Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 25

Be atokvėpio plušantis Š.Jasikevičius – apie L.Dončičiaus fenomeną ir kitokį J.Mačiulio vaidmenį

Šarūnas Jasikevičius dantų pastos reklamos verta šypsena dalijo „penkis“ siaurame „Palau Blaugrana“ arenos koridoriuje, kai ėjo į ankštą rūbinę sveikinti savo vyrų su puikia pergale prieš „Barcelona“. Bet tik tiek galėjo trukti žalgiriečių džiaugsmas. Trečiadienio pavakarę po 2600 km skrydžio nusileidus Kauno oro uoste, žaliai baltų galvose jau buvo Madrido „Real“ testas ketvirtadienį. Pasiruošimas dvikovai vyko jau ore.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / K.Bakūno nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Real“ | 20:00 | Kaunas

20 laipsnių šilumą ir Barselonos saulę pakeitė pora laipsnelių Kaune ir bjaurus lietus. Tačiau „Žalgirio“ planas aikštėje liks tas pats.

„Real“ žaidžia be trijų traumuotų svarbių žaidėjų – gynėjo Sergio Llullo ir aukštaūgių Anthony Randolpho bei Ognjeno Kuzmičiaus, tačiau tai nesutrukdė karališkajam klubui 8 pergalėmis pradėti 2017-2018 m. sezono. Viena iš jų pasiekta prieš galingą Maskvos CSKA komandą 82:69.

Tobulas pergalių procentas pasiektas daugiausiai dėl krepšinio genijaus Luka Dončičiaus žaidimo. 18-metis renka vidutiniškai 22,7 taško, atkovoja po 6 kamuolius, atlieka 3,7 rezultatyvaus perdavimo ir su 31,3 naudingumo balo pirmauja visoje Eurolygoje.

Antradienį slovėnas užfiksavo geriausius rodiklius savo karjeroje – pelnė 27 taškus, surinko net 41 naudingumo balą ir nukalė pergalę prieš Milano „Olimpia“.

L.Dončičiaus sustabdymas, be jokios abejonės, bus pagrindinis „Žalgirio“ gynybos uždavinys. Slovėno užkurta „Real“ komanda per vienerias Eurolygos rungtynes renka vidutiniškai po 90 taškų. Ispanijoje „Real“ rezultatyvumas siekia net 91,8 taško.

Tačiau žalgiriečiai įrodė, kad gali stabdyti puolimo mašinas. Antai 99,5 taško namuose iki tol rinkusi „Barcelona“ į „Žalgirio“ krepšį įmetė tik 75 taškus.

VIDEO: Iš vienų rungtynių į kitas grįžęs Šarūnas Jasikevičius lengvos kovos nesitiki

„Jie mus atakuos panašiai, kaip atakavo „Barcelona“. Stengsis išplėsti žaidimą, žaisti keturiais kampais ir centru. Sunku juos dengti. Milanas nesugebėjo jų sustabdyti ir galvoju, kad dėl blogos gynybos arba labai gero Madrido žaidimo, pralaimėjo.

Mačiulis žaidžia ketvirtoje pozicijoje ir dėl to tampa labai pavojingas.

Mūsų idėja lieka ta pati – limituoti lengvus taškus. Barselonoje labai gerai susitvarkėme su greitu puolimu, todėl ir su Madridu būtų kažkas tokio.

Gerai, kad nepadarėme daug baudų po bonuso situacijų, kur Madrido žaidėjai su Milanu įmetė labai daug taškų. Tai yra lengvi taškai, kurie kartais komandoms neleidžia nugalėti tų grandų.

Turime nedalinti nieko, priversti juos atiduoti visas jėgas už du taškus. Tik taip galima kabintis į atlapus tokioms komandoms“, – vos tik nusileidęs Kauno oro uoste, prieš ketvirtadienį laukiančią dvikovą su „Real“ akcentavo Š.Jasikevičius.

– Kaip reikia tramdyti Luka Dončičių?

– Svarbiausia neduoti nieko už dyką.

Jis kažką įmes. Vakar metė gal 8-10 baudų po bonuso situacijų.

Tai įspūdingas talentas. Su kiekvienomis rungtynėmis, su kiekvienu mėnesiu jis darosi solidesnis. Randa daugiau būdų. Vakar nuėjo, pacentravo porą sykių. Sunku tokį dengti, bet bandysime kažkaip sustabdyti.

– Kaip Madride pasikeitė Jono Mačiulio vaidmuo?

– Dabar jis kitoks. Mačiulis žaidžia ketvirtoje pozicijoje ir dėl to tampa labai pavojingas.

Jis gali pataikyti iš toli, apsivaryti mūsų didesnį žaidėją. Jam išplečiant žaidimą, atsiranda ploto tritaškiams. Komanda labai gerai bėga į greitą, Jonas mėgsta tą daryti.

Čia Madridas. Žaisime prieš komandą, kuri pirmauja Ispanijoje ir Eurolygoje pagal taškus. Jeigu jų nenuimsime, bus labai sunku.

– Ar nenustebino toks galingas „Real“ startas nepaisant tokių netekčių?

– Todėl tai ir yra Madridas.

Iškritus keliems žaidėjams, už nugaros nėra dubleriai. Taip, yra jaunų, bet yra ir tokių, kurie veda savo rinktines. Dončičius, Campazzo žaidžia puikiame lygyje, Ayonas pailsėjęs vasarą atrodo super. Felipe Reyesas su tokia patirtimi...

Tos komandos todėl ir stiprios, kad 1-2 žaidėjų iškritimas kažkuriam laikui nelabai daug ką reiškia.

– Dee Bostas planavo žaisti Barselonoje, bet dėl atsinaujinusių skausmų aikštėje nepasirodė. Turbūt dvikovoje su „Real“ tikėtis išvysti jį žaidžiantį naivu?

– Galvoju, mažai šansų. Jis dar važiuos daryti pakartotinių testų. Gal dar rasime kažką.

Pirmąsyk, atrodo, nieko neradome, bet jis labai sunkiai progresuoja aikštėje. Reikia pakartotinų testų, kito daktaro nuomonės. Darysime viską, kad kuo greičiau jis sugrįžtų.

VIDEO: Šaro emocijos po pergalės Barselonoje: „Turėjau malonų vakarą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas