Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07:32

Buvusio žalgiriečio kova su vėžiu: netikėtas verdiktas, beprotiškas skausmas ir naujas gyvenimas

Kauno „Žalgiris“ jau antradienį pradeda Eurolygos dvigubą savaitę ir pirmajame mače susikaus su Bolonijos „Virtus“ ekipa. Nepaisant ambicingos sudėties, Italijos klubas šį sezoną Senojo žemyno pirmenybėse dar neturi pergalių, tačiau pagrindinė šio teksto mintis nebus „Virtus“ analizė, o neeilinė istoriją, kurią su savimi nešiojasi buvęs žalgirietis, o dabar „Virtus“ krepšininkas Achille Polonara.

Tačiau pradėkime nuo pradžių. 2023-ųjų sausį į „Žalgirį" A.Polonara atvyko pakeisti traumuoto Tylerio Cavanaugh. Viskas prasidėjo romantiškai, italų puolėjas puikiai startavo Nemuno saloje, o kauniečiai trečią kartą moderniosios Eurolygos istorijoje iškopė į Eurolygos atkrintamąsias.

„Žaidėme kaip komanda, kaip vienas kumštis, – pagrindinę tuometinio „Žalgirio“ sėkmės priežastį įvardijo A.Polonara. – Kazys (Maksvytis) atliko didžiulį darbą, nes žaidėme labai komandiškai, atmosfera komandoje buvo puiki. Visi turėjo savo momentų: Rolandas Šmitas sužaidė nuostabų sezoną, Kevarriusas Hayesas atrodė galingai, Isaiah Tayloras... Visi davė savo indėlį, Iggy puikus, Ulė – puikus. Visi įdėjo 100 procentų. Aišku, labai padėjo sirgaliai, kurie mus palaikė sunkiausiais momentais ir net išvykose. Na, ir galiausiai pasiekėme savo tikslą – Eurolygos atkrintamąsias.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Achille Polonara
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Achille Polonara

Tačiau ilgai netrukus A.Polonaros rožinis laikotarpis baigėsi. 31-erių italo žaidimas suprastėjo, jis sunkiai rado vietą „Žalgirio“ rotacijoje ir nepaisant sezoną vainikavusio LKL čempionų titulo, sezonas A.Polonarai baigėsi anksčiau: aukštaūgiui įplyšo šlaunies raumuo. Trauma, pradėjusi bene sunkiausią italo gyvenimo etapą.

Nesulaukęs pasiūlymo iš „Žalgirio“ A.Polonara buvo priverstas ieškotis naujo klubo ir galop sugrįžo į gimtinę, padėdamas parašą ant dvejų metų sutarties su Bolonijos „Virtus“. Atrodė, kad viskas vėl grįžta į vėžes, tačiau krepšininkas nė nenutuokė, kas jo laukia.

2023-ųjų rugsėjo 25-oji. Achille po Italijos Supertaurės mačo išsiunčiamas į dopingo kontrolę. Atliekamos įprastos procedūros, italas paleidžiamas, tačiau po dviejų savaičių gauna netikėtą laišką, kuris pakeičia jo gyvenimą negrįžtamai.

„Po dviejų savaičių gavau laišką iš dopingo kontrolės. Buvau nustebęs, prisiminė A.Polonara. – Mano kūnas jautėsi taip pat, kaip ir anksčiau. Per 32-ejus metus nesu turėjęs operacijos. Kai sužinojau, kad reikės operacijos ir turiu vėžį – išsigandau. Tai buvo labai sunkus, sunkiausias momentas mano gyvenime. Kalbant nuoširdžiai, tuo metu buvau labai pozityvus, optimistiškas ir norėjau sugrįžti stipresnis. Norėjau gyventi ir žaisti labiau už viską.“

Kaip italas įveikė vėžį? Ką patyrė ligos metu ir kaip išgyventas sunkus laikotarpis pakeitė jo gyvenimą? Apie tai, „Žalgirį“, A.Trinchieri ir dar daugiau – portalo 15min interviu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant