Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 28

Beprecedentis chaosas Madride – po masinių muštynių nutrauktas Eurolygos mačas

Dar viena Belgrado „Partizan“ pergalė Madride pažymėta masinėmis muštynėmis rungtynių pabaigoje, po kurių arbitrai priėmė sprendimą nutraukti rungtynes. Pergalę susitikime 95:80 (31:21, 20:16, 24:25, 20:18) iškovojo „Partizan“, nugalėjęs „Real“ ir serijoje iki trijų pergalių pirmaujantis 2-0.

„Real“ gavo Kevino Punterio smūgį paskutinę sekundę prieš dvi dienas, o prabusti „karaliai“ negalėjo ir antrųjų rungtynių pradžioje.

Serbijos klubas susitikimą Madride pradėjo smūgiu 9:0, o net 11 taškų per pirmą ketvirtį pelniusio Dante Exumo vedamas „Partizan“ dar nesužaidus nė 10 minučių džiaugėsi dviženkliu pranašumu (31:19).

„Real“ klubą antrajame kėlinyje gaivino Mario Hezonjos taškai (28:31), bet tritaškius lyg pašėlę lieję svečiai iš Belgrado nurūko 15 taškų skirtumu ir įpusėjus mačui įtikinamai pirmavo 51:37.

Madrido krepšininkai kėlėsi trečiajame kėlinyje, kai spurtu 9:0 vijosi varžovus (48:53) ir audrino „WiZink“ arenos publiką, bet Jamesas Nunnally tritaškiu su pražanga pritildė Ispanijos sostinės publiką, o galingai trečią ketvirtį užbaigęs „Partizan“ vėl susigrąžino saugų pranašumą (75:62).

Paskutiniame ketvirtyje Belgrado klubas daužė visas „Real“ viltis taikliais metimais, bet rungtynės taip paprastai nesibaigė.

Likus dviem minutėms Sergio Llullas grubiai prasižengė prieš Keviną Punterį, kuris puolė ispaną, o tai įžiebė kibirkštį aikštėje.

Į masinį konfliktą greitai įsijungė ir Dante Exumas, Guerschonas Yabusele, Gabrielis Deckas ir kiti, o rungtynės ilgam buvo sustabdytos.

Ypatingai šioje situacijoje pasižymėjo G.Yabusele – jis imtynių veiksmu parvertė D.Exumą, kuris, panašu, patyrė traumą.

„Real“ prancūzas nė nesulaukęs teisėjų verdikto paliko aikštę ir persirengė.

Galiausiai, po keliolika minučių trukusių peržiūrų teisėjai priėmė sprendimą nutraukti rungtynes – pergalė įskaityta Belgrado komandai.

Sprendžiant iš Eurolygos puslapyje pateiktų duomenų, nesportinėmis pražangomis buvo nubausti S.Llullas ir K.Punteris, o diskvalifikacines pražangas gavo „Real“ atstovai G.Yabusele, M.Hezonja, Dž.Musa, G.Deckas, N.Williamsas-Gossas, A.Randolphas, R.Fernandezas, A.Abalde, A.Hanga ir S.Rodriguezas bei „Partizan“ žaidėjai D.Exumas, K.Punteris, J.Nunnally, M.Lessortas, T.Vukčevičius, A.Avramovičius, A.Smailagičius, I.Papapetrou, U.Trifunovičius, D.Andjušičius ir Y.Madaras.

Tai reiškia, kad iš viso diskvalifikuota net 21 krepšininkas. Septyni iš jų išvaryti už dalyvavimą konflikte, o likę 14 - už žengimą į aikštę nuo suolo prasidėjus muštynėms. Nediskvalifikuoti buvo tik S.Llullas, V.Poirier ir Z.LeDay.

„Real“ klubas šiose rungtynėse vertėsi be traumą pirmajame susitikime patyrusio vidurio puolėjo Walterio Tavareso.

Trečiasis, o jei prireiks, ir ketvirtasis serijos susitikimai ateinančią savaitę bus žaidžiami Belgrado „Štark“ arenoje, kurioje „Partizan“ klubą turėtų palaikyti per 20 tūkst. aistruolių.

„Real“: Rudy Fernandezas (4/6 trit.) ir Mario Hezonja po 16, Džananas Musa 13, Vincent'as Poirier 12 (7 atk. kam.).

„Partizan“: Dante Exumas 19, Jamesas Nunnally 16 (10/10 baud.), Zachas LeDay 15 (3/5 trit., 6 atk. kam.), Kevinas Punteris 14 (4/6 trit.), Mathiasas Lessortas 10 (9 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas