Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 28

Barselonoje žibantis argentinietis siunčia tuziną komplimentų Šarui

Nicolas Laprovittola atsiskleidė iš naujo šį sezoną, kai palikęs Madrido „Real“ stebėtinai greitai pritapo „Barcelona“ komandoje, kurią treniruoja Šarūnas Jasikevičius.

„Barcelona“ krepšininkai baigia 2021 metus aukšta nata.

Iš visų 30 rungtynių šį sezoną Barselonos komanda laimėjo net 26.

Vieno taikliausių „Barcelona“ žaidėjų Nicolo Laprovittolos nuomone, tokius rezultatus labai daug lemia treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Nuo pat pradžių mums sekasi gerai, mes tobulėjame ir lipdome nugalėtojų mentalitetą, kurį taip stipriai skiepija Šaras, o tai svariai atsiliepia rezultatams“, – per interviu „Mundo Deportivo“ sakė N.Laprovittola.

Karjerą Europoje Vilniaus „Ryte“ 2015 metais pradėjęs 31 metų argentinietis yra vienas iš Barselonos komandos naujokų. Be N.Laprovittolos, šiemet prie komandos prisijungė Rokas Jokubaitis, Sertacas Sanli, Nigelas Hayesas-Davisas (neseniai komandą papildė ir Dante Exumas).

Praėjusį sezoną atstovavęs Madrido „Real“, N.Laprovittola perėjo į amžinų varžovų stovyklą ir ten greitai rado save.

190 cm ūgio gynėjas renka po 9,1 taško, atlieka po 3,2 rezultatyvaus perdavimo Eurolygoje. Jo naudingumo balų vidurkis siekia 10,4, o tritaškių taiklumas – net 48 proc.

Pagal plius / minus rodiklį Argentinos krepšininkas yra trečias komandoje po Nikolos Mirotičiaus ir Nicko Calatheso.

Eurolygos nuotr./Nicolas Laprovittola
Eurolygos nuotr./Nicolas Laprovittola

Dėl sklandaus žaidimo Barselonoje N.Laprovittola dėkingas Š.Jasikevičiui.

„Daug, – „Mundo Deportivo“ paklaustas, kiek jo žaidimą lemia „Barcelona“ treniruojantis lietuvis. – Jis man viską aiškiai išdėstė nuo pat pirmojo skambučio, dar prieš pasirašant sutartį su „Barca“. Jis jau žinojo mane, nes esu žaidęs prieš jo komandas, matė mano įgūdžius, jautė, kaip galėčiau pritapti komandoje. Esu labai ramus dėl trenerio, kokį turime, mes visi jaučiamės vienodai svarbūs. Šaras turi išskirtinį intensyvumą ir tai parodo, o mes pagauname tą žinutę ir visi drauge norime sukurti nugalėtojų mentalitetą.“

Anksčiau N.Laprovittola sulaukdavo priekaištų dėl gynybos, bet argentinietis teigė, kad tokiose komandose, kaip „Real“ ar „Barcelona“, negali gintis prastai.

Tiesa, „Barcelona“ gynyba kitokia. Anot N.Laprovittolos, Madrido klube ginantis gyvenimą palengvindavo Walteris Tavaresas – 220 cm ūgio bokštas po krepšiu. „Dabar esame visi labiau įsitraukę. Aš rodau kitą savo pusę, visada esu pasirengęs gintis. Tai, ko prašo Šaras savo sistemai, yra labai aišku, visi žino, ką jie turi daryti. O jei nedarai, tiesiog nežaisi“, – pasakojo N.Laprovittola.

Eurolygos nuotr./Nicolas Laprovittola ir Šarūnas Jasikevičius
Eurolygos nuotr./Nicolas Laprovittola ir Šarūnas Jasikevičius

Ko Šaras prašo ginantis?

„Gynyboje, kas mane labiausiai uždega, svarbiausia žaisti su didele energija, alkiu, mentalitetu, kad turi sustabdyti prieš save esantį varžovą“, – sakė argentinietis, puolime likęs ištikimas savo žaidimo stiliui, o dar daugiau žaidimo minučių gavęs po N.Calatheso traumos.

Statistika rodo, kad „Barcelona“ ypač gerai žaidžia trečią kėlinį, kai po pertraukos žengia į aikštę ir prideda savo žaidime dar daugiau jėgos. Iki 45 proc. pakyla ir tritaškių taiklumas.

„Todėl Šaras ir siaučia per pertrauką, – nusijuokė N.Laprovittola. – Smagu, kad tretieji kėliniai mums būna geri. Tai būna metas, kai mes spaudžiame varžovus, o tai darome tinkamu metu – ne pradžioje ar pabaigoje. Nėra prieš rungtynes nustatytos tvarkos, kad žaisime būtent taip, bet komanda gali prisitaikyti per pertrauką ir po jos žengti kitokia.“

Eurolygos nuotr./Nicolas Laprovittola ir Šarūnas Jasikevičius
Eurolygos nuotr./Nicolas Laprovittola ir Šarūnas Jasikevičius

Š.Jasikevičius dažnai kritikuoja komandą dėl nusiteikimo, kurį žaidėjai vis praranda ilgo sezono kelyje. Bet „Barcelona“ krepšininkai priima trenerio žodžius.

„Jis buvo žaidėjas ir žino, ko reikia aikštėje. Jis aiškina, kad, neturint nugalėtojų mentaliteto, noro perlipti per varžovus, alkio, būtų labai sunku žaisti tokiu lygiu, kai tvarkaraštis ACB pirmenybėse ir Eurolygoje yra toks glaustas. Be nugalėtojo mentaliteto negali varžytis. Mes jį turime, todėl tai leidžia mums laimėti tokias rungtynes, kaip praėjusią savaitę su UNIKS“, – teigė N.Laprovitola, priminęs mačą, kai atsilikusi 20 taškų Katalonijos ekipa vis tiek sugebėjo palaužti Kazanės klubą.

Eurolygos nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Rokas Jokubaitis
Eurolygos nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Rokas Jokubaitis

Po pirmojo rato Barselonos klubas užima pirmąją vietą Eurolygoje, o Ispanijos pirmenybėse rikiuojasi antras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas