Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
11:31

Čempiono pažymiai „Žalgiriui“: A.Trinchieri sprendimai, nugulsiantys į Eurolygos archyvus

Dukart Eurolygos čempionas Martynas Gecevičius stebėjosi Andrea Trinchieri sprendimais ketvirtadienio vakarą Nemuno saloje, kurie Kauno „Žalgiriui“ atnešė skambią pergalę 74:67 prieš „Barcelona“. 15min portale – pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir vyriausiajam treneriui iš Italijos.

Pirmosiose Eurolygos sezono namų rungtynėse – įdomus vaizdelis, kai aukštaūgiai yra tarsi nereikalingi, skambią pergalę prieš „Barcelona“ nukalant Kauno „Žalgirio“ gynėjams ir puolėjams.

Tai buvo pirmoji Lietuvos flagmano pergalė prieš Katalonijos pasididžiavimą po šešių pralaimėjimų iš eilės per pastaruosius dvejus metus.

Jei pažvelgtume į rungtynių protokolą, trys „Žalgirio“ aukštaūgiai – Alenas Smailagičius, Laurynas Birutis ir Bryantas Dunstonas kartu iš viso sužaidė 40 minučių ir iš žaidimo metė 4 metimus.

Šis trejetas dalinosi minutes tik vidurio puolėjo pozicijoje. Tai – įspūdinga.

Rotacijos gylį pamatėme jau pirmajame kėlinyje, kuriame Andrea Trinchieri panaudojo visus dvylika žaidėjų, o tai irgi yra neįprastas dalykas Eurolygoje.

Ketvirtadienio vakarą Nemuno saloje išvydome dalykų, kuriems ieškodami pavyzdžių turėtume gerokai pasiknisti istoriniuose archyvuose.

VIDEO: Svajonių sugrįžimas: užtikrintai žaidęs I.Brazdeikis vedė „Žalgirį“ į pergalę

Rungtynės su „Barca“ buvo puikus šiuometinio „Žalgirio“ galimybių įrodymas – daugybė skirtingų žaidimo variantų, daugybė skirtingų rotacijų ir netradicinių sprendimų.

Akį rėžia ir mačo pabaigoje atliktas sprendimas. Rungtynės buvo užbaigtos ne su tariamai pagrindiniu įžaidėju Tyrone'u Wallace'u, o iki tol vos 4 taškus pelniusiu Sylvainu Francisco, kuris ir nulėmė rungtynių baigtį per paskutinę atkarpą pelnydamas net 15 taškų.

„Žalgirio“ šio sezono gylis ir rotacijos Eurolygos kontekste atrodo išties išskirtinai.

Pergalė yra saldi, bet natūraliai kyla klausimai – ar su tokiomis rotacijomis A.Trinchieri galėtų važiuoti viso Eurolygos sezono metu ir kaip bus, kai „Žalgiris“ susidurs su kitokiais varžovų ketvirtais numeriais, o ne pakankamai parankiu Jabari Parkeriu? Įdomu bus išvysti atsakymus.

Nenurašant Kauno komandos laimėjimo, „Barcelona“ nežaidė kokybiško krepšinio. Daug broko, nesusikalbėjimų ir padrikų atakų. Žinoma, tam įtaką darė ir „Žalgiris“, varžovui iš Katalonijos pasiūlęs elitinį „dydį“ ir „fiziškumą“. „Barca“ tikrai nepatogiai jautėsi, o tai – nuopelnai „Žalgirio“ rungtynių plano sudarytojui Andrea Trinchieri, kuris komandą pirmajam sezono mačui paruošė įspūdingai.

#1 Tyrone'as Wallace'as – 6

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Tyrone Wallace
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Tyrone Wallace
6 tšk. (3/5 dvit., 0/1 trit.), 2 atk. kam., 2 rez. perd., 2 kld., 8 naud. bal., 16 min.

Dvi labai skirtingos rungtynių pusės Eurolygoje debiutavusiam Tyrone'ui Wallace'ui.

Pirmoji dalis buvo paženklinta kokybišku žaidimu – tiek vadovavimu komandai, tiek individualiais reidais. Amerikiečio įgūdžių Eurolygos turnyrui tikrai užtenka, o faktoriumi tampa ir T.Wallace'o dydis pirmoje pozicijoje – Tomašas Satoransky sugriebė porą kamuolių puolime, bet daugiau kažko nuveikti nepavyko. Toks Tyrone'o kūnas – didžiulis pliusas „Žalgiriui“.

Ką po rungtynių minėjo ir Andrea Trinchieri, „Žalgirio“ įžaidėjui dar reikia laiko įsivažiuoti, nes jis praleido didžiąją dalį pasiruošimo etapo, žaidė tik dvejose „Betsafe-LKL“ rungtynėse.

Pirmoji mačo pusė buvo tikrai gera, bet T.Wallace'as labai prastai pradėjo trečiąjį kėlinį. Klaida pasižymėjo jau pirmoje atakoje po ilgosios pertraukos, o po kelių akimirkų – dar viena klaida. „Barca“ trečiajame kėlinyje sugrįžo į rungtynes daugiausia būtent dėl T.Wallace'o itin prastos atkarpos – klaidų ir žaidimo nekontroliavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas