Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 27

Berlynas ruošiasi lietuvių antplūdžiui – buriasi rekordinės „Žalgirio“ sirgalių pajėgos

Berlynas ruošiasi atlaikyti žalią bangą. Jau nuo ankstyvo trečiadienio ryto į Berlyną pradėjo plūsti pirmosios „Žalgirio“ sirgalių pajėgos. 15min žiniomis, Kauno „Žalgirį“ rungtynėse su ALBA Vokietijos sostinėje gali palaikyti rekordinis skaičius Lietuvos sirgalių.
Ketvirtadienis | Eurolyga | ALBA – „Žalgiris“ | 21:00 | Berlynas

Prieš „Žalgirio“ išvykos rungtynes Vilniaus ir Kauno oro uostuose tradiciškai padaugėja keleivių su žaliais šalikais. Tokie trečiadienį jau nuo 6 val. ryto pradėjo buriuotis sostinės oro uoste.

Kas lėktuvais, o kas mašinomis ir mikroautobusais atskrieja ir atidunda į atgaivintą Eurolygos tašką, kuriame „Žalgiris“ bandys nutraukti keturių iš eilės pralaimėjimų seriją.

Kaip 15min patvirtino „Žalgirio“ atstovai, dar antradienio rytą per Kauno klubą į šį išvykos mačą buvo įsigyta maždaug 400 bilietų.

Anot „Žalgirio“ atstovų, Berlyno ALBA ekipa pranešė Lietuvos čempionams, kad ruošiasi priimti apie 600 lietuvių. Daugiau nei 50 jų bus iš „Žalgirio“ garbės klubo, dar apie 20 – iš žaliai baltų sirgalių grupės „Green White Boys“ ir maždaug tiek pat iš „Green Death“.

ALBA administracijos darbas su užsienio klientais jau seniai nebuvo toks intensyvus. Pavieniai Lietuvos krepšinio sirgaliai ar lietuvių bendruomenės nuolat skambinėja į ALBA būstinę ir teiraujasi dėl bilietų pardavimo.

„Žalgirio“ atstovų teigimu, tai didžiausias Kauno sirgalių dėmesys Eurolygos išvykos rungtynėms. Aišku, daugiau jų rinkosi į Eurolygos finalo ketvertą Belgrade 2018-aisiais, bet jokios kitos reguliariojo sezono ar atkrintamųjų varžybų rungtynės nebuvo tokios paklausios.

600 tikrai neturėtų būti riba. Labai realu, kad didelė „Žalgirio“ aistruolių dalis, gyvenančių ir dirbančių Vokietijoje, prisijungs prie žalios jūros pirkę atskirus bilietus ir nesikreipę nei į ALBA, nei į Kauno klubą, tad tas skaičius turbūt bus dar didesnis.

Praėjusį sezoną Vokietijoje vykusios „Žalgirio“ rungtynės taip pat sulaukė didžiulio susidomėjimo. 2018-ųjų gruodžio 14-ąją į „Bayern“ ir „Žalgirio“ dvikovą Miunchene susirinko 3445 žiūrovai ir maždaug trečdalis jų buvo lietuviai.

Palyginimui, anot „Žalgirio“ atstovų, į tas rungtynes per Kauno klubą buvo nupirkta maždaug apie 150 bilietų – beveik triskart mažiau nei į artėjantį susitikimą Berlyne.

Lietuviams pakankamai nesunku pasiekti Vokietijos sostinę. Kelionė automobiliu iš Kauno ir Vilniaus trunka maždaug apie 11-13 valandų, tiesioginis skrydis iš sostinės į Berlyną – maždaug pusantros valandos. Vis dėlto didžiausias „Žalgirio“ aistruolių pajėgas turėtų sudaryti Vokietijoje gyvenančios lietuvių bendruomenės.

15min žiniomis, sirgaliai plūsta į Berlyną ne tik iš Lietuvos ar Vokietijos, bet ir iš artimų šalių, pavyzdžiui, Danijos.

Berlyno „Mercedes-Benz“ arena yra viena lankomiausių Eurolygoje. Į ją susirenka vid. 9 tūkst. 918 žiūrovų.

Eurolygoje lankomiausia išlieka „Žalgirio“ arena. Į žalgiriečių namų rungtynes susirenka vid. 14 tūkst. 650 žiūrovų – daugiau nei trimis tūkstančiais daugiau nei į antroje vietoje esančią Stambulo „Anadolu Efes“ namų tvirtovę.

VIDEO: „Ginčas“ dėl naujoko: ar KC Riversas išgelbės „Žalgirio“ sezoną Eurolygoje?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito