Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 01

Broliai Parkeriai šypsojosi, „Žalgirio“ treneris pripažino didžiausią problemą

Broliai Parkeriai liko patenkinti penktadienio vakarą. Legendiniam Tony Parkeriui stebint savo valdomo klubo rungtynes tribūnoje, o jo broliui T.J.Parkeriui treniruojant, Vilerbano ASVEL krepšininkai pirmosiose Eurolygos rungtynėse 88:76 nugalėjo Kauno „Žalgirį“.

ASVEL nutildė „Žalgirį“ taiklumu, Vilerbane užsukę siautulingą tango trečiajame kėlinyje, kaip tik tada, kai atrodė, jog Kauno krepšininkai buvo įsibėgėję.

VIDEO: Skambus „braliuko“ debiutas: „Žalgirio“ Eurolygos starto lyderio tolimos bombos

„Kai buvo 50:50, o paskui rezultatas tapo 50:59, nes nebeišlaikėme geros kovos, kurią pateikėme po pertraukos, – sakė Kauno komandos treneris Martinas Schilleris. – Jų atletiškumas buvo mums didelė problema abejose aikštės pusėse."

Penktadienio vakarą ASVEL iškart išgąsdino „Žalgirį“ savo 220 cm ūgio bokštu Youssoupha Fallu, kuris po krepšiu sykį kartojo metimą net tris kartus.

VIDEO: Antetokounmpo genai: NBA čempiono brolis dėjimais skriaudė „Žalgirį“

Netrukus iš savo milžino estafetę perėmė gynėjai.

Tarp NBA „Phoenix Suns“ ir G lygos migravęs Elie Okobo taškais (23) lenkė rezultatyviausią „Žalgirio“ žaidėją Janį Strelnieką (21). ASVEL įžaidėjas Chrisas Jonesas (14), taip primenantis Eurolygą šiemet palikusį Bobby Dixoną, įžūliai atakavo per Luką Lekavičių.

„Padarėme tai, ką norėjome. Gynyboje sustabdėme juos, kai labiausiai reikėjo. Antrojoje pusėje gerai dalinomės kamuoliu, papildomi perdavimai leido pataikyti svarbius metimus, tad tai buvo gera komandinė pergalė, – sakė ASVEL treneris T.J.Parkeris. – Chrisas buvo atsarginis žaidėjas (Tel Avivo „Maccabi“ klube) praėjusį sezoną, o Elie irgi buvo pasiilgęs žaidimo.

Bet mūsų laukia ilgas kelias.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./T.J.Parkeris
AFP/„Scanpix“ nuotr./T.J.Parkeris

ASVEL krepšininkai lenkė žalgiriečius ir vienas prieš vieną, net ir veteranas Anoine'as Diot kūrė progas prasiveržimais ir juvelyriniais perdavimais Kostui Antetekounmpo.

Antrojoje rungtynių dalyje Vilerbano ekipa surengė lemtingą pabėgimą savo nedidelėje 5,5 tūkst. vietų arenoje, kuri penktadienį buvo veikiau puspilnė nei pustuštė.

„Reikėjo kai ką išspręsti ginantis, bet puolime žaidėme geriau, kai parodydavome gerą energiją gynyboje, – sakė E.Okobo. – Nebuvome savanaudžiai, veikė tarpusavio ryšiai, žaidėme gerą krepšinį, tai buvo geras trenerių darbas."

Šeimininkų komanda tarsi užmetė nematomus apsiaustus ant „Žalgirio“ lietuvių: Edgaras Ulanovas pirmuosius taškus pelnė trečiajame kėlinyje, o iš viso surinko 5 taškus. Mantas Kalnietis ir Artūras Milaknis įmetė po 2.

„Pagerinome gynybą, kai to reikėjo, be to, kai reikėjo nubėgome į puolimą", – aiškino Ch.Jonesas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vilerbano ASVEL – Kauno „Žalgiris“
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vilerbano ASVEL – Kauno „Žalgiris“

Šiose rungtynėse Prancūzijos čempionai nustelbė svečius taiklumu.

ASVEL realizavo 60 proc. dvitaškių, kai žalgiriečiai – tik 46 proc.

Prancūzai pataikė 11 iš 23 tritaškių (48 proc.), kai Lietuvos komanda – 8 iš 20 (40 proc.).

Nors žalgiriečiai su nardančiu Emmanueliu Mudiay priešakyje išprovokavo kur kas daugiau pražangų („Žalgiris" metė 24 baudas, ASVEL – 10), kovoje dėl kamuolių ASVEL turėjo daugiau jėgos – atkovojo 31 kartą kamuolį, o „Žalgiris" – 24.

Be to, nors E.Mudiay pelnė 12 taškų debiutinėse rungtynėse, Kauno komandos įžaidėjas suklydo 5 kartus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vilerbano ASVEL – Kauno „Žalgiris“
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vilerbano ASVEL – Kauno „Žalgiris“

Praėjusį sezoną, kai Eurolygoje „Žalgiris“ finišavo 11-as, o ASVEL – 14-as, Kauno krepšininkai abu kartus (66:53 ir 85:75) įveikė Prancūzijos klubą.

Kitas rungtynes Lietuvos čempionai žais ketvirtadienį, kai Eurolygos sezonas atkeliaus į Kauną – ten kitą savaitę atvyks Sankt Peterburgo „Zenit“. Rusijos klubas su Artūru Gudaičiu ir Mindaugu Kuzminsku Eurolygos sezoną penktadienį pradėjo pergalingai, Kazanėje 70:69 palaužę UNIKS komandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas