Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Charakterį pademonstravę žalgiriečiai: „Labai geras jausmas“

Kauno „Žalgiris“ pademonstravo charakterį ir atlaikęs varžovų sugrįžimą įsirašė septintąją pergalę Eurolygoje, svečiuose nugalėdamas „Valencia“ komandą, šį sezoną kovojančią dėl vietos atkrintamosiose.

„Žalgiris“ išsiveržė į priekį nuo pirmų mačo minučių, kelis kartus turėjo 9 taškų persvarą, o žingsneliu priekyje išliko iki pat trečio kėlinio vidurio.

Sėkmingai po ilgosios pertraukos sugrįžusi „Valencia“ nusvėrė rungtynių svarstykles į savo pusę ir įgijo pranašumą, kurį dar turėjo ir ketvirtajame kėlinyje, tačiau „Žalgiris“ nepasidavė ir nusigrindė pergalingą kelią – Lietuvos čempionai dramatiškai triumfavo 84:79.

Link vos septintojo laimėjimo šį sezoną kauniečius nuvedė karjeros tritaškių rekordą pagerinęs Keenanas Evansas – amerikietis iš viso įmetė net šešis tolimus metimus (iš 9), du iš jų – per paskutines tris rungtynių minutes.

„Žalgirio“ lyderis sužaidė trečias pagal rezultatyvumą sezono rungtynes (24 taškai) bei dar atliko ir 5 rezultatyvius perdavimus, surinko 23 naudingumo balus.

„Sunkiai kovėmės dėl šios pergalės. Komandos draugai man suteikė pasitikėjimo duodami kamuolį svarbiausiose situacijose ir sugebėjome pasiekti pergalę, – po rungtynių kalbėjo K.Evansas. – Pabaigoje buvo keletas sunkių atakų ginantis, keli abejotini teisėjų švilpukai, bet sugebėjome nepaisydami to iškovoti pergalę.“

Kauniečiai trečiąjį kėlinį pralaimėjo 14:22 ir tai buvo vienintelis ketvirtis, kuriame „Žalgiris“ nusileido varžovams, tačiau pabaigoje sugebėjo panaikinti tai, ką „Valencia“ susikūrė prieš tai.

„Mums visą sezoną nelabai sekasi trečiuose kėliniuose. Žinojome, kad jie spurtuos, nes yra gera komanda, bet likome rungtynėse ir uždarėme rungtynes“, – sakė Kauno komandos vedlys.

Miguel Ángel Polo/Valencia Basket nuotr./Keenanas Evansas
Miguel Ángel Polo/Valencia Basket nuotr./Keenanas Evansas

Solidų indėlį į pergalę įdėjo ir „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas – jis pelnė 14 taškų nepramesdamas nė vieno metimo (4/4 dvit., 6/6 baud.), atkovojo 8 kamuolius ir surinko 22 naudingumo balus. Tai – antros pagal naudingumą puolėjo sezono rungtynės.

„Šioje sezono stadijoje kiekviena pergalė mūsų komandai yra labai svarbi. Labai geras jausmas laimėti tokias intensyvias rungtynes prieš tokią fizišką ir gerai treniruojamą komandą išvykoje“, – kalbėjo kapitonas po pergalės.

Miguel Ángel Polo/Valencia Basket nuotr./Edgaras Ulanovas
Miguel Ángel Polo/Valencia Basket nuotr./Edgaras Ulanovas

Jis buvo paklaustas ir apie K.Evanso bei savo pasirodymus.

„Žinome, kad Keenanas turi prisiimti atsakomybę rungtynių pabaigose ir priimti sprendimus. Jis pataikė puikių tritaškių, bet norėčiau paminėti ir mūsų vyrukus, kurie puikiai kovėsi dėl kamuolių gynyboje ketvirto kėlinio pabaigoje“, – išskyrė E.Ulanovas.

Šioje sezono stadijoje kiekviena pergalė mūsų komandai yra labai svarbi.

Tai buvo antroji „Žalgirio“ pergalė per trejas pastarąsias rungtynes Eurolygoje, kai komandai diriguoja naujas specialistas Andrea Trinchieri.

Jis vėl pabrėžė treniruočių trūkumą, bet labai džiaugėsi laimėjimu Valensijoje ir vylėsi, kad tai taps lūžio tašku sunkiame „Žalgirio“ sezone.

„Tikiuosi. Manau, kad šiandien buvome puikūs. Demonstravome puikų charakterį ir asmenybes. Mums dar trūksta kai kurių dalykų, kadangi nesitreniruojame, bet turėjome energijos ir psichologinės tvirtybės, o žaidėjai nevengė atakuoti krepšio“, – sakė A.Trinchieri, tarsi prisimindamas praėjusios savaitės mačą Vilerbane, kai ragino savo auklėtinius nebijoti ir mesti į krepšį.

Miguel Ángel Polo/Valencia Basket nuotr./Rungtynių akimirka
Miguel Ángel Polo/Valencia Basket nuotr./Rungtynių akimirka

A.Trinchieri pasisakė ir apie gynybą paskutinėje „Valencia“ atakoje, kai „Žalgiris“ turėjo 3 taškų pranašumą, bet neprasižengė, o varžovų puolėjas Semi Ojeleye atakavo iš toli per Brady Maneką ir nepataikė:

„Manau, kad tai buvo metimas be ritmo. Galiu gyventi su tokiu metimu. Kai lieka daugiau nei 10 sekundžių, tai yra labai daug laiko, kad atliktum pražangą. Manau, kad tobulai gynėmės toje atakoje. Jis atliko metimą, kurio niekas nesitikėjo. Jie nekovojo dėl kamuolio, tad manau, kad Brady Manekas puikiai pasielgė toje situacijoje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas