Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 03

„Chimki“ palikusi žvaigždė reikalaus šimtų tūkstančių: „Treneris sakė, kad nebegrįžčiau“

Jonas Jerebko grįžta į krepšinį. 33 metų aukštaūgis užsivilks Švedijos rinktinės aprangą po audringo etapo Rusijoje. 208 cm ūgio švedas papasakojo, kaip įvyko išsiskyrimas su „Chimki“ klubu.
Jonas Jerebko ir Rimas Kurtinaitis
Jonas Jerebko ir Rimas Kurtinaitis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Po dešimt metų NBA Jonas Jerebko paliko stipriausią krepšinio lygą 2019 metais.

Jis persikėlė į „Chimki“, sulaukęs viliojančio pasiūlymo tiek finansine, tiek sportine prasme, nes Rusijos komanda sugrįžo į Eurolygą.

Tačiau pirmasis sezonas nebuvo baigtas dėl pandemijos, o antrasis pasisuko dar prasčiau.

„Chimki“ prasmego pralaimėjimų liūne, o praėjusį mėnesį klubas paskelbė, kad atsisveikina su J.Jerebko dėl asmeninių priežasčių.

„Susidėjo daug dalykų. Aš nemačiau savo šeimos penkis mėnesius, tad gruodį pasakiau, kad man reikia grįžti namo ir man buvo suteikta tam laiko. Buvau pasiruošęs grįžti sausio 4 dieną, bet dieną prieš sulaukiau savo agento žinutės, kad likčiau namuose. Treneris pasakė, kad aš negrįžčiau“, – „Aftonbladet“ pasakojo J.Jerebko.

Getty images / Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko
Getty images / Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko

Ar tai reiškė, kad tuo metu komandą treniravęs Rimas Kurtinaitis nebenorėjo jo matyti?

„Aš nežinau. Turbūt žaidžiau savo geriausią krepšinį, kokį esu seniai bežaidęs. Bet nėra daug ką pasakyti apie trenerį – jis buvo atleistas prieš kelias savaites“, – kalbėjo J.Jerebko.

Su Rimu Kurtinaičiu Pamaskvės klubas atsisveikino sausio 15 dieną.

Lietuvį pakeitęs Andrejus Malcevas komandos rezultatų nepagerino, o klubo priekinė linija visai praretėjo, nes Rusiją paliko ir Gregas Monroe bei Devinas Bookeris.

J.Jerebko taip ir liko Švedijoje.

„Nebuvo toks jau sunkus sprendimas likti namie, kai jis (treneris) taip pasakė, – tęsė pasakojimą buvęs NBA krepšininkas. – Nuo tada buvo kažkiek nepervesta pinigų ir panašiai. Prie to nebuvau pratęs.“

Anot J.Jerebko, klubas jam vis dar daug skolingas – tai turėtų būti šimtai tūkstančiai eurų.

„Šiuo klausimu jie labai blogi. Bet mano agentas tuo pasirūpins. Tai nėra kažkas, dėl ko dabar jaudinuosi“, – sakė krepšininkas.

Eurolygoje šį sezoną J.Jerebko sužaidė 15 rungtynių. Puolėjas rinko po 11,5 taško ir atkovojo po 5,5 kamuolio per 26 minutes aikštėje.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko

Jis teigė, kad nebuvo paprasta surasti motyvacijos po NBA finalo rungtyniauti VTB Jungtinėje lygoje, su tokiomis komandomis kaip „Astana“ ar „Nižnij Novgorod“.

Bet dabar aukštaūgis nusiteikęs padėti Švedijos rinktinei, kurioje žais po aštuonerių metų pertraukos. Po dviejų savaičių Švedija žais Europos čempionato atrankos rungtynes.

J.Jerebko dar nežino, kokiam klubui atstovaus ateityje. Žaidėjas svarstė, kad galbūt pasiūlymų bus balandį, kai papildymo dairysis ir NBA klubai.

O po šio sezono jis tikisi, kad bus iš ko rinktis. „Aš buvau vienas geriausių žaidėjų Eurolygoje, tad žinau, kad bus pasiūlymų“, – sakė J.Jerebko.

Bet į Rusiją grįžti jis net neketina.

„Ne, taip nebus, kad ten sugrįžčiau. Be šansų. Bus Eurolyga arba NBA, nieko kita“, – pažadėjo sau švedas, 2018–2019 metų sezoną žaidęs „Golden State Warriors“.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Jerebko ir Stephenas Curry
„Scanpix“ nuotr./Jonas Jerebko ir Stephenas Curry

Jis teigė, kad dabar nori susitelkti nacionalinei rinktinei ir šeimai, kuri laukia pagausėjimo.

Su žmona Johanna Lunback krepšininkas jau augina dvi dukras: trejų metų Izabel ir dvejų Celine. Balandį turėtų gimti sūnus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas