Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 28

Be E.Mudiay į kovą turbūt vėl stosiantis J.Zdovcas taikys į skaudžiausią „Anadolu Efes“ vietą

Pirmąją pergalę Eurolygoje vis dar medžiojantis Kauno „Žalgiris“ (0-6) penktadienį Stambule stos į kovą su čempionės titulą ginančia, bet taip pat košmariškai sezoną pradėjusia „Anadolu Efes“ (1-5) ekipa.

„Sezono jie nepradėjo gerai, bet žinome, kokią gilią sudėti ir kiek daug talentingų žaidėjų „Anadolu Efes“ turi. Aišku, nežaidė gerai jie ir paskutinėse rungtynėse, matysime, kaip jie reaguos į tą pralaimėjimą. Įprastai geros komandos, geri žaidėjai sureaguoja į tokias nesėkmes“, – komentarą prieš rungtynes „Žalgirio TV“ pradėjo kauniečių treneris Jure Zdovcas.

Trečiadienį „Anadolu Efes“ net 26 taškais (59:86) buvo sutriuškinta Graikijoje, Atėnų „Panathinaikos“ klubo, o treneris Erginas Atamanas išvytas iš rungtynių už dvi technines pražangas po ginčų su teisėjais.

„Mums tai nėra gerai, bet turime žiūrėti į save, turime toliau dirbti ties kuo, kuo dirbame paskutinėse treniruotėse. Tikiuosi, kad pagerinsime savo žaidimą ir rungtynės po rungtynių būsime geresni. Pasižiūrėsime, kaip atrodysime ir tikiuosi, kad visi galės žaisti“, – tęsė J.Zdovcas.

VIDEO: J.Zdovco mintys prieš kovą su „Anadolu Efes“

Tiesa, jis patikslino, kad daugiau šansų, jog Emmanuelis Mudiay, vis dar jaučiantis kelio girnelės skausmus, penktadienį negalės išbėgti į aikštę.

„Žiūrint į dabartinę situaciją, daugiausia klaustukų yra su Emmanueliu. Dabar jo galimybės 50-50, galbūt 40-60. Šansai didesni, kad jis nežais. Visi kiti yra pasiruošę“, – teigė austrą Martiną Schillerį prieš „Žalgirio“ vairo pakeitęs slovėnas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Emmanuel Mudiay
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Emmanuel Mudiay

„Žalgiris“ rizikuoja pakartoti blogiausią startą Eurolygoje klubo istorijoje – pralaimėti septintą sykį iš eilės, kaip ir 2008-aisiais. Tačiau neblizga kol kas ir „Anadolu Efes“. Tik sykį laimėję Eurolygos čempionai žengia vos priešpaskutiniai. Nugalėjęs „Žalgiris“ juos nustumtų į paskutinę vietą.

„Manau, kad galbūt didžiausia jų problema dabar – mąstymas, jog jie yra per gera komanda. Jie žaidžia savo būdu, kartais šiek tiek arogantiškai, ypač gynyboje. Jie labiausiai bando pasikliauti savo talentu puolime. Jeigu būsime susikaupę, dalinsimės kamuoliu ir ieškosime laisvų komandos draugų – tikrai juos rasime“, – pabrėžė J.Zdovcas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas kol kas mėto pro šalį.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas kol kas mėto pro šalį.

„Visų pirma, turėsime tai gerai atlikti puolime, o antra – pagerinti savo gynybą. Mūsų gynyba prieš „Maccabi“ nebuvo bloga, bet gerai gindavomės kokias 15 sekundžių, o per svarbiausia jų ataką momentą – atsipalaiduodavome arba padarydavome klaidų. Turime tai pagerinti. Turime gintis agresyviau, labiau spausti žaidėją su kamuoliu. Žaisti fiziškiau“, – tęsė „Žalgirio“ vyr. treneris.

Jo auklėtiniai trečiadienį krito Tel Avive nuo „Maccabi“ 62:76. Pralaimėjo ir „Anadolu Efes“, bet didelių išvadų iš „Panathinaikos“ sėkmės, pasak J.Dzovco, daryti nereikėtų.

„Panathinaikos“ labai gerai pradėjo rungtynes ir turėjo puikų vakarą puolime. Jie pataikė viską. Gynyboje jie buvo susikaupę ir žaidė labai kietais prieš „Anadolu Efes“ lyderius. Aišku, „Anadolu Efes“ strigo, nes nežaidė V.Micičius. Jiems trūko ir B.Dunstono, labai svarbaus žaidėjo jiems. Bet tai buvo tik vieno rungtynės, jose visko gali nutikti“, – teigė J.Zdovcas.

Euroleague.net/Vasilije Micičius
Euroleague.net/Vasilije Micičius

Iš pradžių skelbta, kad dėl raumens traumos Vasilije Micičius praleis abejas šios savaitės rungtynes – ir su „Panathinaikos“, ir su kauno „Žalgiriu“, bet Atėnuose jis jau sėdėjo ant atsarginių suolo ir penktadienį gali pasirodyti rungtynėse.

„Ruošiamės įprastai. Aišku, šimtu procentų nežinome, kurie jų žaidėjai nežais. „Anadolu Efes“ turi 14 aukšto lygio krepšininkų. Kartais treneriui net lengviau, kai rotacija sumažėja, nes nereikia stengtis visiems padalinti laiko taip, kad visi būtų patenkinti. Vis dar pirmiausia turime žiūrėti į savo žaidimą. Žinome, kaip jie žaidžia, žinome, kad puolime jie – labai talentingi, kad jie turi du pagrindinius taškų rinkėjus, kurie kuria situacijas ir sau, ir kitiems. Didelių paslapčių nėra“, – teigė slovėnas.

V.Micičių Stambule neblogai pavaduoja naujokas Elijah Bryantas.

„Žinoma, jis geras papildymas, tik jam reikia laiko prisitaikyti prie komandos. Kaip ir Filipui Petruševui. Ši komanda laimėjo Eurolygą ir daug metų žaidžia kartu. Naujokams nebūna lengva greitai įsilieti į tokias komandas. Jie stringa, nes neranda sau tinkamos vietos.

Bet tai – jų problema, ne mūsų. E.Bryantas, neabejotinai, yra geras žaidėjas, būčiau labai laimingas turėdamas jį savo komandoje. Aišku, tai neįmanoma, bet jis, iškritus V.Micičiui, palengvina gyvenimą jiems. Jis nuima spaudimą nuo Shane‘o Larkino ir prancūzo metiko (Rodrigue‘o Beaubois)“, – pridūrė J.Zdovcas.

„Žalgirio“ ir „Anadolu Efes“ rungtynės Stambule vyks penktadienį.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas