Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 04 03

„Brose Baskets“ treneris Chrisas Flemingas: „Gerbiu žalgiriečius už jų užsispyrimą ir kantrybę“

Bambergo „Brose Baskets“ klubo vyriausiasis treneris prieš mačą su Kauno „Žalgiriu“ teigė, kad savo priešininkams jaučia didelę pagarbą už jų ryžtą ir kantrybę kovoti, nepaisant to, kad klube nemokami atlyginimai.
Bambergo „Brose Baskets“ komanda oro uoste
Chrisas Flemingas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į Vilnių trečiadienio popietę atskridusi „Brose Baskets“ ekipa tiesiai iš oro uosto „Žalgirio“ autobusu buvo nuvežta į Kauną, kur ketvirtadienį abi komandos užbaigs savo kelią 2012-2013 metų Eurolygos turnyre.

Ekipos treneris teigė, kad jo komanda tikisi sunkių rungtynių. Primename, kad pirmojoje dvikovoje Bamberge aikštės šeimininkai žalgiriečiams nusileido vos vienu tašku po pratęsimo – 87:88. Eurolygos „Top 16“ etape Bambergo krepšininkai per 13 mačų pergalės skonio dar nepatyrė.

– Ko tikitės iš paskutinio sezono mačo su „Žalgiriu“? – 15min.lt paklausė Ch.Flemingo.

– Žinoma, kaip ir visi žino, abiem klubams tai bus mačas dėl garbės. Manau, kad abi komandos žais taip, lyg rungtynės būtų labai svarbios, tad lengva nebus – visi nori laimėti paskutinį mačą. Sezonas dėl skirtingų priežasčių buvo sunkus ir mums, ir „Žalgiriui“, tačiau mes atvykome pabandyti iškovoti pergalę.

– „Žalgiris“ Eurolygoje ir Lietuvos čempionate patyrė du pralaimėjimus iš eilės. Ar tai suteikia jums kokį pranašumą?

– Na mes irgi Eurolygoje nežibame. Kaip ir sakiau, tai mačas dėl garbės, ypač tai svarbu mūsų komandai. Kauniečiai vėl turės Marko Popovičių, kuris duoda ypač daug puolime, su juo komanda žaidžia kur kas stabiliau.

– „Brose Baskets“ keletą rungtynių pralaimėjo 2–3 taškų skirtumu. Ko trūksta jūsų komandai tokiais momentais?

– Žinote, pastarosiose 6–7 Eurolygos rungtynėse žaidėme be savo pagrindinio įžaidėjo. Nors prie komandos prisijungė Alexas Renfroa, bet žaisti jis negali, nes jau buvo pasibaigęs naujų krepšininkų registravimo terminas.

Visos rungtynės yra skirtingos, tad surepetuoti mačo pabaigos neįmanoma. Mače su „Žalgiriu“ teisėjas užfiksavo pražangą prieš M.Popovičių, mače su „Anadolu Efes“ pabaigoje vėl prisirinkome kvailų pražangų – galbūt tai ir sėkmės trūkumas. Mokomės iš tokių situacijų ir žiūrime į priekį.

– „Žalgiris“ turi rimtų finansinių sunkumų. Jūsų komandoje padėtis stabili?

– Taip, mes visi atlyginimus gauname laiku. Mūsų žaidėjus kamuoja traumos, tačiau pinigus mes gauname.

– Jei tokia situacija nutiktų Bamberge, turite žaidėjų, kurie taip pat liktų ir rungtyniautų be atlyginimų?

– Pirmiausia labai noriu padėkoti mūsų klubo vadovams ir rėmėjams, kurie vykdo savo įsipareigojimus, todėl turime stabilią padėtį klube.

Antra, turime žaidėjų su stipriu charakteriu ir manau, kad jie tikrai žaistų. Aš asmeniškai nesu buvęs atsidūręs tokioje padėtyje ir nežinau, kaip pasielgčiau. Vis dėlto, „Žalgirio“ krepšininkams jaučiu didelę pagarbą dėl jų kovingumo ir kantrybės. Tikiu, kad situacija yra labai sunki, tačiau krepšininkai toliau dirba, treniruojasi ir stengiasi laimėti.

– Turbūt pažįstate Lietuvoje neseniai pradėjusį dirbti Dirką Bauermanną. Ko iš šio trenerio gali tikėtis „Lietuvos ryto“ ekipos sirgaliai?

– Tai yra labai sunkiai dirbantis treneris, kuris tiesiog gyvena krepšiniu. Jis yra labai stiprus, kuomet reikia kurti tikrą ir tvirtą komandą, gerą kolektyvą, suvienyti krepšininkus, įvesti discipliną. Manau, kad šiuo treneriu visi liks patenkinti – jis tikrai yra aukštos klasės.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas