Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 28

Belgrado pragare su geru bičiuliu susitiksiantis Šaras: „Laukia puikios rungtynės“

Šarūno Jasikevičiaus „Barcelona“ jau užsitikrino bilietą į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, o dabar siekia garantuoti sau namų aikštės pranašumą ketvirtfinalyje. Link jo katalonai antradienio vakarą bandys pasistūmėti pragariškoje Belgrado „Štark“ arenos atmosferoje.

20 pergalių ir 10 pralaimėjimų savo sąskaitoje turinti „Barca“ praėjusią savaitę užsitikrino kelialapį į atkrintamąsias ir yra viena iš keturių Eurolygos komandų, jau ramių dėl sezono tęsinio.

Bet tai nepasotino Šaro ir jo vyrų. Iki reguliariojo sezono pabaigos likus keturiems turams, jie nori garantuoti sau vietą pirmajame ketverte ir namų aikštės pranašumą atkrintamųjų serijoje.

Š.Jasikevičius prieš šį vakarą laukiančias rungtynes su Belgrado „Partizan“ patvirtino, kad tai – vienas jo komandos tikslų, bet pabrėžė, kad jo žaidėjai turi siekti gerinti ir žaidimo kokybę.

„Namų aikštės pranašumas yra labai svarbus ir tai vienas mūsų tikslų, bet svarbiau už viską turime tęsti tobulėjimą. Sezone dar liko trys mėnesiai, tad turime eiti į priekį. Turėtume būti apsėsti šios minties“, – teigė Šaras.

31-ojo turo rungtynėse kauniečio laukia pasimatymas su geru pažįstamu – „Partizan“ treniruoja Željko Obradovičius, kuris keturis sezonus dirigavo Šarui Atėnų „Panathinaikos“ klube.

Iš pastarųjų dešimties rungtynių net aštuonerias laimėjęs Belgrado klubas taip pat yra arti atkrintamųjų bilieto, su 17 pergalių šiuo metu besidalindamas 6-7 vietas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Į priekį serbus stumia ir įspūdingas palaikymas – „Štark“ arena pasižymi didžiausiu lankomumu Eurolygoje, o praėjusį penktadienį buvo pagerintas ir šio sezono lankomumo rekordas, patekęs ir į Eurolygos istorijos metraščius.

„Jie žaidžia labai aukštu lygiu. Jie labai aiškiai žino, ką nori padaryti. Juos į priekį stums daugybė žmonių, žaisime karštoje atmosferoje. Laukia puikios rungtynės, – sakė Šaras. – Jie stipriai pažengė į priekį tiek puolime, tiek gynyboje. Kaip visada, žaidėjai tobulėja Obradovičiaus komandoje tiek individualiai, tiek komandiškai. To ir galima buvo laukti.“

Pirmąsias šių komandų rungtynes lapkričio 22 dieną Barselonoje 79:68 laimėjo katalonų ekipa. Apie jas savo kalboje prieš rungtynes priminė „Partizan“ antrą sezoną vadovaujantis Ž.Obradovičius.

Scanpix/IMAGO/PanoramiC nuotr./Belgrado „Partizan“ komanda
Scanpix/IMAGO/PanoramiC nuotr./Belgrado „Partizan“ komanda

„Ruošdamiesi rungtynėms prisiminėme esminius dalykus ir neskyrėme didelio dėmesio derinių knygai, nes šiuo metu tai neįmanoma, – pabrėžė Željko. – Pažįstame juos, jau žaidėme prieš „Barcelona“ ir žinome, kiek kokybės turi ši komanda.

Jie yra komanda, sukurta žaidimui finalo ketverte ir galbūt net laimėti Eurolygą. Jie žaidžia komandiškai, demonstruoja labai solidžią gynybą. Gynyboje esminis žmogus yra Janas Vesely, o agresyvi gynyba prasideda nuo gynėjų, kurie spaudžia kamuolį visoje aikštėje. Jie turi Satoransky, kuris grįžo iš NBA po šešerių metų ir žaidžia nuostabiai, jau nekalbant apie kitų pozicijų žaidėjų. Be to, jie pirmauja Eurolygoje pagal tritaškių pataikymą.

Tai – esminiai dalykai. Turėsime reaguoti į jų žaidimą ir pažiūrėsime, kaip mums seksis. Mums reikės tokio paties proto ir energijos, kokius turėjome prieš „Olympiakos“ komandą.“

„Partizan“ ir „Barcelona“ rungtynės prasidės 21.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas