Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 14

Centro paieškos Kaune: „Žalgirį“ domina dar du ALBA mokyklą išėję žaidėjai

Ryškėja pagrindiniai Kauno „Žalgirio“ taikiniai rinkoje į vidurio puolėjo poziciją. Kaip praneša 15min šaltiniai, Martino Schillerio akiratyje šiuo metu yra trys krepšininkai, o du iš jų visai neseniai žaidė Berlyno ALBA klube, visai kaip Nielsas Giffey ir Tyleris Cavanaugh, su kuriais Lietuvos čempionai jau yra sukirtę rankomis.

15min praėjusią savaitę rašė apie Kauno „Žalgirio“ susidomėjimą Izraelio lygoje siautėjusiu Joshu Nebo, o šalia jo, pasak 15min šaltinių, ryškiai yra įrašytos ir Beno Lammerso (25 metai, 208 cm) bei Landry Nnoko (27 metai, 208 cm) pavardės.

Vienas iš šių krepšininkų kitą sezoną „Žalgirio“ vidurio puolėjų grandyje galimai rotuos su prancūzu Joffrey Lauvergne'u.

Kryptis nesikeičia – Martino Schillerio akį itin traukia jam pažįstami ar Vokietijoje rungtyniavę žaidėjai.

15min jau buvo rašę apie susitarimus su Tyleriu Cavanaugh ir Nielsu Giffey. Pirmasis su „Žalgirio“ treneriu kartu dirbo G lygoje, o ALBA marškinėlius vilkėjo prieš metus, antrasis Berlyno komandoje rungtyniavo nuo 2014-ųjų bei su M.Schilleriu kartu dirbo Vokietijos rinktinėje.

Benui Lammersui tai buvo pirmasis sezonas ir pas legendinį Ispanijos krepšinio trenerį Aito Garcia Renesesą, ir Eurolygoje.

Landry Nnoko geltonus Vokietijos sostinės ekipos marškinėlius vilkėjo 2018–2020 metų sezonuose. Praėjusį sezoną jis baigė Belgrado „Crvena zvezda“ klube bei tapo Adrijos lygos atkrintamųjų varžybų MVP.

Debiutiniame sezone Eurolygoje 25-erių amerikietis B.Lammersas žaidė beveik po 21 minutę, pelnė po 10 taškų (63,9 proc. dvit., 36,8 proc. trit., 88,9 proc. baud.), atkovojo po 4 ir perėmė po 0,8 kamuolio, atliko po 0,7 perdavimo, blokavo po 1,3 metimo ir rinko po 12,2 naudingumo balo.

Įsibėgėjęs krepšininkas per paskutinius 19 turų dviženklį efektyvumo rodiklį rinko net 17-oje mačų.

Rungtynėse Kaune jis per beveik 16 minučių pelnė 7 taškus, atkovojo 3 kamuolius ir blokavo 3 metimus.

Euroleague.net nuotr./Benas Lammersas
Euroleague.net nuotr./Benas Lammersas

2018–2020 metų sezonuose B.Lammersas rungtyniavo Bilbao „Basket“ klube. 2017-aisiais metais, kai aukštaūgis dar kovėsi NCAA pirmenybėse, jis buvo išrinktas geriausiai besiginančiu Atlanto pakrantės konferencijos (ACC) žaidėju.

B.Lammersas kartu su ALBA klubu sekmadienį tapo Vokietijos čempionu, finalo serijoje 3-1 patiesdami Miuncheno „Bayern“.

„Scanpix“ nuotr./Landry Nnoko
„Scanpix“ nuotr./Landry Nnoko

Vokietijos čempionų titulą su ALBA klubu yra iškovojęs ir kitas „Žalgirio“ taikinys Landry Nnoko, tą padaręs kartu su Roku Giedraičiu praėjusią vasarą.

Aukštaūgis iš Kamerūno praėjusią vasarą sukirto rankomis su Belgrado „Crvena zvezda“, tačiau po medicininės patikros, išvyko gydytis į JAV, o prie Serbijos klubo prisijungė įpusėjus sezonui.

Eurolygoje jis spėjo sužaisti 10 mačų, beveik per 21 minutę fiksavo po 7,1 taško (58,2 proc. dvit., 58,3 proc. baud.), 5,1 atkovoto kamuolio (2,1 puolime), 0,7 blokuoto metimo bei 9,8 naudingumo balo.

Per paskutines ketverias rungtynes jis triskart pasiekė dviženklę atkovotų kamuolių ribą.

L.Nnoko galingai užbaigė sezoną, tapęs Adrijos lygos atkrintamųjų varžybų MVP.

„Crvena zvezda“ iškovojo titulą, o centras aštuoneriose rungtynėse fiksavo po 15,8 naudingumo balo. Lemiamame penktajame finalo mače jis surinko 17 taškų, 12 atkovotų kamuolių, 2 rezultatyvius perdavimus, perimtą kamuolį ir 28 naudingumo balus.

2018-aisiais L.Nnoko buvo pripažintas geriausiai besiginančiu G lygos sezono krepšininku.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir M.Stonkus – apie „Žalgirio“ rekonstrukciją ir epinius šventimus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas