Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 17

Čempionai – per stiprūs: „Žalgiris“ be A.Butkevičiaus patyrė pirmą pralaimėjimą

Be Arno Butkevičiaus prieš pat susitikimą likęs Kauno „Žalgiris“ (2-1) nesugebėjo įkąsti Eurolygos čempionams. Kazio Maksvyčio auklėtiniai svečiuose 79:93 (19:25, 24:28, 19:19, 16:20) sudėjo ginklus prieš Madrido „Real“ (3-0).

Vienu „Žalgirio“ lyderių per pirmus du turus buvęs Arnas Butkevičius sunegalavo prieš susitikimą ir dėl pakilusios temperatūros rungtynes stebėjo iš viešbučio kambario.

„Žalgiris“, kurio treneris į starto penketą netikėtai metė Dovydą Giedraitį, besigynusį prieš Facundo Campazzo, ir be Arno neblogai pradėjo mačą. Pirmaujanti komanda ne sykį keitėsi pirmajame kėlinyje, kol savo žodį ant suolo atsisėdus D.Giedraičiui tarė F.Campazzo. Argentinietis smeigė net tris tritaškius, o „Real“ pabėgo 25:16.

Antrajame kėlinyje skirtumas tarp komandų buvo išaugęs ir iki 14 taškų, bet „Žalgirio“ puolimą išjudino Rolandas Šmitas, o įpusėjus mačui komandas skyrė 10 taškų (43:53).

Po ilgosios pertraukos „Žalgiris“ labai ilgai laikė surakinęs „Real“ puolimą – per daugiau nei penkias minutes „karaliai“ neįmetė metimų iš žaidimo, o kauniečiai priartėjo iki 4 taškų (51:55).

Ilgai išsilaikyti arti žalgiriečiams nepavyko, nors trečiajame kėlinyje blykstelėjo Brady Manekas – 8 amerikiečio taškai iš eilės nesutrukdė „Real“ pirmauti 73:63 po 30 žaidimo minučių.

Deja, rimčiau pakovoti dėl pergalės ketvirtajame kėlinyje nepavyko. Dominavęs Vincent'as Poirier nutolino savo komandą iki 18 taškų, o į dvigubos savaitės iššūkius žvelgęs K.Maksvytis anksti iškėlė baltą vėliavą ir į aikštę išleido mažiau žaidžiančius krepšininkus, tarp jų ir Eurolygos debiutantą Danielių Lavrinovičių.

zalgiris.lt nuotr./Eurolyga Ispanijoje: „Real“ – „Žalgiris“
zalgiris.lt nuotr./Eurolyga Ispanijoje: „Real“ – „Žalgiris“

Ketvirtadienį „Žalgirio“ lauks dar vienas ispaniškas testas – Vitorijos „Baskonia“ su Eurolygoje pagal atkovotus kamuolius pirmaujančiu Tadu Sedekerskiu.

„Real“: Gabrielis Deckas 19 (7/9 dvit.), Facundo Campazzo (9 rez. perd., 28 naud. bal.) ir Vincent'as Poirier (7/8 dvit., 7 atk. kam., 28 naud. bal.) po 18, Rudy Fernandezas 9 (6 atk. kam., 4 rez. perd.).

„Žalgiris“: Rolandas Šmitas 12, Nazas Mitrou-Longas (5/13 met.) ir Brady Manekas (3/6 trit.) po 11, Dovydas Giedraitis ir Lukas Lekavičius po 10, Keenanas Evansas 8 (5 atk. kam.), Laurynas Birutis 6, Edgaras Ulanovas 5 (6 atk. kam.), Kevarriusas Hayesas 4, Tomas Dimša 2, Danielius Lavrinovičius 0.

VIDEO: Kazys Maksvytis po nesėkmės Madride: „Šis mačas – geras lakmuso popierėlis“
VIDEO: Edgaras Ulanovas: „Real“ parodė mūsų trūkumus“
VIDEO: „Real“ mašiną prieš save sutikęs D.Giedraitis: „Prieš smūgį užsimerkiau“

Rungtynių eiga

IV kėlinys. „Real“ – „Žalgiris“ 93:79 (25:19, 28:24, 19:19, 20:16)

40 min. Komandos apsikeitė taikliais metimais ir ramiai užbaigė rungtynes.

37 min. Aikštėje jau Danielius Lavrinovičius, tad panašu, kad K.Maksvytis kelia baltą vėliavą (87:71).

34 min. Vincent'as Poirier kala kamuolį du kartus, o skirtumas rekordinis (83:65).

32 min. B.Manekas vėl gaivina „Žalgirį“ – taikliarankis pataikė tritaškį (77:65).

31 min. Labai prastas kėlinio startas – Sergio Llullas pataiko du metimus, o antrąjį – dar ir su pražanga (77:62).

III kėlinys. „Real“ – „Žalgiris“ 72:62 (25:19, 28:24, 19:19)

30 min. „Real“ vis tiek sugeba susigrąžinti dviženklį persvarą prieš ketvirtą kėlinį.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Madride

Kai jau atrodė, jog K.Maksvyčios rankose kozirių nebeliko, iššovė per pirmuosius du kėlinius nė vieno metimo neatlikęs Brady Manekas. Snaiperis įmetė du tritaškius, pridėjo metimą iš po krepšio ir „Žalgiris“ vėl priartėjo prie varžovų 60:65.

29 min. Dar vienas B.Maneko šūvis ir jau 8 taškai iš eilės (65:60).

28 min. Pirmasis Brady Maneko tritaškis (63:55).

27 min. „Real“ atsitiesė – Rudy Fernandezas tritaškiu įtvirtina madridiečių spurtą 8:0, o skirtumas ir vėl dviženklis (63:52).

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Madride

Pasiaukojantis „Žalgirio“ žaidimas atsispindi išprovokuotose pražangose gynyboje. Per tris minutes puolime taisykles pažeidė tiek Walteris Tavaresas, tiek Guerschonas Yabusele, kuris įspūdingai nuskynė savęs negailėjusį Dovydą Giedraitį.

26 min. „Real“ niekaip nepralaužiant žalių barikadų, R.Šmitas verčia dvitaškį su pražanga (55:52).

24 min. Tik sužaidus daugiau nei tris minutes „Real“ pelno taškus trečiame kėlinyje, o ir tuos – nuo baudų linijos (55:49).

22 min. K.Evanso tritaškis su pražanga ir „Žalgiris“ baigia prisivyti varžovus (53:49).

22 min. K.Hayesas kartoja R.Šmito metimą (53:45).

II kėlinys. „Real“ – „Žalgiris“ 53:43 (25:19, 28:24)

20 min. Visiškai atviros rungtynės – R.Šmitas ir L.Birutis verčia taškus, bet ir „Real“ sėkmingai užbaigė kėlinį taikliais metimais.

19 min. Nesustabdomas F.Campazzo pelnė jau 16 taškų (48:39).

18 min. R.Šmitas įsmeigia ir tritaškį (46:37).

17 min. Tomui Dimšai pavyksta pelnyti taškus po „Real“ klaidos, dvitaškį priduria ir R.Šmitas (44:34).

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Madride

„Žalgiris“ puolime atrodo solidžiai, komandos žaidimą pagyvino atsarginiai krepšininkai Nazas Mitrou-Longas ir Lukas Lekavičius, tačiau kauniečiai išgyvena vargo vakarienę savoje aikštelės pusėje, kuomet kiekviena klaida virsta grėsmingais „Real“ išpuoliais ir taškais.

15 min. Mario Hezonjos tritaškis didina skirtumą iki dviženklio pirmą kartą šiandien (41:30).

14 min. N.Mitrou-Longas ir L.Lekavičius tempia „Žalgirį“, bet „Real“ pila tritaškius – pataikė ir Sergio Rodriguezas (36:30).

14 min. Rudy smeigia ir dar vieną tritaškį (33:28).

13 min. Į Rudy Fernandezo tritaškį dėjimu atsako Laurynas Birutis (30:26).

12 min. Jau penktąjį tašką pelno Nazas Mitrou-Longas, o tritaškį priduria ir Lukas Lekavičius (27:24).

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Madride

Netekus Arno Butkevičiaus „Žalgirio“ trečioji pozicija tapo itin skurdi, su vienu nominaliu žaidėju Edgaru Ulanovu, kurį Madride dvikovoje su „Real“ keičia Tomas Dimša, tačiau tuomet penketukas tampa pernelyg žemas. Galbūt K.Maksvytis atsigręš į ketverių metų senumo Svetislavo Pesičiaus eksperimentą Nemuno saloje, kai lengvuoju krašto puolėju prieš „Žalgirį“ tuomet žaidė Rolandas Šmitas?

I kėlinys. „Real“ – „Žalgiris“ 25:19

10 min. „Žalgiris“ po pirmo kėlinio atsilieka 6 taškais.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Madride

K.Maksvyčio netikėtai ištrauktas D.Giedraičio koziris pasiteisino. Jaunasis žaidėjas ne tik pasiūlė kibią gynybą prieš „Real“ variklį Facundo Campazzo, bet ir pats puolime surinko 5 taškus. Vos tik „Žalgirio“ gynėjas atsisėdo ant suolo, pragydo Madrido komandos atakų organizatorius, susegęs tris tritaškius per mažiau nei dvi minutes ir leidęs šeimininkams pabėgti 25:16.

9 min. F.Campazzo labai karštas – argentinietis smeigia dar du tritaškius, o K.Maksvytis prašo pertraukėlės (25:16).

8 min. F.Campazzo ir Guerschonas Yabusele pataiko po tritaškį, skirtumą mažina K.Evansas (19:16).

7 min. Sustabdyti „Real“ puolimo nepavyksta, tačiau E.Ulanovo ir D.Giedraičio taškai leidžia „Žalgiriui“ pirmauti (13:14).

5 min. „Žalgiris“ įsibėgėjo – taškus pelnė E.Ulanovas ir K.Evansas (9:10).

4 min. D.Giedraitis švysteli tritaškį! 5:6.

3 min. Sėkmingas Facundo Campazzo žaidimas, į kurį dėjimu atsako K.Hayesas (5:3).

1 min. Pirmąjį tašką baudos metimu pelnė E.Ulanovas (0:1).

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Madride

„Žalgirio“ starto penkete – pirmasis pokytis šį Eurolygos sezoną. Kazio Maksvyčio didžiulį pasitikėjimą turintis Tomas Dimša vietą dvikovos starte užleido Dovydui Giedraičiui, kuris pirmuose dviejuose mačuose su Bolonijos „Virtus“ ir Belgrado „Crvena zvezda“ iš viso žaidė kiek mažiau nei dvi minutes ir niekuo nepasižymėjo.

„Žalgirio“ starto penketas: Keenanas Evansas, Dovydas Giedraitis, Edgaras Ulanovas, Rolandas Šmitas, Kevarriusas Hayesas.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Madride

Likus mažiau valandai iki rungtynių starto – prastos naujienos iš „Žalgirio“ stovyklos. Dvikovoje Madride vyriausiasis komandos treneris Kazys Maksvytis bus priverstas verstis be vieno savo pagrindinių ginklų Arno Butkevičiaus, kuriam rungtynių dieną sukilo temperatūra ir šį mačą jis bus priverstas stebėti iš savo viešbučio kambario.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Madride

Linkėjimai iš „WiZink Center“ arenos Madride! Ispanijos sostinėje šiandien buvo karšta, temperatūros stulpelis vienu metu siekė 24 laipsnius pagal Celsijų, tikėkimės, kad karšta bus ir šiose Eurolygos rungtynėse tarp „Real“ ir Kauno „Žalgirio“ komandų. Vis dėlto istorija nėra palanki Lietuvos klubui, kuris Madride modernios Eurolygos istorijoje yra laimėjęs tik kartą, kai 2019-aisiais metais Šarūno Jasikevičiaus komanda reguliarųjį sezoną užbaigė nukaudama karališkąjį klubą svečiuose ir antrą kartą iš eilės įšokdama į turnyro atkrintamąsias varžybas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas