Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 11

Buvusios ir esamos Eurolygos žvaigždės Sh.Larkino rekordą sulygino su K.Bryanto 81 tašku

Praėjo dvi savaitės po rekordinio Shane'o Larkino pasirodymo, tačiau tai išlieka viena labiausiai aptarinėjamų Eurolygos temų. Stambulo „Anadolu Efes“ gynėjas Miuncheno „Bayern“ vyrukams atseikėjo 49 taškus bei įrašė savo pavardę į rekordų knygą, o buvę ir esami Eurolygos žaidėjai, kalbėdami su tinklalapiu „Euro Hoops“, šį pasirodymą sulygino su Kobe Bryanto legendiniu benefisu NBA.
Shane'as Larkinas
Shane'as Larkinas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Sh.Larkinas 2019-aisiais užfiksavo ne vieną kvapą gniaužiantį spektaklį, bet mačas su Vokietijos čempionais buvo dar nematyto efektyvumo. Amerikietis per 31 minutę pelnė 49 taškus, o tokį rezultatą pasiekė atlikęs mažiau nei 20 metimų.

„Anadolu Efes“ lyderis pataikė 5 dvitaškius iš 7, 10 tritaškių iš 12, 9 baudų metimus iš 10.

„Euro Hoops“ žurnalistas Antonis Stroggylakis apie neeilinį pasirodymą Eurolygoje pakalbino buvusius ir esamus turnyro žaidėjus.

„Aš buvau šokiruotas, kai pamačiau protokolą. Negalėjau pagalvoti, kad kažkas gali pelnyti tiek taškų Eurolygos rungtynėse“, – sakė buvęs Pirėjo „Olympiakos“, o dabar Jutos „Jazz“ gynėjas Nigelis Williamsas-Gossas.

Modernioje Eurolygoje buvo 130 mačų, kai žaidėjas atliko bent 20 metimų, tačiau nė vienas krepšininkas net nebuvo arti Sh.Larkino rezultato. Gynėjas demonstravo įspūdingą taiklumą.

„Jis prametė vos penkis metimus, dėl to tai yra vienas įspūdingiausių puolimo rezultatų istorijoje“, – sakė keturiskart Eurolygos čempionas Kyle'as Hinesas.

„Neįtikėtina! Kiek efektyvus taškų rinkėjas turi būti, kad Eurolygoje pasiektų tokį dalyką?“, – klausė buvęs turnyro žaidėjas Sonny Weemsas.

„Toks pasirodymas Europoje yra labai retas dalykas. Švelniai tariant, tai aš buvau labai nustebęs, – sakė buvęs rezultatyviausias turnyro žaidėjas Drew Goudelockas, kurio 10 tritaškių rekordą pakartojo Sh.Larkinas. – Geriausia dalis yra ta, kaip jis mėgavosi žaidimu, o jo komandos draugai buvo laimingi dėl jo.“

VIDEO: Fenomenalus Shane'o Larkino pasirodymas – 49 taškai

Luka Dončičius, buvęs Eurolygos MVP bei dabartinis kandidatas tapti NBA sezono MVP, yra sakęs, jog Europoje pelnyti taškus yra sudėtingiau. Tai iššaukė daugybę skirtingų reakcijų.

Slovėnas paminėjo didesnę NBA aikštę bei trijų sekundžių taisyklę gynyboje. Tai atveria papildomus kelius puolančiam žaidėjui veržtis link krepšio.

„Įspūdinga, nes Eurolygoje yra mažia atakų, o gynyba yra kietesnė. Jei lygintume, tai Sh.Larkino rezultatą galima būtų sulyginti su 60 taškų NBA“, – sakė K.Hinesas.

Ar Sh.Larkino pasirodymą galima lyginti su rezultatais NBA lygoje? Ar jis yra viename sakinyje su „Los Angeles Lakers“ žvaigždės Kobe Bryanto 81 taško benefisu? Ar tai panašu į Jameso Hardeno sprogimus puolime?

Apklaustųjų nuomonės buvo skirtingos. Vieni neabejotinai sutiko, jog tai panašaus galingumo pasirodymas, kaip K.Bryanto.

„Manau, kad tikrai galime lygint su Kobes 81 tašku, – sakė N.Williamsas-Gossas. – Sakyčiau, kad 49 taškai Europoje verti tarp 70 ir 80 taškų NBA.“

„Tai sulyginama su Kobes rekordu, – sakė „Barcelona“ įžaidėjas Malcolmas Delaney, praeityje rungtyniavęs ir NBA. – Tai neįtikėtina. Aš esu labai laimingas dėl Shane'o.“

VIDEO: Kobe Bryant's 81 Point Performance

„Turėkite galvoje, kad Sh.Larkinas atliko mažai metimų ir buvo labai efektyvus rungtynėse, kuriose atliekama 25-30 atakų mažiau nei NBA. Sh.Larkino pasirodymą tikrai galime sulyginti su K.Bryanto“, – teigė S.Weemsas.

„Pelnyti 49 taškus Eurolygoje yra tas pats, kaip surinkti 80 taškų NBA. Nėra daug žaidėjų, kurie atvykę į Europą rinktų taškus taip pat, kaip tą darė JAV. Tai absoliučiai skirtingas žaidimas“, – sakė A.Goudelockas.

„Jei lygintume, tai 49 taškai Eurolygoje yra apie 60 taškų NBA, – svarstė K.Hinesas. – Nemanau, kad galima lyginti su 81 tašku NBA. Tai riba, kurią nelabai kas daugiau sugebės pasiekti.“

„Tai tas pats, kaip Jameso Hardeno ar Devino Bookerio 70 taškų pasirodymai NBA“, – teigė buvęs NBA žaidėjas Dorellas Wrightas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito