Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 19

„Barca“ griūtis – nejauki tyla ir įžaidėjo paaiškinimas apie Šaro planą: „Sunku“

„Barcelona“ krepšininkai atvažiavo į Kauną būdami Eurolygos finalo ketverto favoritai, bet prieš penktadienio vėlyvą vakarą jie ėjo tyliai, purtydami galvas ir bandydami suvokti, kas nutiko pusfinalio rungtynėse su Madrido „Real“.
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / Roko Snarskio nuotr.

Tomai, galima vieną klausimą?

Tyla.

Rokai, Rokai!

„Sorry, ne“.

Kaip ir dalis „Barcelona“ krepšininkų, ir du lietuviai tylėdami ėjo pro bendravimui su žiniasklaida skirtą erdvę, bet tiek Šarūno Jasikevičiaus ištikimasis asistentas Tomas Masiulis, tiek įprastai mielai bendraujantis Rokas Jokubaitis šįkart pasirinko tylą.

Ir kiti „Barcelona“ krepšininkai ėjo, lyg ką tik būtų sugriuvę jų namai. Iš tiesų griuvo dideli lūkesčiai, kai trečią finalo ketvertą iš eilės Katalonijos klubas liko be išsvajoto prizo. Arba 14-ą kartą per 16 dalyvavimų finalo ketverto varžybose per klubo istoriją.

Šįkart pralaimėjimas Madrido „Real“ dar skaudesnis ne tik dėl fizinio skausmo, kurį pirmiausia jaučia R.Jokubaitis, rungtynių įkarštyje taip griuvęs, kad po trenkimosi veidu į parketą jam nuskilo priekiniai dantys.

Šįsyk Madrido „Real“ krepšininkai sudaužė Šarūno Jasikevičiaus svajonę triumfuoti gimtajame mieste, kai atrodė, kad viena sporto nerašytų taisyklių pamiršta.

Niekada nenurašyk Madrido „Real“.

Kaunas ir visa Eurolyga tuo dar kartą įsitikino, išvydusi Karališkojo klubo prisikėlimą.

Dar ketvirtfinalyje su Belgrado „Partizan“ atsilikęs 0-2 Madrido klubas sugebėjo atsitiesti laukinėmis muštynėmis pažymėtoje serijoje, o finalo ketvertą pasiekė be svarbių trijų priekinės linijos žaidėjų.

Tačiau dabar tik 40 minučių skiria „Real“ iki 11-ojo klubo čempionų Europoje titulo, dėl kurio finale bus kovojama su Pirėjo „Olympiakos“.

„Barcelona“ žais dėl trečios vietos, nors dar pusfinalio pradžioje atrodė, kad Šaro planas veikė.

„Barca“ pataikė 9 tritaškius iš 14 per pirmą mačo dalį ir diktavo madas Kauno „Žalgirio“ arenoje.

„Mūsų planas buvo kaip visad žaidžiant su Madridu, – 15min paklaustas apie Š.Jasikevičiaus sumanymus, sakė „Barcelona“ įžaidėjas Tomašas Satoransky, vienas iš kelių Barselonos žaidėjų, kurie sustojo interviu zonoje. – Bandėme išplėsti aikštę ir taip išvilioti Tavaresą iš baudos aikštelės vidurio.

Antrojoje dalyje tai nebeveikė. Manau, kad jie bandė prieš mus kartais gintis zona, bet padarėme pernelyg daug klaidų, kurios neleido įveikti tokią komandą kaip „Real“. Jie atkovojo per daug kamuolių kertiniais momentais. Nežinau, sunku.”

Roko Snarskio nuotr./Tomašas Satoransky
Roko Snarskio nuotr./Tomašas Satoransky

„Barca“ prametė net 11 metimų iš eilės trečiajame kėlinyje, įskaitant šešis tritaškius, kai įvyko lūžis.

Tai lėmė smegduobę 0:15, o „Real“ gvardija pakėlė galvas.

„Barcelona“ žaidėjai su pro šalį šaudančiu lyderiu Nikola Mirotičiumi (aštuoni pirmieji metimai pro šalį!) – jas pametė.

„Ir taip, ir taip, – paklaustas ar labiau sutriko psichologija, ar taktika, – sakė T.Satoransky. – Akivaizdu, kad labai norėjome laimėti rungtynes. Sakyčiau, kad galbūt net pernelyg daug galvojome, kaip laimėti, o tada emocijos užvaldo ir kartais tampa sunkiau veikti kaip komandai.

Tada sutrinka komandinis žaidimas, o antrojoje rungtynių dalyje mums nutiko, kad pradėjome nebepataikyti.”

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Barca“ metė net 39 tritaškius.

Įprastai Eurolygoje Barselonos komanda būna tarp mažiau tritaškių metančių komandų, nors ir yra trečia lygoje pagal taiklumą.

Šįkart įkrito 14 tritaškių, taiklumas siekė 36 proc, bet išbalansuotas žaidimas po krepšiu ir slogus dvitaškių pataikymas (10 iš 30) bei galiausiai tik 66 pelnyti taškai tarsi liudijo, kad taktika buvo pernelyg rizikinga.

„Kai Tavaresas yra viduryje, reikia bandyti atakuoti iš toli. Nesurinkome taškų per greitas atakas, buvo pernelyg daug klaidų“, – sakė T.Satoransky.

Ar jis matė, kas nutiko R.Jokubaičiui?

„Aš nemačiau“, – sakė „Barcelona“ čekas.

Barselonos komandai dabar liko paguodos mačas dėl trečios vietos sekmadienį su Monako komanda.

O dėl trofėjaus kovos amžinasis katalonų varžovas „Real“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas