o tada ir tritaškį pataikantis kapitonas Edgaras Ulanovas. 74:62.

35 min. Edgaro Ulanovo svarbus metimas, bet Sabenas Lee irgi pataiko – 67:57.

34 min. Minutės tirpsta. Tel Avivas bando gelbėtis, kauniečiai dar turi gana saugų pranašumą – 65:55. „Maccabi“ renka šešis taškus be atsako.

32 min. Snaiperis suleidžia visas tris baudas – 64:48. Žalgiriečiams atitenka kamuolys. Alenas Smailagičius pelno du su pražanga. Bauda taikli. Vienos atakos metu kauniečiai surinko net šešis taškus. Čia tai bent! 65:48.

31 min. Tel Avivo klubas baltos vėliavos nekelia, mažina atsilikimą iki 11 taškų, bet prasižengia prieš tritaškį metantį Deividą Sirvydį...

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Maccabi“ 59:46

30 min. Kėlinio pabaigoje „Maccabi“ rodo atsigavimo ženklus ir mažina atsilikimą iki 12 taškos. Reikia tikėtis, kad stebuklai vyksta tik Milane.

26 min. Ignas Brazdeikis sumeta baudas – 56:36.

24 min. Matthew Mitchellas – du su pražanga. 52:28.

23 min. Dovydas Giedraitis toliau demonstruoja pasitikėjimą savimi. Jo tritaškis ir 49:26.

22 min. Kauniečiai ir toliau ramiai juda link tikslo – 46:26.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Maccabi“ 44:24.

18 min. Kauniečiai visiškai dominuoja po krepšiais. Bryantas Dunstonas vėl kartoja netaiklų komandos draugo metimą – 42:22.

16 min. Ignas Brazdeikis pataiko sunkų metimą iš aikštės krašto – 40:20.

14 min. „Maccabi“ rodo atsigavimo ženklus ir spurtuoja 8:0, bet tada Edgaras Ulanovas pataiko iš toli, Alenas Smailagičius užbaigia greitą ataką ir viskas tampa gerokai ramiau – 37:15.

13 min. Sylvaino Francisco tritaškis ir jau 32:7.

12 min. Kauniečiai nesiruošia sustoti. Rekordinė persvara – 29:7.

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Maccabi“ 26:7.

9 min. Laurynas Birutis pataiko baudą, o kitos atakos metu verčia taškus iš po krepšio. Panašu į nokdauną – 24:7.

7 min. Dovydas Giedraitis toliau nuostabus. Jo prasiveržimas po krepšiu ir jau 19:7.

5 min. Pirmuosius taškus Tel Avivo komanda pelno tik prasidėjus penktai minutei, bet jau kitos atakos metu tritaškį pataiko Edgaras Ulanovas – 15:2.

4 min. Dovydas Giedraitis smeigia tritaškį, o žydai vis stringa – 12:0.

3 min. Bryantas Dunstonas renka lengvus taškus iš po krepšio, Ignas Brazdeikis prasiveržia link krepšio. Tai bent pradžia – 9:0!

1 min. Pirmąją mačo ataką organizuoja svečiai, bet užpulti nesugeba. Tuo tarpu Ignas Brazdeikis pataiko iš toli – 3:0. Matthew Mitchellas prideda metimą atšokdamas – 5:0. Gera pradžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento