Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 27

Bemiegę naktį mačo analizei paskyręs K.Maksvytis: „Viskas atrodė labai blogai“

Kazys Maksvytis gausiai Katalonijos sostinėje susirinkusiems žurnalistams iš Lietuvos pripažino, kad po skaudaus pralaimėjimo atkrintamųjų varžybų starte prieš „Barcelona“ jis turėjo bemiegę naktį, kurią paskyrė rungtynių peržiūrai ir analizei. „Prieš video peržiūrą galvojome, kad buvo blogai, po jos – kad labai blogai“, – sakė K.Maksvytis, prakalbęs apie artėjančius pokyčius.

Ketvirtadienį „Palau Blaugrana“ arena buvo užimta, tad „Barcelona“ ir Kauno „Žalgirio“ komandos pratybas prieš antrąsias serijos rungtynes vedė miesto priemiestyje įsikūrusiame Joano Gampero sporto komplekse.

Jei Šarūno Jasikevičiaus komanda buvo punktuali, Lietuvos žurnalistams „Žalgirio“ narių pasikalbinimo teko laukti papildomą valandą.

15min žiniomis, tokio vėlavimo priežastis yra net pusantros valandos vykusi „Žalgirio“ ir „Barcelona“ rungtynių video peržiūra.

VIDEO: Kazys Maksvytis: „Tikiuosi, kad esame ambicingi ir sureaguosime“

Eurolygos atkrintamųjų krikštą rezultatu 69:91 sugėręs K.Maksvytis prieš antrąjį serijos mačą kalbėjo apie ambicijas ir būtiną reakciją.

„Tradiciškai, kai yra dviguba Eurolygos savaitė, darome analizę ir reaguojame į situaciją. Prieš video peržiūrą galvojome, kad buvo blogai, po jos – kad labai blogai, – prieš antrąsias serijos rungtynes kalbėjo Kazys Maksvytis. – Dar kartą pasikartosiu, kad nebuvome savi, išnaudojome mažą dalį savo potencialo. Tikiuosi, kad panašių rungtynių nebus, ir sužaisime žymiai geriau. Žinoma, „Barca“ yra aukšto kalibro komanda, nereikia tikėtis, kad serijoje ją įveiksime po 30 taškų, bet turime žaisti žymiai geriau ir pradėti nuo paprastų dalykų. Tikiuosi, kad esame ambicingi ir sureaguosime.“

– Ar pavyko išsimiegoti po tokių rungtynių?

– Man tai nelabai, bet nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Pavyko išanalizuoti rungtynes. Šį laiką išnaudojau rungtynių analizei.

– Ar Europos čempionato patirtis kažkiek padeda, kai rungtynės irgi vykdavo kas antrą dieną?

– Kažkiek padeda, nes praktika kažkiek panaši. Tik atkrintamosiose žaidžiama prieš tą pačią komandą, o su rinktine varžovas būdavo vis kitas.

Šį sezoną neblogi būdavome per dvigubas savaites. Tikiuosi ir visi tikimės, kad ši tendencija pasikartos. Esame pakankamai jauni ir fiziški, kad greitai atsigautume. Pirmiausia fiziškai, o tuomet ir morališkai, kad turėtume geras rungtynes.

– Ar planuojate grįžti prie žemo penketuko modelio?

– Varžovai žiūri jus ir klauso. Kažką keisti reikės. Mes pralaimėjome, o „Barca“ buvo paruošusi savo planą, kuris suveikė. Mes pralaimėjome, tad turime reaguoti ir greičiausiai kažką keisti, jog rezultatas būtų kitoks.

– Ar nenustebino Šaro sprendimas statyti Tomašą Satoransky prieš Edgarą Ulanovą?

– Tokių situacijų buvo nemažai, o tokias situacijas išnaudojome prastai.

Pradėsiu nuo gynybos – leidome „Barcelona“ komandai pelnyti daug taškų. Mūsų geriausi gynėjai nesugebėjo išlaikyti prieš save vienas prieš vieną „Barca“ žaidėjų. Taip žaisti yra sunku. Tikiuosi, kad būsime žymiai geresni gynyboje vienas prieš vieną, o tuomet ir komandinėje.

– Kaip būtų galima paaiškinti prastesnę E.Ulanovo atkarpą?

– Nežinau, ar galime tai vadinti prastesne atkarpa. Aš jau buvau minėjęs, kad sezono viduryje Edgaras mus traukė, tad liežuvis neapsiverstų jį kaltinti, kad jis blogai žaidžia. Tikiuosi, kad jis, kaip ir kiti lyderiai, sureaguos ir turės geresnes rungtynes.

zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras
zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras

– Ar Isaiah Tayloras per šią parą žengė žingsnį link 100 proc. formos?

– Visų pirma, manau, kad jis buvo aikštelėje, apšilo fiziškai ir psichologiškai, o porą papildomų dienų padės jam dar labiau sugyti ir sutvirtėti.

Diskutavome su treneriais, kurie antroje mačo pusėje primygtinai siūlė į aikštelę leisti Isaiah. Aš pamačiau, kad jis nebuvo optimaliausios formos, tad geriau duoti jam poilsio ir turėti jį sveiką visos serijos metu.

Jei ne šioms, tikiuosi, kad Kaune jis bus pasirengęs 100 proc.

– Ar solidžiu pirmuoju maču Dovydas Giedraitis užsitarnavo daugiau minučių?

– Dovis eilinį kartą patvirtino taisyklę, kad svarbu ne ūgis, o smūgis. Nors vienas mažiausių žaidėjų komandoje, bet ėjo į aikštelę ir davė fiziškumo, atlaikė kontakto lygį, o puolime žaidė protingai. Tokių žaidėjų reikia, ant tokių žaidėjų šį sezoną mes ir laikomės.

– Ar laukia „gyvenk arba mirk“ stiliaus rungtynės, turint omenyje, jog prieš „Barcelona“ laimėti tris kartus iš eilės pavyksta retam klubui?

– Jei nori laimėti seriją, vis tiek turi laimėti tris kartus. Žinoma, jei laimėsime bent vienu tašku, visa serija keistųsi ir ji grįžtų į Kauną.

Aš, kaip treneris, turiu tikėti komanda, o šią viltį turiu įskiepyti ir žaidėjams. Viskas nusibraukia, laukia nauja dvikova, 50 ir 50.

zalgiris.lt nuotr./Ignas Brazdeikis
zalgiris.lt nuotr./Ignas Brazdeikis

– Ar nesinorėjo iš Igno Brazdeikio daugiau iniciatyvos pirmoje mačo pusėje, kadangi didžiąją dalį taškų jis pelnė po ilgosios pertraukos, kai mačo lemtis praktiškai buvo aiški?

– Ne tik iš Igno. Jis gerai žaidžia vienas prieš vieną. Kartais jis neatsirenka situacijų, kuomet turėtų žaisti, o kur yra komandos draugas. Tai jam yra pirmosios atkrintamosios, tad tikiuosi, kad kitame mače jis bus geresnis.

– Ar turėjote pokalbį su Rolandu Šmitu, kodėl jam nutiko toks mačas?

– Asmeniškai nekalbėjome. Po rungtynių buvo trumpas palinkėjimas, kad viskas yra gerai ir važiuojame toliau. Kitose rungtynėse būsime kitokie.

VIDEO: „Eurolygos diena“: Šaro pamoka „Žalgiriui“, ketvirtfinalio siurprizai ir koks bus penktadienis?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas