Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 15

Bedvasė „Olimpia“ ir pavydėtinas „Žalgiris“: italų spauda įvertino mūšį Milane

Italų žiniasklaida Rolandą Šmitą lygino su Dirku Nowitzkiu, liaupsino Edgaro Ulanovo lyderystę, o Kauno „Žalgirio“ pergalę Milane vadino visiškai dėsninga. Bedvasė „Olimpia“ su nuspėjamu Ettore Messina taktiniu planu nebuvo verta stebuklo, prie kurio sugebėjo priartėti ketvirtajame kėlinyje.
Brandonas Daviesas ir Achille Polonara
Brandonas Daviesas ir Achille Polonara / zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ penktadienį supančiojo „Olimpia“ žaidimą, į ketvirtą kėlinį ateidamas su 19 taškų pranašumu.

Paskutiniajame ketvirtyje „Olimpia“ pabudo, sugrįžo per dviejų taškų atstumą, tačiau E.Ulanovo tritaškis nulėmė „Žalgirio“ pergalę 66:61.

„Klausimų yra begalė... Nesuprantama, kaip pirmąsias 30 minučių visiškai bejausme buvusi komanda galėjo atsitiesti nuo -19 iki -2“, – stebėjosi ilgiorno.it.

„Po antradienio griūties Berlyne atėjo dar depresyvesnis vakaras“, – rašė Repubblica.it, priminusi, kad „Olimpia“ per dvigubą savaitę patyrė abi nesėkmes – ir mače su ALBA, ir su „Žalgiriu“.

„Žalgirį“ šis leidinys pavadino „komanda be žvaigždžių ir be ypatingų stiprių pusių“. „Olimpia“ pabudo per vėlai. Trupinėlis išdidumo išsiveržė tik tuomet, kai buvo -19“, – apgailestavo Repubblica.it.

Ansa.it pastebėjo, kad lietuviai Milane sutiko „išsigandusią komandą“, bet pripažino, kad „Olimpia“ sugrįžimas – „vertas pasididžiavimo“.

„Vis dėlto visi požymiai rodo, kad ši Milano komanda labai kenčia, o atkrintamosios jai vis labiau tolsta“, – rašė Ansa.it.

„Pražūtis Eurolygoje“, – konstatavo Jean Claude Mariani iš Eurodevotion.com, vaizdžiai pridūręs, kad Milano sirgaliai stebi ne komandos žaidimą Eurolygoje, o siaubo filmą pavadinimu „2022-23 metų sezonas“.

„Toks jausmas, kad nugalėti šią „Olimpia“ – reikia labai nedaug“, – rašė J.C. Mariani.

„Gazzetta dello Sport“ konstatavo, kad „Žalgiris“ ne tas varžovas, prieš kurį gali tikėtis saviškių atgimimo.

„Žalgiris“ į Milaną atvyko po pergalės Bolonijoje ir būdamas Top-8 komanda“, – argumentavo „Gazzetta“.

zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras
zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras

„Po G.Ricci tritaškio puolime prasidėjo ilgas badmetis. „Žalgiris“ baudė, o „Olimpia“ šaudė tuščiomis apkabomis“.

„R.Šmitas it Dirkas Nowitzkis per kelias minutes pelnė 8 taškus, taip lengvai tarsi gertų arbatą. Nesivaržydamas taškus rinko ir K.Hayesas“.

„Gazzetta dello Sport“ pastebėjo, kad „Žalgirio“ žaidėjai, nepaisant Keenano Evanso netekties, atrodė labai savimi pasitikintys.

„30-ą minutę rezultatas buvo 40:59, o tai reiškė dar vieną „Olimpia“ pralaimėjimą. Pabaigoje dar buvo likę gyvybės tikėtis stebuklo, bet E.Ulanovas neleido“, – apibendrino garsusis leidinys.

VIDEO: „Olimpia“ – „Žalgiris“ epizodai

Ir pridūrė: „Tai pasityčiojimas iš Milano. Bet negali tikėtis pergalės pelnydamas vos 60 taškų ir turėdamas vieną žaidėją su dviženkliu taškų skaičiumi“.

Fabio Cavagnera iš Realolimpiamilano.com skyrė „Olimpia“ žaidėjams ir treneriui balus. E.Messina sulaukė vieno žemiausių (4,5), prasčiau įvertinti tik Nazas Mitrou-Longas ir Timothe Luwawu-Cabarrot (4,0).

„Dar vienas prastas vakaras, kai „Žalgiris“ kontroliavo visą žaidimą. Pasitikėjimo savimi neturinti komanda, kuri, kaip jau ne kartą teko matyti, ima strigti puolime, kai B.Baronui kelią užkerta varžovų gynyba. Paskutinis bandymas sugrįžti, nors ir pagirtinas, buvo pavėluotas. Dešimties gerų minučių negali pakakti pergalei Eurolygoje“, – apibendrino krepšinio analitikas.

Backdoorpodcast.com rašė, kad E.Messinos krepšinis tapo lengvai nuspėjamas ir gliaudomas.

zalgiris.lt nuotr./Rolandas Šmitas
zalgiris.lt nuotr./Rolandas Šmitas

„Blogiausias dalykas Milano žaidime – jausmas, kad tenka kartoti jau matytą ir peržiūrėtą scenarijų. Visada pradedama nuo idėjos ieškoti pranašumo situacijų, pasitelkiant vienintelius šiuo metu tai galinčius padaryti žaidėjus – B.Daviesą ir B.Baroną. Dėl dažno šių žaidėjų dalyvavimo deriniuose varžovams nesunku pasiruošti, taip sužlugdant didžiąją dalį E.Messinos „komandinio puolimo“ koncepcijos“.

Backdoorpodcast.com gana išsamiai aprašė ne tik „Olimpia“ žaidėjų, bet ir žalgiriečių žaidimą:

„Hayeso-Šmito-Ulanovo trijulė tapo mirtina „Olimpia“ ambicijoms ir leido K.Maksvyčio komandai kontroliuoti rungtynes visus 40 minučių, išskyrus nedidelį išsiblaškymą ketvirtajame kėlinyje.

E.Ulanovas dalyvavo visuose svarbiausiuose rungtynių epizoduose. Po jo tritaškio jau buvo galima rodyti titrus.

Jo gebėjimas atakuoti tiek perimetre, tiek po krepšiu privertė Milano gynybą rinktis labai kraštutinius variantus. Jei jam kažkas nesiseka, jis randa kitą būdą, ir tai labai apsunkina varžovų gynybą.

Lietuviai atvyko kaip viena fiziškiausių komandų turnyre. Viena to priežasčių – R.Šmito ir K.Hayeso duetas.

Dėl jų dydžio ir tuo pačiu judrumo labai sunku juos atkirsti nuo krepšio, o dar pavojingesniais jie tampa, kai varžovas gynybą sukoncentruoja į E.Ulanovo ir K.Evanso (bent kol jis buvo) iniciatyvas.

Jie labai gerai geba pasinaudoti komandos draugų sukurtais pranašumais. Ir Milane galėjome tuo įsitikinti.

K.Evanso netektis buvo smūgis „Žalgirio“ ambicijoms. Amerikietis žaidė MVP ritmu ir buvo toks, kokio reikėjo „Žalgirio“ komandai.

Kažkiek jį pakeis Isaiah Tayloras, kažkiek naštos pasiims kiti žaidėjai. K.Evanso ir I.Tayloro savybės yra panašios, ypač kalbant apie kūrybą „du prieš du“ situacijose ir gebėjimą žaisti „vienas prieš vieną“.

Lieka klausimas, ar jis sugebės užtikrinti stabilumą, o jei ne, toks žaidėjas kaip E.Ulanovas turės dar labiau pakelti savo kartelę“.

„Galėtume sakyti, kad per pirmuosius tris ketvirčius „Olimpia“ žaidimas pasiekė šio sezono dugną, bet tokios prastos kokybės momentų nuo spalio mėnesio buvo nesuskaičiuojamai daug“, – rašė jau minėtas Eurodevotion.com.

zalgiris.lt nuotr./Edgaras Ulanovas
zalgiris.lt nuotr./Edgaras Ulanovas

Ir pridūrė: „Lietuviai žaidė savo žaidimą. Išradingai ir žinodami, ką nori padaryti“. O „Olimpia“ – „be menkiausio gebėjimo įkąsti tuomet, kai to labiausiai reikia“.

„Žalieji laimėjo pelnytai. Jie dominavo beveik visą laiką, nors, atrodytų, tai komanda, neturinti pranašumų. Bet tai labai tvarkingai surikiuota ir sąmoninga komanda, kuri Eurolygoje tiesia labai solidų kelią.

„Dar „Kauno šaltyje“ [pirmose tarpusavio rungtynėse] išryškėjo abiejų komandų tapatybės ir savimonės skirtumai. Praėjus trims mėnesiams tie skirtumai išliko tokie pat ryškūs“.

„Žalgiris“ yra labai įprasta komanda, individualių įgūdžių prasme – labai vidutiniška, tačiau, turėdama aiškias idėjas ir komandinę dvasią, sukūrė vieną tvirčiausių ir mažiausiai svyruojančių žaidimo sistemų, todėl tokio deimanto, kaip K.Evansas, praradimą priėmė labai lanksčiai“.

Eurodevotion.com taip pat išskyrė tris „Žalgirio“ žaidėjus:

„Puikiai startavo R.Šmitas, kuris visada buvo vertinga figūra ant K.Maksvyčio šachmatų lentos. K.Hayesas tiesiog puotavo po krepšiais, įrodydamas, kad yra tikras aštuonkojis puolime.

Vis dėlto visas stygas tampė E.Ulanovas, „Žalgirio“ lyderis ir siela, tvirtai vadovavęs komandai ir šaltakraujiškai saliamonišku sprendimu nulėmęs pelnytą žaliųjų triumfą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas