Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 28

Čempionai kelia galvą virš vandens: „Anadolu Efes“ atvėsino Milano klubą

Erginas Atamanas praėjusią savaitę jau laidojo savo komandos šansus apginti Eurolygos čempionų titulą, bet Stambulo „Anadolu Efes“ (15-16) bando kabintis už šiaudo kovoje dėl vietos atkrintamosiose varžybose. Turkijos ekipa namuose 89:69 (22:16, 25:16, 21:21, 21:16) nugalėjo ant bangos buvusį ir taip pat atkrintamųjų viltį dar rusenusį Milano „Olimpia“ (14-17) klubą.

Du pralaimėjimus iš eilės prieš šį susitikimą patyręs Stambulo klubas smuktelėjo į dešimtą vietą, bet dabar turkai susilygino pergalėmis su 8-9 vietas besidalinančiomis Vitorijos „Baskonia“ ir Kauno „Žalgirio“ ekipomis, kurios turi po 15 pergalių ir pralaimėjimų.

Iki reguliariojo sezono finišo „Efes“ dar žais su Bolonijos „Virtus“ (namuose), Stambulo „Fenerbahče“ (išvykoje) ir „Monaco“ (namuose).

Rungtynėse su „dizaineriais“ iš Milano E.Atamano auklėtiniai madas ėmė diktuoti pirmojo kėlinio pabaigoje, kai pelnė 8 taškus be atsako ir išsiveržė į priekį 20:14.

Antrajame ketvirtyje siautėti ėmėsi Shane'as Larkinas, o prie jo prisidėjus ir Elijah Bryantui „Anadolu Efes“ įpusėjus mačui pirmavo jau 47:32.

Po ilgosios pertraukos turkų pranašumas viršijo net 20 taškų ribą, kai rezultatas buvo 68:45. Nors Milano ekipa pelnė 8 taškus iš eilės ir bandė gaivinti intrigą, „Anadolu Efes“ neatleido kojos nuo akseleratoriaus pedalo ir iškovojo užtikrintą pergalę.

Milano klubui tai buvo vos antras pralaimėjimas per pastarąsias 10 rungtynių. Ettore Messinos auklėtinių viltys žaisti atkrintamosiose dabar sumenko iki visiškai teorinių.

„Anadolu Efes“: Shane'as Larkinas 18 (4/8 trit., 5 rez. perd.), Willas Clyburnas 16 (4/6 trit., 5 per. kam.), Vasilije Micičius 15 (3/8 trit., 6 atk. kam.), Rodrigue'as Beaubois ir Elijah Bryantas (7 atk. kam.) po 12.

„Olimpia“: Timothe Luwawu-Cabarrot 19 (3/6 trit., 6 atk. kam.), Johannesas Voigtmannas 12 (4/5 trit.), Brandonas Daviesas 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas