Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 02

Blogą tendenciją akcentavęs Kazys Maksvytis: „Tai nėra mūsų skaičiai“

Kauno „Žalgiriui“ patyrus pralaimėjimą 88:91 prieš Eurolygos autsaiderę Vilerbano ASVEL, Kazys Maksvytis svarstė, kodėl šį sezoną komanda yra neatpažįstama savoje aikštelės pusėje. „Tai nėra mūsų skaičiai“, – pirštu bedęs į statistikos protokolą sakė treneris iš Darbėnų.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Šiandien buvo puolimo lenktynės, kuriose mes neturėjome sėkmės. Jei norime laimėti rungtynes, turime kur kas geriau gintis“, – po pralaimėjimo Vilerbano ASVEL komandai sakė Kazys Maksvytis.

Patyręs šaltą „Valencia“ dušą praėjusią savaitę, Kauno „Žalgiris“ nuleistomis galvomis paliko ir dvikovą su Eurolygos autsaideriu, kuris į Lietuvą atvyko su nauju emocinguoju treneriu Gianmarco Pozzecco ir penkių pralaimėjimų iš eilės kuprine.

Aikštelės šeimininkai pirmaujančių vaidmenyje buvo net 38 mačo minutes, tačiau lemiamu metu karjeros mačą žaidęs Tomas Dimša sulaukė nesportinės pražangos, puikiai pirmoje mačo dalyje atrodęs Keenanas Evansas prasižengė prieš iš toli metusį varžovą, o atsakymų į ASVEL krepšininkų taškus radęs „Žalgiris“ galiausiai patyrė pralaimėjimą 88:91.

Nors rungtynių startas blogų dalykų „Žalgiriui“ nežadėjo – Keenano Evanso dvikovos pradžioje truktelėtas „Žalgiris“ greitai susikrovė dviženklį pranašumą (16:6).

Vos tik vedlys prisėdo ant suolo, sėstelėjo ir visas Kauno ekipos žaidimas.

Aikštelės šeimininkai vis rasdavo kelią link ASVEL krepšio ir efektyviai rinko taškus, tačiau savoje aikštelės pusėje Kazio Maksvyčio kariaunos gynyba neveikė, ypač prieš 221 cm ūgio bokštą Youssoupha Fallą.

Pirmoji Vilerbano krepšininkų klaida buvo išprovokuota vos 14-ąją susitikimo minutę, o iki ilgosios pertraukos Gianmarco Pozzecco auklėtiniai išskirstė net 16 rezultatyvių perdavimų bei prarado tik tris kamuolius.

Per pirmuosius du kėlinius K.Evansas surinko net 16 taškų ir 23 efektyvumo balus, tačiau „Žalgiris“ priekyje buvo vos 56:50. Per antrąją susitikimo pusę – vos 3 lyderio taškai.

Amerikiečiui ketvirtadienio vakarą Nemuno saloje puikiai talkino Tomas Dimša, realizavęs pirmuosius penkis savo tolimus metimus. Kaunietis jau 28-ąją susitikimo minutę pakartojo savo rezultatyvumo Eurolygoje rekordą (21 taškas).

„Žalgiris“ ketvirtąjį kėlinį pradėjo tuščia beveik 4 minučių atkarpa, prisileidęs ASVEL vos per vieną metimą (80:78). Edgaro Ulanovo keturi baudų metimai leido komandai atitolti 86:80, bet tuomet – dar vienas ir lemtingas K.Maksvyčio ekipos sąstingis.

„Man keista dėl gynybos, nors žaidėjai liko tie patys, – sakė K.Maksvytis. – Šiandien puolimui neturiu jokių priekaištų, išskyrus rungtynių pabaigą, kai strigome prieš ASVEL besikeičiančią gynybą. Galbūt per daug pasikliovėme tolimais metimais. Susikūrėme nemažai gerų progų, bet jų neišnaudojome. Taip būna, kai statai žaidimą ant puolimo. Dideli priekaištai dėl gynybos, nors žaidėjai praktiškai tie patys, bet turime didelius skaičius. Pirmajame kėlinyje praleidome 24, antrame – 26, trečiame – 22, o paskutiniame ketvirtyje – 19. Tai nėra mūsų skaičiai. Atrodo, kad liko tie patys žaidėjai, bet žymiai prastesnė gynyba. Manau, kad šiandien dėl to ir pralaimėjome. Turėjome keletą momentų, kai galėjome pabėgti – turėjome 10 ir 9 taškų persvaras, o mačo pabaigoje – 6 taškų, bet neuždarėme rungtynių, nuėjome į lygų rezultatą ir pralaimėjome.“

– Ko trūksta, kad įsivažiuotų Nazas Mitrou-Longas (8 minutės ir 2 taškai) ir duotų komandai daugiau naudos?

– Žinoma, kad iš jo norime geresnio žaidimo – situacijų skaitymo tiek puolime, tiek gynyboje. Jei pirmas įėjimas į aikštelę buvo kiek geresnis, tai antras – labai blogas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Naz Mitrou-Long
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Naz Mitrou-Long

– Kokios problemų gynyboje tendencijos ryškėja sezono starte?

– Tendencijos tokios, kad pradedame su savo pagrindiniu planu, kuris griūva, o tuomet persijungiame į besikeičiančią gynybą. Tokiu atveju mūsų gynyba kažkiek pagerėja. Analizėje buvome pažymėję, kad Timothe‘as Luwawu-Cabarrot gali mesti ir veržtis į kairę pusę. Kiek šiandien praleidome jo prasiveržimų į kairę pusę? Kažkiek kaltės tenka ir ant žaidėjų dėl individualaus skautingo stokos. O dar pražangos... Pasiimame nesportinę pražangą stabdydami greitą varžovų puolimą ar mismatch situacijoje. Daug mažų dalykų, kuriuos reikia gerinti ir kurių šiandien pritrūko.

– Daug skaudžių alkūnių iš Youssoupha Fallo ir Joffrey Lauvergne‘o. Kiek tai išmušė iš vėžių ir kaip reikėtų auginti charakterį?

– Šiandien akcentavome fiziškumą. Jei lygintume su ankstesnėmis rungtynėmis prieš „Valencia“, šiandien mes buvome žymiai fiziškesni. Gaila, kad labiau norėjome žaisti puolime, o ne gynyboje. Gynyboje žaidėjai buvo kantrūs, bet sprendimai buvo blogi.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tomas Dimša
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tomas Dimša

– Praėjusį sezoną „Žalgiris“ išsiskyrė savo gynyba ir pasiaukojančiu žaidimu, ko nėra šį sezoną, nors branduolys komandos išsaugotas. Kodėl taip yra?

– Mes galėjome šiandien laimėti rungtynes savo puolimo dėka. Kaip minėjau, nepasisekė. Jei lygintume su praėjusiu sezonu, nors žaidėjai tie patys, bet atkovojome žymiai mažiau kamuolių, žymiai mažiau kartu apsiginame ar atliekame protingas pražangas. Tie patys žaidėjai, bet gynyba yra prastesnė. Šito ir pasigendame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas