Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 18

Barselonoje – kosminis M.Grigonio metimas, bet Š.Jasikevičiaus karių triumfas

Trijų varžovų apsuptyje su trečio kėlinio sirena fantastišką tolimą metimą pataikęs Marius Grigonis buvo sukrovęs Maskvos CSKA (5-5) ekipai 9 taškų persvarą, bet Nicką Calathesą dėl traumos praradusi Šarūno Jasikevičiaus „Barcelona“ (8-2) atsitiesė ir sugrįžo į Eurolygos viršūnę – 81:73.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Dviženklę persvarą pirmoje rungtynių pusėje susikrovę katalonai (38:27) tragiškai sužaidė trečiąjį kėlinį. CSKA tiesiog šeimininkavo „Palau Blaugrana“ arenoje, dešimties minučių atkarpą laimėdama net 33:13, o viską vainikavo kosminis M.Grigonio šūvis su kėlinio sirena (61:70).

„Barca“ galingai sugrįžo ketvirtajame kėlinyje. Dėl traumos iškritusį N.Calathesą pakeitė Rokas Jokubaitis, o sėkmingas lietuvio prasiveržimas įtvirtino galingą šeimininkų spurtą 19:4.

Susigrąžinę rungtynių kontrolę į savo rankas (80:74) Š.Jasikevičiaus kariai pergalės iš savo rankų nepaleido.

Laimėjusi 8 sykį per 10 mačų „Barcelona“ sugrįžo į Eurolygos viršūnę. Šiuo metu joje – trivaldystė. Tiek pat laimėjimų turi ir Madrido „Real“, ir netikėtai Kazanėje trečiadienį sutriuškinta Milano „Olimpia“.

„Komanda parodė charakterį. Buvome pusiau mirę, bet prisikėlėme ketvirtajame kėlinyje ir sugebėjome laimėti. Manau, kad šiandien paaugome, kaip komanda“, – auklėtinius gyrė Š.Jasikevičius.

„Labai blogai sužaidėme trečią kėlinį. Jų agresyvumas ir kietas žaidimas mus išmušė iš vėžių. Mes patys pridarėme labai daug klaidų ir blogų sprendimų, bet sugebėjome sugrįžti, parodėme, kad turime charakterį ir kad galime įveikti bet kurį varžovą Eurolygoje“, – džiaugėsi R.Jokubaitis.

Rokas solidžiai pavadavo dėl traumos mačo nebaigusį pagrindinį „Barcelonos“ įžaidėją N.Calathesą ir ramiai dirigavo šeimininkų žaidimui lemiamomis akimirkomis. Buvęs žalgirietis per 20 minučių pelnė 9 taškus (4/6 dvit., 1/2 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 perdavimus, sykį suklydo, išprovokavo 2 pražangas, dukart pats prasižengė ir surinko 10 naudingumo balų.

Kitas buvęs žalgirietis, CSKA lietuvis M.Grigonis pralaimėjusiems per 15 minučių surinko 8 taškus (1/1 dvit., 1/3 trit., 3/4 baud.), atkovojo 2 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, bet kartą klydo, dusyk prasižengė. M.Grigonis surinko 9 naudingumo balus.

„Barcelona“: Nikola Mirotičius 21 (8 atk. kam.), Brandonas Daviesas 14, Kyle’as Kuričius 13, Nickas Calathesas 10 (7 rez. perd.), Rokas Jokubaitis 9.

Maskvos CSKA: Johannesas Voigtmannas 21 (6/10 trit., 6 atk. kam.), Tornike Šengelija 17 (6 atk. kam.), Willas Clyburnas 9, Marius Grigonis 8, Aleksejus Švedas 7.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas