Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10:18

Čempiono pažymiai „Žalgiriui“: Bolonijoje – drąsus, bet pasiteisinęs A.Trinchieri ėjimas

Kauno „Žalgiris“ tęsia dominavimą prieš Italijos klubus. Į Andrea Trinchieri tėvynę atvykęs Lietuvos flagmanas 71:68 šeštą kartą iš eilės pranoko Bolonijos „Virtus“ ir dvigubą Eurolygos savaitę pradėjo pergale. 15min portale – dukart Eurolygos čempiono Martyno Gecevičiaus pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui Andrea Trinchieri.

Įdomios rungtynės ir tikrai superinė Kauno „Žalgirio“ pergalė. Kokybės puolime dar tikrai trūksta, bet skaičiai gynyboje – elitiniai.

Andrea Trinchieri šįkart išrikiavo visiškai kitokį starto penketą – Dovydą Giedraitį, Deividą Sirvydį, Igną Brazdeikį, Edgarą Ulanovą ir Bryantą Dunstoną.

Toks ėjimas pasiteisino – D.Giedraičiui pavyko visiškai išjungti ir išerzinti Bolonijos komandos lyderį Isaia Cordinier, kuris visą trečiąjį kėlinį pradėjo ant atsarginių suoliuko. Tai – absoliuti lietuvio įtaka.

Pirmojo kėlinio pabaiga ir antrojo kėlinio pradžia buvo paženklinta „Žalgirio“ spurtu 15:0. Pagyros keliauja Sylvainui Francisco, kuris šioje atkarpoje įnešė daug gyvumo. Prancūzą pakeitė Lukas Lekavičius, o „Žalgiris“ pradėjo eiti „į minusą“. Padėtis stabilizuodavosi, kai sugrįždavo S.Francisco.

Daug bėdų kauniečiams pridarė Alessandro Pajola, per trečiąjį kėlinį perėmęs 3 kamuolius ir labai apsunkinęs gyvenimą „Žalgirio“ gynėjams. Prastos buvo ir Igno Brazdeikio minutės, tad „Virtus“ panaikino deficitą ir grįžo į rungtynes.

Pabaigoje „Žalgiris“ buvo priverstas žaisti „sunkų“ krepšinį. Kai ketvirtajame kėlinyje pamatėme penkias tuščias minutes, A.Trinchieri vis ieškojo tinkamų žaidėjų. Jei po ilgosios pertraukos „Virtus“ absoliučiai susiaurino rotaciją, tai „Žalgirio“ pusėje – lyderio paieškos, ketvirtajame kėlinyje išbandžius net 10-11 krepšininkų. Retai matomas dalykas.

Rungtynių kulminacijoje šypsojosi ir sėkmė. Aikštelėje matėme Aleną Smailagičių. Tai parodo didžiules trenerio paieškas žaidėjų, galinčių patempti komandą į priekį. Tai pasiteisino – nors serbas ir prametė baudų metimus, bet demonstravo gerą energiją, lipo varžovams per galvas.

Nesuvokiamos klaidos paženklino lemiamas akimirkas. Pirmiausia – užspausto Edgaro Ulanovo sprendimas atlikti perdavimą į kampą A.Smailagičiui, kurio pasirinkimų laisvė buvo labai suvaržyta. Jis žinojo, kad varžovai atliks pražangą, bet sugebėjo prarasti kamuolį. Dar sunkiau paaiškinti paskutinę ataką. Mattas Mitchellas atidavė kamuolį varžovams į rankas, „Virtus“ turėjo du šansus ištraukti pratęsimą tolimu metimu, laisvi metė Isaia Cordinier ir Marco Belinelli, bet fortūna šypsojosi „Žalgiriui“.

VIDEO: Vos neprisižaidė: „Žalgiris“ dramatiškai išgyveno paskutinę varžovų ataką

Sunku laimėti su tiek daug pramestų baudų metimų (14 iš 26) ir tokiu klaidų (16) skaičiumi. Žaidimą dar sunku stebėti, bet antroji pergalė per pirmąsias trejas pirmąsias sezono rungtynes nuteikia pozityviai, žinant, kad bent keli „Žalgirio“ legionieriai visiškai nefunkcionuoja.

Įstabus kauniečių rodiklis – Eurolygoje šį sezoną jie kol kas į savo krepšį praleidžia po 69,7 taško ir pagal tai nusileidžia tik Belgrado „Crvena zvezda“ komandai.

#1 Tyrone'as Wallace'as – be įvertinimo

Keistas sprendimas visiškai neišbandyti žaidėjo, nors jam ir absoliučiai nepavyko rungtynės Pirėjuje.

#3 Sylvainas Francisco – 8

Vida Press nuotr./Sylvainas Francisco
Vida Press nuotr./Sylvainas Francisco
11 tšk. (3/5 dvit., 1/5 trit., 2/5 baud.), 8 rez. perd., 2 per. kam., 2 kld., 18 naud. bal., 26 min.

Gražiai uždarė pirmąjį kėlinį, įmetęs dvitaškį ir atlikęs du rezultatyvius perdavimus. Antrajame kėlinyje – tritaškis, perimtas kamuolys, taškai iš po krepšio. Puiki energija, neperskubinti metimai.

Labai pozityvi pirmoji mačo pusė. Visos teigiamos „Žalgirio“ atkarpos iki ilgosios pertraukos buvo su Sylvainu Francisco įžaidėjo pozicijoje.

Antroji rungtynių dalis buvo sunkesnė, o krepšininkas dar koją susimušė.

Galutinė statistika – labai solidi. Gal jis nėra pats geriausias variantas, bet S.Francisco dabar yra vienintelis, kuris puolime gali kontroliuoti kamuolį, kažką sukurti, protingiau sužaisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito