Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 15

Bauda už kritiką teisėjams domėjęsis A.Milaknis: „Norėtųsi bent šiek tiek pagarbos“

Necenzūrinės skanduotės jau seniai taip garsiai neaidėjo „Žalgirio“ arenos tribūnose. Įsielektrinę 7 472 sirgaliai švilpimu ir riksmais, nukreiptais prieš arbitrus, užgožė net šokėjų pasirodymus, o trumpam atsiradusią viltį išplėšus pratęsimą greitai užgesino „Monaco“ krepšininkai, pratęsime palaužę Kauno klubą ir nutraukę savo pralaimėjimų seriją. Įsiaudrinę buvo ir „Žalgirio“ žaidėjai, po mačo teiravęsi, kiek kainuotų vieša kritika rungtynėse dirbusiems arbitrams.
Artūras Milaknis
Artūras Milaknis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„4,5 tūkst.?“ – prieš sėsdamas prie mikrofono pasitikslino „Žalgirio“ snaiperis Artūras Milaknis, trečiadienio vakarą likęs per vieną tašką (pelnė 19) ir per vieną taiklų tritaškį (pataikė 5) nuo pakartotų karjeros rekordų.

„Žalgirio“ veteranas teiravosi, kaip skaudžiai finansiškai jam atsirūgtų kritika teisėjams.

Praėjusį penktadienį per akistatą su CSKA „Žalgirio“ arenoje spraudėsi rekordinis šį sezoną – 12 345 – sirgalių skaičius, bet šiandien Kaunas grįžo prie šį sezoną sau įprastesnių skaičių.

Rungtynes su „Monaco“ stebėjo 7 472 aistruoliai – mažiau šiame sezone jų buvo tik dusyk: prieš „Panathinaikos“ (6 383) ir „Baskonia“ (7 335).

Tačiau tik pusę arenos vietų užpildę kauniečiai rimtai patikrino žaidėjų ir arbitrų ausų būgnelių tvirtumą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Juos supykdė ketvirtojo kėlinio pabaigoje Tyleriui Cavanaugh užfiksuota pražanga kovoje dėl kamuolio, po kurios neišlaikė ir Jure Zdovco nervai – kauniečių treneris buvo nubaustas technine pražanga, o „Monaco“ metė tris baudų metimus.

Ir nors tuo metu „Žalgiriui“ grėsė atsilikti 4 taškais likus keliolikai sekundžių, kauniečiai sugebėjo sukurti mažą stebuklą – po kelių netaiklių „Monaco“ baudų metimų ir Edgaro Ulanovo pataisyto metimo likus 1,2 sek. „Žalgiris“ išplėšė papildomas penkias minutes – 95:95.

Vis dėlto pykčio pliūpsnius pakeitusi džiaugsmo banga per „Žalgirio“ areną ritosi neilgai.

Pratęsime dominavo „Monaco“ ir laimėję papildomą laiką 12:3 nutraukė penkių pralaimėjimų seriją, palikdami „Žalgirį“ Eurolygos dugne.

„Taip, pasiklausiau Almanto (Kiverio, Kauno klubo komunikacijos vadovo – aut. past.), – paklaustas, ar teiravosi apie galimos baudos dydį, atsakė A.Milaknis. – Niekada nekomentuoju, gerbiu kiekvieną darbą. Aišku, gaila, norėtųsi bent šiek tiek pagarbos, nes kartais atrodo, kad kai kurie epizodai, žinote, netraktuojami vienodai. To truputį trūksta, bet aš pilnai suprantu, kiekvienas dirba savo darbą, buvo spaudimo. Nenoriu plėstis. Kažkiek gaila, bet kažkiek norisi pagarbos ir mums.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

„Žinote, įtampa didelė, lemiamas rungtynių momentas. Kartais norisi išspręsti viską aikštelėje, žaidimo būdu“, – apie lemiamą epizodą ir T.Cavanaugh užfiksuotą pražangą, po kurios pasipylė emocijos, kalbėjo Edgaras Ulanovas.

Vis dėlto lemiamą metimą ketvirtame kėlinyje pataikęs ir pratęsimą, kuriame galiausiai žalgiriečiai krito, išplėšęs puolėjas pripažino, kad ne teisėjų švilpukai buvo pralaimėjimo priežastis.

„Netikiu, kad čia buvo problema. Kartais sunku priimti sprendimą, kuris tau yra nepalankus, ypač tokioje rungtynių stadijoje. Bet buvo ir kitų epizodų, kur galėjome patys nulemti kažką anksčiau. Diskusija nieko nepakeis“, – sakė žalgirietis, pelnęs 5 taškus.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Kalbėdamas apie rungtynes plačiau, E.Ulanovas bedė pirštu į gynybą ir net 107 per 45 minutes „Žalgirio“ praleistus taškus.

„Blogai žaidėme šiandien. Nežinau, kiek nusipelnėme pratęsimo, apie pergalę dar sunkiau kalbėti. Kaip ir atrodo, kad šansas buvo, bet rungtynių eigoje, ypač pirmoje pusėje, atrodė, kad susirinkome į laidotuves. Nei energijos tinkamos nebuvo, kurios iš mūsų nori treneris, mes patys ir, tikriausiai, sirgaliai. To labai trūko pirmoje pusėje. Eurolygoje esame paskutiniai, daug pastarųjų rungtynių prastai sekėsi. Nei Eurolygoje, nei LKL nesiklosto taip, kaip norėtųsi. Negalima taip išeiti ir žaisti, kalbant apie pirmą pusę. Tai buvo tikra problema.

Pratęsimas, teisėjai – ne čia buvo pralaimėtos rungtynės, o iki tol buvo labai daug klaidų, ypač ginantis, energija, komunikacija. Puolime gal buvo gerų momentų, „Monaco“ irgi gynyboje neblizgėjo, bet žiūrime į save – praleidome namuose 107 taškus. Ketvirtas kėlinys – 34. Blogai“, – sakė Ulė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas ir Tyleris Cavanaugh
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas ir Tyleris Cavanaugh

„Reikia pasveikinti „Monaco“ komandą ir Donatą su pergale, – nuo sveikinimo varžovams savo kalbą apie susitikimą pradėjo A.Milaknis. – Tokios nesigavusios rungtynės, dvejopas jausmas buvo jas žaisti. Labai skirtingos pirmoji ir antroji pusės energijos prasme, bet šalto proto neišlaikėme ir kažkaip visas rungtynes praėjome be gynybos. Nesame tokie talentingi, kad apmestume puolime kitas Eurolygos komandas. Daugiausiai dėl to šiandien ir pralaimėjome.“

„Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas ne kartą yra pabrėžęs, kad raktas į pergalę – gynyba, praleidžianti ne daugiau negu 70 taškų.

Šį kartą „Monaco“ šią ribą peržengė jau ketvirtojo kėlinio pradžioje, o vien per paskutines 15 rungtynių minučių – ketvirtą kėlinį ir pratęsimą – įmetė net 46 taškus.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Kur slypi šio vakaro „Žalgirio“ bėdos savoje aikštės pusėje?

„Nežinau, reikėtų pasižiūrėti. Kažkaip pamiršome, daugiau buvo dirbama pastarąją savaitę ties puolimu prieš viską besikeičiančią gynybą. Stengėmės ruošti puolimą, nes turime problemų, – kalbėjo Milas. – Primiršome pagrindines gynybos taisykles, kur pagalba, iš kurios pusės ji ateina ir pan. Reikės būtinai atnaujinti darbą treniruotėse.

Tokia komanda šiemet esame, reikia visada kartoti, dirbti, negalime atsipalaiduoti. Kai kurios pagalbos buvo stipriai pavėluotos, kažkur buvo ir gerų epizodų, bet net ir be pratęsimo buvo praleisti 95 taškai – jau stipriai per daug. Nelabai ką ir galime kalbėti apie gynybą.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tyleris Cavanaugh
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tyleris Cavanaugh

A.Milaknį nuvylė ir pasirodymas pratęsime, kurį „Žalgiris“ pralaimėjo 3:12.

Pro šalį per papildomą laiką skriejo ir jo, ir Luko Lekavičiaus, ir kitų žalgiriečių metimai, o vienintelius taškus pelnė tolimą metimą pataikęs Janis Strelniekas.

„Tikrai buvau užtikrintas, kad dabar tas momentas, kai atsispirsim ir sužaisim tas penkias minutes kaip iš natų, – apie jausmą prieš pratęsimą kalbėjo A.Milaknis. – Pritrūko vieno žingsnio. Atrodo, Lukas gerai įeina, bet anksčiau dar vieną žingsnį žengdavo ir mesdavo į krepšį, o dabar vieno nedažengia, metimas trumpas ir netaiklus. Kažkiek tos drąsos, atsakomybės pritrūko. Toks tas pratęsimas – aš galvojau, kad jis bus tikrai kitoks, bet išėjo, kaip išėjo.“

Dvyliktą kartą pralaimėjęs „Žalgiris“ su vos trimis pergalėmis Eurolygoje išlieka paskutinis 18-as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas