Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

2022 10 21

„Barcos“ gynyboje klimpęs I.Brazdeikis dėkojo sirgaliams: „Beprotiškas triukšmas“

Po trejų metų sausakimšai „Žalgirio“ areną užpildę Kauno komandos sirgaliai paliko didžiulį įspūdį Ignui Brazdeikiui, kuris užklimpo „Barcelona“ gynybos gniaužtuose ir sužaidė prasčiausią mačą sezono starte.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antradienio vakarą Ignas Brazdeikis tapo pagrindiniu rungtynių su Bolonijos „Virtus“ ekipa herojumi, dvikovos pabaigoje išsitraukęs supermeno kostiumą ir atvedęs Kauno „Žalgirį“ į pirmąją pergalę Eurolygos sezone. Tačiau po dviejų dienų 23-ejų metų turnyro debiutantui sekėsi gerokai sunkiau.

Šarūnas Jasikevičius parodė didžiulę pagarbą pagrindiniam Kazio Maksvyčio taškų rinkėjui bei I.Brazdeikio gynybą patikėjo šios srities specialistui Nikola Kaliničiui.

Dvikovoje su „Barcelona“ krepšininkais Iggy sužaidė 23 minutes, kelių link varžovų krepšio nerado, pataikė 2 metimus iš 8, pelnė 6 taškus, atkovojo 4 kamuolius, 3 kartus suklydo bei surinko minus 2 naudingumo balų rodiklį.

„Varžovai atliko puikų darbą gynyboje. „Barcelona“ – tikrai solidi komanda. Kitas dalykas, aš sulaukiau dviejų greitų pražangų, o tai išmušė mane iš įprasto ritmo. Vėliau tiesiog pramečiau metimus, ne kiekvieną vakarą turėsi puikias rungtynes. Mano komandos draugai ėmėsi iniciatyvos, pataikė svarbius metimus, o aš labai džiaugiuosi šia pergale“, – 15min po pergalės kalbėjo Ignas Brazdeikis.

Nors Šarūnas Jasikevičius ir kompanija uždarė I.Brazdeikį, „Žalgiris“ vis tiek iškovojo antrąją pergalę Eurolygoje per tris dienas.

15146 sirgalių vedini žalgiriečiai įtemptame trileryje galingą varžovą įveikė 73:72.

„Buvo pakilimų ir nuopuolių, bet mes vis tiek žaidėme išvien, o trečiajame kėlinyje įgijome persvarą. Buvome susikoncentravę, žaidėme kartu, nesiliovėme tikėję savimi bei buvome atkaklūs. Tai yra svarbiausi dalykai, lėmę pergalę“, – sakė Iggy.

Kaip teigė barzdotas „Žalgirio“ vedlys, su Š.Jasikevičiumi bendrauti jam dar nėra tekę.

„Tvarkaraštis yra labai užimtas“, – nusišypsojęs sakė Iggy, šį sezoną iš toli atakuojantis 8,3 proc. taiklumu.

Tiek daug sirgalių Nemuno saloje nebuvo nuo 2019-ųjų metų lapkričio 8-osios dienos. Sutapimas, kad tą vakarą „Žalgirio“ arenoje irgi lankėsi „Barcelona“, bet prie jos vairo buvo ne Š.Jasikevičius, o jo pirmtakas Svetislavas Pešičius.

„Labai smagus vakaras. Atmosfera buvo tiesiog beprotiška, triukšminga. Tai mums suteikė papildomos energijos, o būtent to mums ir reikia kiekviename namų mače, – sakė I.Brazdeikis. – Sirgaliai mus labai palaikė, mes kovėmės iš širdies ir šią pergalę mes buvome skolingi sirgaliams.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Pergalė prieš „Barcelona“ įprasmina naują „Žalgirio“ veidą.

K.Maksvyčio auklėtiniai visuose mačuose demonstravo konkurencingą žaidimą – pirmajame mače 83:84 krito prieš Tel Avivo „Maccabi“, po savaitės 80:90 nusileido Pirėjo „Olympiakos“, o tuomet 68:65 ir 73:72 pergalės prieš Bolonijos „Virtus“ bei „Barcelona“.

„Mes esame kieti, fiziški bei kiekvienose rungtynėse žaidžiame iš visų jėgų. Mes kovojame dėl sirgalių ir dėl Kauno. Darome viską, ką galime, kad pasiektume pergalę, nesvarbu, kokia situacija yra bei koks varžovas stovi prieš mus. Einame į aikštelę iškėlę galvą ir tikime, kad galime laimėti“, – komandos vaizdu sezono starte pasidalijo Ignas Brazdeikis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas